Sziasztok! Lassan eladnam a PU cuccaimat, mert elhataroztam, hogy elo zeneszekkel fogok dolgozni. Tehat! PU 1pro - XLR es AES/EBU, es egy XTC - a ketto egyutt 10 DSP. 3 db STS 3000 elfut rajta, Intell chipsettel 4 STS 2000P-vel hasznaltam. A virtual szintikrol nem irok, mert nem hasznaltam. 400 korul gondoltam, de csere-bere is johet :)))
érhető a fórumok összes látogatój
A szállítási határidőkkel több helyen is gondok vannak. Szerintem elég érdekes dolog, hogy itt Európa közepén három-hat hetet kell várni mire megérkezik valami. Ez a több gyártóra és üzletre igaz. Most is éppen várok, Emagic a téma. Általános, hogy az igéret három hét és erre még jön egy-két hét csúszás.
A regisztrációt nem látom olyan vészesnek. Sem a netes részét, sem az installálást. A mostani állapot már teljesen korrekt szerintem.
Ez a I/O Box dolog érdekes lehet. Pontosabb infót lehetne kapni majd róla. Mikor, meddig, mennyiért? Én örökös pénzzavarban vagyok, főleg most, hogy mindenki akciózik és tényleg klassz dolgokat lehet megkapni, néha akár 50-30%-os áron. Ki tud ezeknek ellenállni, ha már hónapok óta áhitozik valami után.
Végigolvastam a fórumot, tanulságos. Úgy látom a szállítás lassúsága a legnagyobb probléma velünk. Akkor ezen próbálunk változtatni. A Creamware regisztrációs sémájával sajnos nem tudok mit kezdeni, esetleg pilótaképző tanfolyamot indítunk :)
Valentine
(a Creamware forgalmazótól)
ps. Hoztunk be egy csomó LunaII+I/O box csomagot, és a legtöbben csak Lunát vittek, úgyhogy a boxokra akció lesz!
Felraktam a gépemre a Guitar-pro3 TAB (gitár-"kotta") szerkesztő programot, ami midivel le is játsza a beírtakat. Viszont lejátszás közben folyamatosan "bugyborékolnak" a hangok, mintha állandóan be lenne kapcsolva vmi tremoló v. vibrátó effekt. Más gépén is próbáltam már ezt a progit, ott nem csinált ilyet. A gépemen fut másik hasonló midis alkalmazás (TablEdit), az nem csinál ilyet. A hagkártyám alaplapra integrált AC '97.
Én azt gondolom vmi beállítási hiba lehet, de nem tudom mit, hol keressek. Tudtok segíteni?
Boldogság adott. Megvan az új szerzemény. Minden híresztelés ellenére az installálás nagyon simán ment, pedig a kódokkal kell egy kicsit játszani a neten. A kulcs file-tm egyben megette, a downloadokat is legenerálta és a letöltött pluginokat is megette elsőre. És mindezt második kártyaként a Luna mellett. A kábel viszont tényleg érdekesen áll keresztben a két kártya között, de működik.
Nézem a Creamware fórumán, hogy sír valaki a 30 DSP-jével, hogy 96kHz-en milyen alacsony a polifónia. Azóta is sajnálom a fickót. Nekem mikor lesz ilyen gondom.
Ha igaz, hosszas, de talán nem reménytelen várakozás után a napokban meglesz végre a PULSAR-om. Izgalom a tetőfokán.
Ami a seq-t illeti, van egy akciója a Emagic-nek Logic Audio 5-re és elég kedvező a dolog. Most erre is rámozdultam, remélem össze is fog jönni. Pedig az Apple bekebelezés után lemondtam róla, de ennyiét szerintem nagyon megéri a csomag.
Szóval a nagy várakozások időszakát élem.
Ez az igazi korai hozzászólás. Igen, nekem is szövegserkesztőben kellene írnom. Lustaság.
Igen, a szinti része ugyanaz a kettőnek.
XGWorks-öm nem volt, bár gondolkodtam rajta, mert a PLG-hez először még csak olyan szoft volt, ami annak a pluginje. Azután valahogy a Logic mellett döntöttem. Nem annyira borzalmas ez az állapot. Egy szám egy könyvtár és ott van a különböző programokkal lementett setup. Már nem a MU a fő hangszer, így kisebb a jelentősége is. Arra használom, hogy gyorsan produkáljak egy megközelítő hangszínt, ami jó az adott helyre, azután vagy marad, vagy lecserélem másra.
