Felvaltva fogjak csinalni: Csisztu, Demcsak Zsuzsa, Bakfitty Kata, Panczel Andrea. Ezekbol a Panczel ertelmes, Csisztu is elmegy, Demcsak es Bakfitty viszont az ultimate horror (foleg az utobbi). Iszonyu sotetek szegenyek.
Jaja, a 100-as IQ relatív, ország és időpont függvénye, mivel úgy pontozzák a feladatokat, hogy az átlag 100 legyen. (ergo mindig a 100 reprezentálja a mediánt)
Szóval valóban baklövés a reklám, mivel valami nem lehet önmagánál se több, se kevesebb...
A 72 Ft nem lenne baj, de mivel jóhiszeműen feltételezi az ember, hogy, ha újratárcsázza a jó számot, akkor ismét van esélye bekerülni a játékba, ezért újra megpróbálja felhívni a számot.
Csakhogy SENKI nem közli, hogy a korábbi Kapcsoltammal ellentétben az új kapcsoltam esetében nem FOGLALT jelzés van, hanem minden hívás kicseng és számláz is.
Jó nagy átverés, mivel megtévesztik a telefonálókat.
Aranyos lehetett, ezt nem láttam. Gondolom aznap már nem akart egy újabb játékos nevére, lakhelyére koncentrálni, kényelmesebb volt a meglévőt továbbengedni. :)
Tegnap időben hazaértem, még láttam a végét. Tetszett! Még emlékszem a Rózsa Gyuris verzióra, eddig nem tudtam viszont, hogy Vitray kezdte.
A háttér nem csill-vill, nincs benne semmi műtaps, műnevetés.
Vapiti! Lehet, hogy süket, de ezt technikailag ki lehetne küszöbölni, majd rájönnek tv2-éknél is. De, hogy szenilis lenne?
"Más kérdés, hogy érdekes módon a Vitray néhány közeli ismerőse már az első napokban játszott, és ráadásul nem kevés segítséget is kapott."
Ezt a feltevest ugyan mire alapozod? Az elso adasban nem is nyert senki. (Es azota is kevesen.)
Osszesen hat ember hivasat fogadjak, majd a gep ezekbol sorsol. Ha sokallod a 72 Ft-ot, hivd a Vagot, az 600 Ft, es negyedannyi eselyed nincs jatszani.
Én azt nem értem hogy a játékosok kiválasztása mi alapján történik. Ma próbálkoztam először: még a feladvány előtt beírtam a 06-8181-et és amint kimondta Orwell nevét már írtam is be az 1984-et. Mire befejezte a mondatot én már le is tettem a telefont a "válasza helyes, de nem most nem került adásba" szöveg után.
Én két féle szelekciót tudok elképzelni:
1. vagy regisztrálnak minden hívást és utána egy gép kisorsolja, hogy ki kerüljön adásba,
2. vagy időrendi sorrendbe regisztráják a hívásokat és az első telefonáló játszik elsőnek, második másodiknak, stb...
Ebbe a képbe viszont sehogy sem illik bele a fent említett szöveg. Szvsz ennek akkor lenne csak értelme, ha direktbe, az adás alatt kéne telefonálni. Vitray viszont a reklám után bemondja, hogy akkor most EDDIG lehetett telefonálni. Szóval hogy is vagy ez?
Más. A műsor reklámjában is elhangzik, hogy ez egy IQ játék. Nem értem, hogy ebbe hogy férnek bele Bizet: Carmenjéhez és Shakespeare drámákhoz kapcsoló kérdések. Rendben van, hogy elég alap dolgokról volt szó, de akkor is, ennek semmi köze az IQ-hoz.
Másik probléma, hogy sajnos a kérdések nagy része nem egyértelmű. Ez főleg a "számos" feladványoknál zavaró.
Sziasztok!
Csak néhány megjegyzést tennék a játékkal kapcsolatban .
- A hívás:
Szinte lehetetlen elérni a telefonszámot,ha nem az elején hívod.Ekkor viszont a "megoldása helyes, de sajnos most nem került játékba" szöveget adja a rendszer - 72 Ft-ért. Tudom, hogy ebből élnek, de akkor is szemétség, hogy minden hívásért fizetni kell. Inkább kerítenének egy szponzort és egy "kék számot", vagy "zöld számot", vagy egy sima budapesti számot kellene hívni.
