na exile 3-al enis sokat nyomultam, de a golemes dungeonnal ahol futoszalagon jonnek a golemek kicsit elszontyolodtam h allandoan jonnek a 100-at sebzo k.... demongolemek. A csapatom egyebkent egy full ninja csapat volt;) 3 harcos, 1 tolvaj/harcos 1 vari, 1 pap. eleg hatekony kis csapat volt.
sajnos a Blades of Exile feltört verzióját nem lelem...de ebben talán mások (Anerchemy? :) /remélem jó írom a nevet így fejből/) ügyesebbek lehetnének nálam, sőt...
Én annyira megszerettem az Exile-t,
hogy Amerikából megkértem ajándékba az avernumot,
úgyhogy nekem a
GYÁRI, eredeti cd-i vannak meg az
AVERNUM és AVERNUM 2 játékoknak.
Gondolom, ez jó hír...
:)
(ja, és kölcsön is adom, persze, amennyiben...)
Na ne félj, én is vagy 6x elkezdtem életem különböző szakaszaiban :) Mindig abbahagytam, de legutoljára már annyira közel voltam a végéhez, hogy nem volt szívem... Amúgy töréssel volt meg (asszem ha nem találok törést, megvettem volna, az pedig elég súlyos már :)), Avernumhoz van? Mert Exileben hülyét kaptam, mikor a Shware verzió végére eljutottam, és nem tudtam továbbmenni... És kb 16 óráig túrtam a netet, mire találtam egyet (kösz astalavista), és vörös szemmel, alvás nélkül álltam neki a trogodlitás küldetésnek, azon melegiben :) Na szal van full verzió, vagy keményítsem meg a lelkem? :)
én beálltam az
egy harcos (melee weapon)
egy harcos (pole weapon)
egy pap (aki íjász is)
egy varázsló (aki potiont is csinál)
felállásra
az Avernum-ban:
klassz a varázslatok új és frappánsabb rendszere (egyfajta kétdimenziós modellben)
és jó a dialógus módosult változata is
(választani kell mondatok között, de hoppá,
előfordulhat, hogy egy személlyel később több mondat lehetősége is felmerül - itt is egyfajta szint vagy menü-elv érvényesül)
amúgy megnyugtatóan hasonlít az Exile-re, csak annyival modernebb, hogy az nem árt neki...
a szerző természetesen ugyanaz
(Jeff Vogel)
Jó érzés, hogy az ember nincs egyedül,
főleg, hogy a véleményével nincs egyedül
Bevallom, hogy én végül is nem vittem el egészen a végéig az Exile 3-at, valahol elakadtam egy quest megfejtésében, és valahogy abbahagytam...
de nagyon tetszett, és talán még most is volna kedvem újra játszani,
de közben megjelent az Avernum, ami tulajdonképp az az Exile v.2.0 :)))
Ismered?
Nos, én az Avernum-ot teljesen végigjátszottam (vagyis az Escape from the Pit új kiadását), és most játszom az Avernum II-t (Crystal Souls).
Végre valaki más is felfedezte az Exile-t! A legjobb (!) CRPG, amivel valaha játszottam, az egyetlen, amit volt erőm végigvinni, mert BAROMI JÓ!
Dumáljunk már az Exile 3-ról kicsit! Milyen csapatod van/volt? Nekem 1 harcos, 1 harcos+kicsit pap, 1 harcos-mágus, egy csatamágus, egy ilyen beazonosító-alkímiázó mágus, meg egy pap+kicsit tolvaj. Csatában a végefelé főleg a begyorsított, 6szor megáldott harcosok (az első 3) jöttek be, persze mindegyiken boots of speed, vagy ring of speed, így volt képük vagy 15-öt mozogni egy körben :) Na meg a megidézett lények sem voltak rosszak, a Soul Crystalom a végén így nézett ki: Pack Leader, Bladesman, Khazi, Null Bug.
Na, mesélj te is valamit, mert még senkivel sem beszéltem exile ügyben!
bye
Archenemy