Tegnap kisérleteztem kicsit a CW Modularral is. Talán még zene is születik a kisérletből. Az a baj, hogy egy ötletet azonnal ki kellene dolgozni, mert másnap már nem biztos, hogy van kedvem ugyanazt folytatni. Ezért van rengeteg félbemaradt zeném.
Én már megtanultam, hogy nem szabad bízni a szerverben és hosszabb hozzászólásokat egy szövegszerkesztővel írom.
Az MU100R az a rack változata az MU100-nek, ami meg ugyanaz belül, mint az SW1000XG, ha jól tévedek. Ha az XGWorks szekvencert használod, nem kell XGEdit95, meg hasonló segédeszközök, amiket Loop-onli kell a Hubis-sal, mert az mindent megcsinál. Nem egy "top of the line", profi szekvencer (pontosabban a többi, menőbb szekvencerekhez képest eléggé elmaradott), de XG-programozási szempontból semmi nem veri ezt.
Mellesleg letöltöttem tegnap este a Reason-t kiváncsiságból. Nem sokat volt időm vele tökölődni, de amit láttam az nagyon tetszett. A hangja nem olyan kristály tiszta mint a Pulsar teljes harcidíszben, de a kezelhetősége ... anyúúú!!! Ezt szórakozásra építették az tuti! Öröm vele zajongani.
Állati. Írtam egy szép hosszú és nyilván unalmas hozzászólást és az index fórum pont akkor fagyizott egyet. Még visszahívni se tudtam, hogy mentsem, amit lehet.
Nálam az XG a MU100R és azon problémásabb átküldeni az hangot effektezésre, így csak a saját hangjára rakom rá ezeket. Az XGEdit95-öt használom a MU-hoz, de ezzel elég egyszerű a játék. Igaz, ezzel csak az alapbeálításokat csinálom meg a partokhoz.
Egy ideje fent van a 3.1, a kulcsokkal volt gond, konkrétan a Reverb Classic-ja bekérte a Main Studio Package kulcsát, de nem ette meg. A 3.1a-ban javították ezt. A gép elég stabil. Win98 es Cel300, eredetileg 450-en, de a melegre való tekintettel most csak alapjáraton. Korábban írtam és elborzadtál rajta, hogy 7-8 progit használok zenélésre, ami öngyilkosság, de még így sem túl gáz. Néhány hülyeséggel ki lehet akasztani, de ezeket a dolgokat utána hanyagolom. Pl. Lejátszás közben töltöttem bankot a PLG150AN-be. Úgy is maradt.
A Modular a Nordon jobban tetszik, valahogy barátságosabb, meg kevesebb a gond vele, vagyis nincs is. CW Modular képes furcsa dolgokra, volt valahol egy leírás, hogy valami nem működik benne, akkor töröld ki a modult, mentsd le, töltsd vissza, rakd be és jó lesz. Valami ilyesmi volt, nem biztos, hogy pont ebben a sorrendben, de így van értelme. Meg az Esync is bekavar nekem néha. Viszont van benne pár dolog, amit a Nord nem tud és ezért izgat. Mivel a Lunán másfél DSP marad a szintinek, sokat nem játszottam mág vele, de majd a Pulsar ...
Nekem bejött a Luna és nem bántam meg, hogy ezt választottam, bár elég drága játékszer. Luna+Luna Box van most. Még kellene egy nagyobb Logic, mert a "nagyon kicsi"-vel akadnak kötötségek.
Várom nagyon a P2-t, és nagyon utálok várni, de kb. három hét, mire meglesz. Csak valami jó kis zenét kellene már összeütni. ;)
Használtam az SW-t a Pulsarral régebben, de mostmár nem, mivel átraktam a Pulsar-t egy Win2000 masinába nemrég, az erősebb stabilitás érdekében (adtam a szarnak egy pofont, mert semmi külömbség nincs, ugyanúgy lefagy, csak most már a Win2000 Kék Halálához van szerencsém néha, nem csak a WinME "General Protection Fault" vagy "Invalid Instruction" ablakjához, amit le lehet lőni és folytatni ott ahol abbahagytad -- plusz azóta akármit próbálok használni, effektet, szintit, keverőt, mindegyik kéri újra a kulcsokat, ami nagyon idegesítő, és le kell zárni, majd újra futtatni a Pulsar OS-t, hogy ez a probléma ne jelentkezzen ismét).
Nemsokára felbátorodom és felrakom a Fusion OS-t (3.1), ami remélem, hogy ezt, és hasonló bosszantó dolgokat elűz. Ha nem, akkor vissza fogom rakni a kártyát a WinME masinába, az SW alá.
