Na akkor minimális zajt okozva merem megint leírni: a KÖZVETLEN MELLETTEM ÁLLÓ (ITT A SZOBÁBAN LÉVŐ) Win95 operációs rendszert tartalmazó gépen SIMÁN, minden trükk nélkül felment a Media Player7. Hogy a Microsoft meg mit ír, az általában semmit nem szokott jelenteni. Örülök, ha erről még ők se tudnak.
Amúgy igazad van, akinek fenn van az is inkább szedje le...
Bár csak súgva merem mondani mert az Ms-nél soha nem lehet tudni, de egy kis kétkedéssel fogadom a dolgot, mert eddig nálam már a MP telepítöje sírt hogy sajnos ez a rendszer nem jó neki. (Megjegyzem NT4 alatt is ez van.) Én ennél tovább nem mentem, lehet hogy trükközve(fájlok kézi másolgatása, stb...) megy a dolog de nekem ennyit nem ért.Egyébként az Ms weboldalán is azt írják hogy w95 és NT4 nem támogatott.
Csak megjegyzem csendben egy lenti beírásra, hogy a Media Player 7 elmegy Win95-ön is, a szobában mellettem álló PCn egy ilyen fut. Igaz, használni nem szabad, mert rettenet gagyi...
Hát örülök, hogy gyúrjuk a problémát, a lényeg télleg az lenne, hogy 95 kezelje mán le valahogy azt a szar kis progit!Valahogy...A 98lite-tal már próbálkoztam, hát nemtom... Ezt a bizonyos kernel32.dll-t 95 install után kiszedtem a 98 vmelyik cabjából, felülírtam vele a 95-ösét, de úgy szétfagyott..:-), hogy öröm volt nézni...ez sem volt megoldás...
Igy rendben van a dolog, csak a felvetés így szólt:
"98 alatt megy, de most egy 95-ös gépen kell, hogy futtasam."
Én erre gondoltam. Ha a Win98 futtatása csak a gépigény függvénye, akkor oké, csak ebböl nem derült ki.
Hali!
No akkor: A kérdésben az szerepelt, hogy a gépen win95 jól fut, 98SE szaggat.
Attól, hogy a win98-ban (simában, SE-ben nem tudom, be lehet e állítani), a +"szemetgyönyörködtető" szolgáltatásokat letiltod, s beállítod, hogy a win98 megjelenésében és viselkedésében (külön alakokban nyílnak meg az alkönyvtárak, stb) a win95-re hasonlítson, attól még a rendszerkomponensek a 98-éi maradnak. (Ismétlem magam: ez direkt azért lett kitalálva, hogy a 95-öt használó, win98-hoz amúgy gyenge gépek is tudjanak profitálni a win98 rendszerszintű szolgáltatásaiból)
Ez nem megoldás a win95 kijavítására, de lehetővé teszi, hogy a 98 fusson relatíve gyenge gépen.
Azon kívül jó lenne tudni, mi az a nagyon fontos program, hátha ki lehet váltani hasonló fukcióju alkalmazással.
Hali!
Te is félreértettél:-)
Itt csak a megjelenítést butítod le, nem a win95-öt emulálod.
Ezt azért találták ki, hogy kisebb gépeken is "jól" fusson. Beállítása a start menü, beállítások- asztal megjelenítése? ez nem biztos, nem használok wint.
Hali! Te valamit félreértettél:-) A lebutítottat én úgy értettem, hogy a megjelenést állítod be úgy. Winben az alapban meg van. Így az "új" megjelenési formák, mint az animált menük, s egyebek, melyek a win98 tulajdoságai voltak, eltűnnek. Így gyengébb gépen is elfut, de a rendszerkomponensek érintetlenek maradnak.
Nem lehet akkor tenni semmit? Valamit felinstallálni? 98-on kívül:-)?
Azért lenne fontos, mert 1 p133-as 32Mb-os laptomon elég lassan megy a 98SE!Kéne a 95, sőt elég is lenne, de az a az 1 progi...
Nagyon-nagy problémám van! Van 1 progi, amelyet 95 alatt nem tudok futtatni. Kernel32.dll hibára panaszkodik, miszerint a fájl hiányzó exporthoz van csatolva. Set thread priority... akármi hibaüzenettel nem indul. 98 alatt megy, de most egy 95-ös gépen kell, hogy futtasam. Plíííz help!!!!!!!!!Nagyon fontos!
zsoltikj@freemail.hu