"ipchains-nek mit kell megadni hogy menjen?" Ez attól függ, hogy most mi van megadva. Nyilván a 3128-as portra érkező TCP csomagokat be kell engedni. Más szóval nem kell őket kiszűrni. És a kifele menő csomagokat sem kell akadályozni.
Ja és mégegy. Ha Squid-et használok akkor az ipchains-nek mit kell megadni hogy menjen? Jelenleg az a problémám hogy a windows-os gép visszadobja, access denied, szóval a kapcsolat létrejön, mégse megy. 3128-s portra állítottam, a proxy servernek a linuxos hép host-ját adtam meg, és http_access-t beállítottam és valami acl-t is. Kell még valamit?
azt hogy mondod meg neki hogy az out-ra nyomja ki a 137 138 139 portot? ezt a belso halora szeretnem...
nézegettem egy pár ipchains doksit, de foggalmam sincs mit csináljak a samba-val.
azt se tudom milyen fajta protokol, gondolom tcp. Ha valaki tudna segíteni király lenne... köszönöm
Koszonom a segitseget! Most mar mukodik! Orulok, mert igy a lakas barmelyik pontjabol (igen onnan is : ) ) normalisan lehet internetezni. Ugyhogy ha valamelyik talin talalkozunk, akkor a sort nyugottan verd le rolam.
Vegigmentem a lepeseken, minden rendben volt. A hiba amit Lkovettem igen amator, felreutottem a gateway szamat a windowsos gepen, ezert nem talalta.
Meg nehany finomitast szeretnek csinalni, de megproszalom magam, ha nem megy kerdezek.
Nem vagyok benne egesz biztos, de igen eros a gyanum, hogy a gyari (GENERIC - ha van ilyen linuxon) kernelben nem szokott ipchains lenni. Vagy forditani kell, vagy bemodulni (de szep szo ;-). Megnezni meg lehet, elvileg a dmesg kimeneteben latni kellene, mdult meg a fene tudja mivel nezed meg mik vannak betoltve.
(ui.: tuzfalat security igenyes helyeken nem szeretik modulban, csak bebetonozva a kernelbe ;-)
udv
vmi nem megy
ip cimek, netmask beallitva
ichains fent van, a lenti kofiggal. A kernel 2.4.4, tehat az also 4 sor kimarad
ping oda vissza mukodik.
DNS beallitva
a linuxrol a ping a DNS-re is mukodik, de a winrol mar nem.
Koszonom. Nem erzem szajbaragosnak. Kb. ilyen reszletesseg kell ahhoz, hogy meg tudjam erteni. Addig korabban is eljutottam, hogy a helyi halo elt, tehat pinggel megtalaljak egymast.
Ugyan az utobbi par napban hanyagoltam a kerdes, ugyhogy meg nem mukodik semmi. Nincs magas prioritasa a dolognak, mert ritkan van, hogy ketten akarunk internetezni.
A squiddel kapcsolatban is megproszalok utanna nezni a unixguru altal emlitett topikban.
Index -> Linux -> Szerver epites
Taxinnak van egy szerver e[ites howtoja, vagy faq-ja. Ebben a topikban biztos talalsz URL. De az elejen volt egy squides bizeralas is.
udv
Pontosan. Probalkozok a squiddel - ez tunik 1xrubnek,- de nem sikerult rabirnom, hogy mukodjon. Proszalok keresni vmi howto-t ami szajbaragoan vegig visz. Ugyan a suse dokumentacio is foglalkozik vele nehany oldalon keresztul, de nem ad minden kerdesemre valaszt. Foleg a win-es gep beallitasaval kapcsolatban.
Fut a a squid? ps aux
A megfelelo porton figyel? netstat -an
A brozerben be van allitva jol a proxy IP cime portja?
A squid conf fileban az acl a megfelelo alhalora jol van beallitva? - Na ezzel lehet nagyot szivni... (es nem baj, ha megvan az eredeti, mert elkavarodik az ember ;-)
udv
Szoval: a munkahely notebookot szeretned otthon hasznalni, ugy, hogy a linuxal csatakozol a netre, es a ket gep kozott meg ethernet a kapcsolat?
A masq es a squid is egy fajta lehetseges megoldas. A masq-hoz ugysejtem kernelt kell forditani, a squidhez nem.
udv
win ala mar nem kell ZA, ha mar egyszer masqolva van, kiveve, ha belulrol is piszkalni fogjak :)
es bizony nem lathato, csak azok a csomagok jutnak el a winhez, amik a win kimeno csomagjaira valaszok