Az SW-t pillanatnyilag egy production kártyának használom, ugyanúgy mint a Pulsart (SW: tradicionális, rock-zene, Pulsar: szinti-zene). Mindkettőnek megvan a maga kis studió-hozzáállása, de a Pulsar bizony lehagyja az SW-t, effekt, hangminőség, keverés, összekötés ... ööö, vagyishát minden szempontból. Persze csak olyankor, amikor nem esik hasra az igyekezettől. Volt már olyan, hogy az SW is lefagyott (pontosabban az XGWorks szekvencer amit használtam vele a WinME masinán), de ebben sem vagyok biztos, hogy az SW az oka, mert a Pulsar hőbörgött alatta akkoriban még.
Ha ismered a Yamaha effekt-hozzáállást, akkor tudod, hogy milyen nyakatekert tud lenni. Pilótavizsga kellett ehhez a kártyához is, mert ha nem olvasod el a használati utasítás minden oldalát oda-vissza, akkor apró kis dolgok kihagyása miatt nem fogsz tudni felvenni vele.
A Pulsar tök egyenes ilyen szempontból - és rugalmas. Ha ismered a studió-dörgést, akkor tudod használni azt a 62 csatornás profi keverőt, AUX SEND csatornákkal, beépített filterekkel, EQ-val minden sávon, ha meg zöldfülű vagy, akkor meg összekötheted az effekteket meg a szintiket szimplán, grafikusan, hasonló eredményt elérve. Nem kell a Pulsarhoz pilótavizsga (csak az belövéséhez meg a kulcsaihoz, de az egy más kérdés).
Szóval a kérdésedre röviden válaszolva a Pulsar effektek (és használhatóságuk) jobbak mint az SW.
Különben, ha szereted a Nord-odat, akkor imádni fogod a Modular2-t a Pulsarban (ha esetleg érdemesnek fogod találni a befektetést).
Steveo:
Használod a Pulsar effektjeit, vagy inkább az SW-t, mindkettőt? Mi a véleményed a kettőt összevetve? Reverb, delay hasonlók minőségére gondolok.
Szoktam nézni, de főleg az engem érintő témákat keresem. Láttam pár anyázást, de fenntartással fogadom. Vannak helyzetek, konfigurációk és emberek, de általánosítani nem lehet ezekből. Egy-két hibába futottam bele, de nagy gond soha nem volt. Ez olyan, hogy 5 nVidia kártyát fogyasztottam eddig és nem volt soha bajom az installal, pedig régen sok fórum szidták. Nem biztos, hogy a kártya volt a hibás. Az STS-ről még nem olvastam, mert nincs ilyenem és igazi samplert szeretnék venni, ha lesz rá pénzem, csak addig kellene valami.
A Vectron egy kicsit más megközelítés, ezért érdekel. VA szintim már van egy pár (AN1, ugye), de érdekelnek azok a dolgok, amik eltérően működnek. Pl. van egy Nord Modular-om és azt jobban szeretem használni, mint a CW félét (ennek talán az is az oka, hogy a Luna-ba nem sok mindent lehet betölteni), de a CW Modularban az extrák izgatnak, mint a Waldorf oszci, vagy wave lejátszás stb. Tudom, hogy messze nem használom ki a meglévő lehetőségeimet sem, de mindig kell valami új. A Pulsar2-t azért is várom, hogy azzal már esetleg használni is lehet a meglévő plugineket, nem csak megnézni. És persze jön pár új cucc.
Kiváncsi vagyok az OptiMaster-re is, bár nem vettem volna külön meg, de mostanában sokat foglalkozom azzal, hogy mit kell tenni, hogy jobban szóljon a zeném. Főleg érteni kellene a témához, tudom, de talán ez az eszköz is segít valami kicsit.
Sokan írtak arról, hogy az STS egyszerűen nem működik (szoktad a Krémvér fórumot olvasni?) és ezért eléggé fel vannak háborodva - jogosan, mert az enyém sem, pedig a ProPackért kidobtam egy valag pénzt. Volt egy pár durva beszólás is, hogy "így meg úgy, kidobom a francba ezt a kártyát és sosem veszek krémvér dolgokat!". Érzem néha én is ezt a kínt, de amikor működik ez, akkor bizony csodás egy élmény.
...mi a különbség a Vectron és a Vectron Player között?
Azt hiszem az, hogy a Vectronnal lehet baszakodni, a Player meg csak beáll azzá amit egyszer valaki megmentett mint Vectron beállítás (hasonlóan, mint a Modular, amit le lehetett játszani a Pulsar2-vel, de nem építhettél magadnak sajátot). Én nem szórakoztam sokat a Vectronnal mert van egy rakás más szinti is ami nekem jobban fekszik.