Más kérdés, hogy érdekes módon a Vitray néhány közeli ismerőse már az első napokban játszott, és ráadásul nem kevés segítséget is kapott.
- A játék:
A feladványok nem nehezek szerintem, azonban nem igaz az az állítás, hogy magasabb pénzösszegért nehezebb feladványt kell megoldani.
Vitray feltűnően sokat segít egyes játékosoknak, másoknak meg még egy kicsi információt sem ad...
Nincs jogom firtatni, miert van ilyen rossz velemenyed rola, a szemlyeskedesed meg egyedul rad vet ilyen vagy olyan fenyt, de aruld mar el, melyik tv-st ("mostanit") gondolnad, hogy jobb lenne nala?
Na tessék, most már az 50-es évek elmaradott technikai színvonala miatt is Vitray lesz a felelős :-)
Az általad említett 80-as évek beli beszélgetős műsornak (ha jól emlékszem "Csak ülök és mesélek" volt a címe) pedig épp egyszerűségében volt a nagyszerűsége. Semmi szenzációhajhász műsorvezetői fogás, semmi feszültségkeltő effekt, semmi véres képsor. Egyszerűen csak emberek beszélgettek egymás között érdekes dolgokról. Sajnos ez a stílus szinte teljesen kiveszett a mai televíziózásból (legalábbis a kereskedelmiből). Talán a reggeli műsorsávban van egy-két hasonló, de azokat nem tudom nézni a munkám miatt. Mi sem bizonyítja jobban az igényt az ilyen műsorok iránt, mint a TV3/Magyar ATV féle Napkelte sikere. Ott sem a stúdió fényűző berendezése láncolja az embert a képernyő elé.
A királyi tévét meg - ha jól tudom - éppen azért hagyta ott Vitray (akkor még a Napkelte kedvéért), mert már hosszú hónapok óta nem fizették ki a járandóságait.
"Kezdetektől ott volt a frontvonalban"... Hát igen, 1957-ben visítva ünnepeltek, ha a fekete-fehér kép látszott a vevőkészüléken, és az egész stúdiót mutatta totálban egy darab kamera. Vitray akkor tanulta a tévézést. Csak azóta már 21-ik század van...
"A magyar televíziózás meghatározó alakja"... Én inkább úgy mondanám, rányomta a bélyegét a magyar (királyi) televíziózásra. Kíváncsi vagyok, hogyan fog beleilleszkedni a TV2 gárdájába, hisz kétszer olyan idős, mint ott bárki... Itt már nem működik az 1980-as módi, hogy beülök egy rögzített kamera elé és mesélek egy órán keresztül. Ehhez nem fognak felnőni a "mostaniak", mert ők már nem így akarnak tévét csinálni...
Még mindig jobban csinálja, mint a mostaniak? Nem. Máshogy csinálja. Nagypapásan. Öregesen. Pénzt akar keresni? Jó pénzért még a jó öreg MTV-t is otthagyjuk... Valószínű jól megkérte a neve árát a TV2-től... Ha nekik megérte a kísérletet, ám legyen. (Kíváncsi lennék, a TV2 hány "Kapcsoltam" adás elkészítésében állapodott meg vele...) Majd a nézettségi index megmutatja, kell-e még, beilleszkedik-e még a Gonosz Törpe a 21-ik század kereskedelmi televíziózásába.
Miért kellett volna eltűnnie? Vitray a magyar televíziózás egyik meghatározó alakja. Kezdetektől ott volt a frontvonalban. Az már nem az ő kritikája, hogy még mindig jobban csinálja amit csinál, mint a mostaniak. Majd ha felnő hozzá a jelenlegi generáció, akkor el fog tűnni, mert senki nem lesz rá kíváncsi. És azt meg végképp nem vetheted a szemére, hogy pénzt akar a munkájával keresni.
Hát igen, a fő vonzerőt a műsor nosztalgia jellege adja. De azért van más is, pl. jelenlegi vetélkedők többsége műveltségi vetélkedő, nem igazán alapoznak a logikára, vizuális készségre, vagy éppen a nyelvre. A műveltségi vetélkedőnél 2 eset lehet: vagy tudod a válasz, vagy nem. A Kapcsoltamnál olyan feladványok voltak, amelyeken a néző maga is elgondolkodhatott otthon. És ez engem sokkal inkább le tud kötni, mintha 10 percig kell bámulnom egy játékos vajúdását egy-egy kérdésnél, akár tudom a választ, akár nem.