absent: ma már mindenkinek van valamilyen cdje, vagy kazija, szerintem a word pulton találsz ilyesmit dögivel.
A Besh-O-Drom is jó, de ezek a Nagyecsediek valami olyat csináltak a szerény egyszerűséggel csak Háj Romálé 4-ként aposztrofált albumukon, hogy a szőr felállt a hátamon, pedig ott nincs is. Tudom, hogy elég vadul hangzik, de nekem a punk jutott róla az eszembe.
Valamelyik on-line cd áruházban láttam a többi anyagukat (nem fogjátok elhinni: Háj Romálé 1, Háj Romálé 2. etc.), de ezeket nem ismerem, úgyhogy nem merem nyugodt lélekkel ajánlani. Bár talán a szám nélküli (o-ás) kapható cd-n is.
MukiJames: amikor egy buliban néhány éve valami alteros csaj cigány muzsikát akart a magnóba bepaszírozni elküldtem a szőtt tarisznyájával együtt Delhibe szilvát rázni. Most meg ....
Akkor inkább a Besh-O-Drom. Tavaly októberben láttam ôket élôben. Sokféle ember volt a koncerten Biohazard pólós gyereken keresztül houseosokig, de voltak dárenbészesek is, de mindenkinek bejött amit a Besh-O-Drom játszott.
tennap este nem-roma létemre elmentem megnézni a grínbe (ie. zöld pardon) a nagyecsedi fekete szemek nevű zenekart. furcsa, hogy manu chao, meg sergent garcia, meg a többi world muzsik elôtt a porban fetreng a magyar (jók is, jegyzem meg), mialatt a legeredetibb honi roma-indi-folk-etnó etc. csapat meg diszkó-roma zenét kénytelen játszani, mer ma az köll (a la romantic.). aki hallotta pl. a fent nevezett csapat háj romálé 4-es című kaziját (szerettem volna cd-jét írni, de ilyen nincs), az megerôsíthet abban, hogy ennyi ôserô, lendület, ösztönösség, ôszinteség ritkán szabadul össze egy műdalokat (!) játszó nemzetiségi zenekarba!
bódi guszti! ha írországban születsz, most talán shane macgowan-nak hívnak. miiii??? ez nem túlzás!