Pedig olyan jól mutat 2 Scope+ 1 Pulsar a Creamware példakonfigurációjában.
Nekem csak az első upgrade volt körülményes,még a 3.01-re, de én voltam a hunyó, mert valamit kavartam a Modularral, meg nem volt meg az összes kulcsom. A mostani sima volt. A 3.1a-ról majdnem le is maradtam. Csak véletlenül vettem észre, hogy már ilyen is van. A Reverb-ekből a Classic valamit visszaugatott a 3.1-re, de ezt javíthatták a 3.1a-ban.
Az XTC móddal szenvedtem és fel is adtam, mert ugyan nagyon örültem, hogy lesz samplerem végre, de nem sikerült beüzemelni. Igazából az XTC-t nem nagyon akarom használni, mivel pont az a lényeg, hogy a Lunára mindenféle ki és bemenő cuccosok lettek ráakasztva. Amúgy arra jutottam, hogy a MicroLogic-kal nem is fog ez menni rendesen. Nem baj, majd a Pulsar és az STS ...
Most várom, hogy legyen valami visszajelzés a kereskedőtől. Hónapok kérdése csak ;)
Majd a két kártya összekötése lehet egy kihívás.
Ha már beszélgetünk, tudod mi a különbség a Vectron és a Vectron Player között?
Lunával is teljes jogú tagnak számítassz! Én sem szégyellem magam, hogy nincs 15DSPs SCOPE virslisütő asztalom. Nemrég Pulszár is csak egy DSP chippel volt vadabb a Lunánál (Pulsar1).
Letöltötted az Fusion OS 3.1-est? Én bevallom, hogy reszket a térgykalácsom tűle. Kétszer upgrade-oltam már a Pulszar OS-t és mindig egy hetes szopás lett a vége. Persze a végén megérte és az is kiderült, hogy én voltam az oka.
(...vagy már csak a Creamware-nek sikerült ezt velem elhitetni??)
Annyira azért nem vesztünk el. Várom az izgalmas beírásokat, de nem jönnek. Annyi hír van, hogy akciózik a Creamware és én be is rendeltem egy Pulsart a Luna mellé. Így már teljesjogú tag lehet itt.
Most hogy van ez? Hol lehet látni, amit nem látni?:-) A másik ügy: Sound Forge, Wavelab, akármi...müködik. Az MS wave meg egy olyan dolog, ami a hangzó anyagon kívül sok más paramétert is hordoz, (pl. beleírhatod a neved, hogy Te készítetted), így a loop paramétereket is. Kár lenne találgatni, hogy vajon miért van az, hogy hol műxik, hol nem, de nem árt megjegyezni, hogy illik bekapcsolni. Tudod, ez olyan, mint a 220.:-). (Ha eladnád a kártyát jelke!)
Na jó, ha másnak is megy a saját kérdéseire a válasz, akkor nekem is (részben). A loop kérdés törölve. Találtam egy TWE Yamaha sample editort, ami ugyan elég betegen működik, de lementi a ciklus beállítást (már, amikor hajlandó menteni.)
Azért a másik kérdés még mindig maradt.
Na megint próbálkozom a kérdezéssel. Amatőr, de még nem tudom a megoldást: Hogyan lehet loop-os wave-t csinálni a Modular V2 Sample Pool-jába. Mivel? Azt látom, ha exportálom a beépített hullámformát, majd beolvasom a saját pool-omba a wave file-t, akkor az egyből loop-ol.
Azért feltenném a másik kérdésemet is újra. A potik mozgatása közben lehet valahol látni az értékeket, ahol nincs kijelző rendelve a potihoz. Pl. az Envelope ADSR potiknál?
Valahogy a Creamware manual-ok nem túl bőbeszédűek ...
...Megint jól elbeszélketek magammal...
Nos, Zs. barátom javasolta, hogy RAMtalanítsak. Virtuálisan tettem meg, az MSCONFIG.EXE segített, és fellibbent a fétyol: 512 MB RAM a maximum, amit a PÚ kezelni tud!!! Bravó, 2002-ben nem kis teljesítmény! Persze azt is mondhatnánk, hogy a gép nem kezeli jól az 1 GB RAM-ot, de ha a rendszer áll, akkor ezt nem állíthatjuk. Köszi a tippet, Zs!!!! Bár azért félve kérdem, hogy rábízzam az életem egy olyan progira, ami koszos 1024 MB RAM-tól megfullad...?