Donovalyba készülünk február végén. Tudom, hogy még messze van, csak informálódnék a jelenlegi szabályozásról. 2 felnőtt és 2 gyermek (14 és 11 éves) mennénk. Mi felnőttek (3X) és a 14 éves gyermek (2X) oltva vagyunk. A 11 éves gyermek nincs. Van valakinek információja, hogy milyen feltételekkel lehet használni a szlovák sípályákat, szállásokat? Köszönöm
Ha esetleg van valakinek 3-6 éves gyerek és szeretne megtanulni snowboardozni, akkor itt a lehetőség. Az idén a Burtonnal együttműködve kialakitjuk az első snowboard riglet parkot Donovalyn, Szlovákiában, alig 200 km-re Budapesttől. Az oldal még nincs teljesen kész, hamarosan további infók kerülnek fel. De azért a lényeg látható, speciális snowboard felszerelést biztositunk, illetve egy új kis snowboard park sarok lesz kialakitva nekik.
Igen, fizetős az a kis rövid szaksz, úgyhogy Zvolennél a vasúti átjárónál le kell hajtani jobbra be a városba és ott a Vár előtt elkanyarodni Sliac felé. Végig egy kis repülőtér mellett kell elhajtani és a Besztercebányára vezető fizetős autóútttal párhúzamosan érsz be Besztercebányára.
A kocsinkban van a térkép, ezért nem tudom pontosan megnézni az útvonalat, a lényeg, hogy Sliac felé kell kikerülni a fizetős szakaszt.
Kérem, segítsen valaki, aki kocsival jár Donovalyba.
Donovalyba készülök kocsival.
A google térkép azt mondja, hogy menjek el Zólyomig, majd ott hajtsak fel az autópályára Besztercebánya felé, ez eddig ok. De azt is írja, hogy az autópálya részben fizetős út. Tehát Zólyomtól Besztercebányáig személykocsira nem kell matrica?
Szervezek egy 1 napos tavaszi síelést Szlovákiába március 16-án, pénteken. Míg itthon már szinte az összes hó elolvadt, északi szomszédunknál még akad bőven március végéig hóbiztos síterep.
Az utazást nagy kapacitású komfortos különbusszal oldjuk meg. Indulás kora reggel Budapestről, utazás 3 (max 4) óra. A síterepek általában délután 5 körül zárnak (kivéve éjszakai sízés), így este 9 körül itthon vagyunk. A buszút ára 4900 Ft körül lesz! A síbérlet árak pedig 18-26E körül mozognak.
A pontos úti cél még nincs meghatározva, de az alábbi síterepek közül lesz kiválasztva:
Március 19-tól bizonyos szállásoknál ingyenes a síbérlet. Aki 4 éjszakára száll meg, nem kell fizetnie a síbérletért.... Részletek http://www.ho.hu/akcio.shtml
A Patty Ski Donovaly síiskola keres: Sí és snowboard oktatót Kommunikatív, gyerekeket kedvelő legyen Min. egy idegen nyelv ismerete ( SK, CZ, EN, D, RO) Síoktatói (ill. snowboard) igazolvány szükséges! Csak egész szezonra.
Amit ajánlunk: Munkát egy fiatal, kreatív nemzetközi csapatban Versenyképes fizetést EUROban Szállást biztosítunk Síruhát és sífelszerelést biztosítunk A síoktatói tanfolyam árához hozzájárulunk ( akár Magyarországon akár Szlovákiában), fontos hogy az adott bizonyítvány érvényes legyen Szlovákiában. Jelentkezés: http://www.ho.hu/allas.shtml
Részben aszfaltosak, részben földút. De le lett takarítva, ágak levágva, és ami a legfontosabb ki lettek normálisan táblázva.
Ezenkívül rendszeresen ellenőrzik az állapotát, valamint az hiányzó dolgokat pótolják. Tehát nem az az eset, hogy megcsinálnak valamit és utána senki nem törődik vele többet.
Megnyílt a Donovaly Cykloaréna - 230 km új kerékpáruttal. Akit érdekel, itt találhat részletes leírást és térképeket, grafikonokat, stb. http://www.ho.hu/bike.shtml
Nem laktam ott, de nagyon helyes panziónak túnik, minidg vannak ottt vendégek, elég sok programot szerveznek nyáron stb. Szerintem nem fogsz ott csalódni.
Nem akarom fényezni bopat üzletét, de én tavaly Donovalyban voltam a fiammal, ott volt elöszőr rajtam léc, és magam se hittem, de 2 óra alatt megtanultam sielni. Sok gyakorlás után biztosan állok már a lécen.
A közelben van Besenován nagyon korrekt modern nyitott, zárt medencés gyógyfürdő, mindenféle medencével, csak ajánlani tudom. Babáknak is ideális.
Közel van és árban sem vészes.
Biztosan van máshol is, de én itt már voltam, gyerekeknek síovi, nagyon türelmes oktatók, rendben van a hely.
tanácsot szeretnék kérni. Szeretnénk elmenni Szlovákiába - vhova a közelbe síelni - de tekintettel arra, hogy csak a férjem síel - kisfiúnk még nagyon pici (2 éves) ezért én rá vigyázom majd - olyan helyet keresnénk, ahol nem csak síelni lehet, mondjuk a szálláson van minimum egy meleg vizes medence.Lehet több is :-)