Most konkrétan nem állok autóvásárlás elôtt, csak kíváncsiságból kérdezem, mi a jellemzô ára egy használt R4-nek? A Te francia építésű kocsidban ugye kisebb motor van, nem? 800-900ccm? 100-al tud menni tartósan? Fogyasztás? Nagyon köszönöm, ha válaszolsz.
Üdvözlet Mindenkinek,
Így igaz, ex-Jugo most Horvátországhoz tartozó részén gyártottak egy utolsó R4 liszensz (1.1 motor, müa.ajtóvédőcsíkok) alapján autókat, és láthatóan jól beváltak. R4rulez.
Van egy eladó példányom (francia, 1971évj. eredeti áll.+alk.)ha érdekel valakit.
pce85
Cimos néven Citroent is gyártottak, ha jól tudom a Kacsa végül már csak ott készült 1991-ig, a háborúig, régebben volt a Diane, az Acadiane és a GSA is.
A jugók régebben gyártották az R4-est. Meg volt VW gyár is, ahol a jugó Golf II készült. Hozzánk csak a Zastava-t importálták, sz'al ezek a típusok nem annyira ismertek. A románok pedig a Dacia (R12) elôtt gyártottak R10-et is.
Ami meglepett Horvátországban, az volt hogy milyen fiatal a járműparkuk pár évesnél idősebb autót alig lehetett látni, KIVÉVE a Renault 4-et, mert abból annyi van mint a rosseb. És nem ám valami jól karban tartott, esetleg restaurált darabok, szakadt hulladék volt mind. Állítom, renault 4-ből többet láttam, mint az összes többi más márkából öreget összesen.
És CSAK konkrétan Renault 4-et, nem francia autókat úgy általában.
Mi 5 évvel ezelőtt voltunk először Horvátországban, akkor rengeteget láttunk mi is. Mellesleg a mi egyik kocsink is egy Renault 4-es furgon volt. A srác, aki hozta, egész odaúton panaszkodott, hogy gyönge a fék, de nem gondolt arra, hogy esetleg azért, mert valami baja van. Azt hitte, hogy az ilyen. Én csak a kempingben néztem meg, nem működtek az első fékek, ott javítottam meg.
en sem tudom, de erdekes hogy eszak afrikaban meg ugy az arab vilagban elegge sok renault es peugeut van, foleg jo oreg regi darabok, amit a porban is meg tudnak javitani.
szerintem ez amiatt van mert regen francia befolyas alatt allt az egesz kornyek.
nem tudom hogy milyen renault-k jarnak horvatorszagban de talan a torokorszagi gyar kozelsege indokolhatna azt ha sok uj renault lenne.