Keresés

Részletes keresés

compot Creative Commons License 2003.12.01 0 0 7
Sziasztok!

Borland C++ 5.0 -ban irnénk egy szimpla progit. A helpjéből másoltam ki, de hörög az int86x függvényre, hogy nem létezik a REGS-re, hogy nincs definiálva. Mit csinálok rosszul?

#include
#include
#include

int main(void)
{
char filename[80];
union REGS inregs, outregs;
struct SREGS segregs;

printf("Enter filename: ");
gets(filename);
inregs.h.ah = 0x43;
inregs.h.al = 0x21;
inregs.x.dx = FP_OFF(filename);
segregs.ds = FP_SEG(filename);
int86x(0x21, &inregs, &outregs, &segregs);
printf("File attribute: %X\n", outregs.x.cx);
return 0;
}

delphijos Creative Commons License 2001.08.18 0 0 6
Bjarne Stroustrup:A C++ Programozási nyelv
sip pista Creative Commons License 2001.08.18 0 0 5
milyen könyv?
Előzmény: Black Dani (3)
delphijos Creative Commons License 2001.08.18 0 0 4
Oké, most komolyan. A Dani álltal említett könyv nagyon jó, a C++ nyelv "bibliája". (A szerzöje a nyelv kifejlesztöje.) Bár gyorstalpalónak szerintem "túl" jó is. Esetleg beszerezhetö magyarul a C Builder 3-hoz egy könyv,(elég régen jelent meg) vagy nézd meg az egyik legjobb Delphi könyv szerzöjének honlapját: www.marcocantu.com
Itt rengeteg link is van(a legtöbb Delphis, de van builderes is), plusz a könyvek példáinak forrásködja. Ha tényleg van programozási tapasztalatod, a delphis kódokat pillanatok alatt át lehet írni C-re.A komponensek ugyanazok (metódusok,tulajdonságok,stb...) , csak a nyelv szintaxisa más.
Black Dani Creative Commons License 2001.08.18 0 0 3
Megjelent egy 2 kötetes könyv. Az ára kb. 10 ezer forint. Abban sok minden le van írva.
Rolandoo78 Creative Commons License 2001.08.18 0 0 2
Hát ez nem volt igazán segítség :-((
Tényleg gáz, de van már elég nay programozási tapasztalatom, szerintem gyorsan menne a dolog ha tudna valaki segíteni egy két jó kis portállal. Vagy egy szövegszerkesztővel...:-))
Előzmény: delphijos (1)
delphijos Creative Commons License 2001.08.17 0 0 1
Én szivesen segítenék de kétlem hogy a c programozást egy két nap alatt egy topic hozzászólásaiból meg lehetne tanulni.Még példaprogramokkal sem. Föleg nem úgy hogy egy komplett szövegszerkesztöt írj. Persze megteheted hogy leraksz a formra egy RichEdit-et és kész a szövegszerkesztö, de azért az nem az igazi. :) Azért remélem nem az Office XP SE-t akarod megírni...
NevemTeve Creative Commons License 2001.08.17 0 0 0
Es ha a TanarBacsi is olvassa a topikodat akkor mi lesz :-)
Előzmény: Rolandoo78 (-)
Rolandoo78 Creative Commons License 2001.08.17 0 0 topiknyitó
Sziasztok! Abban kérném a segítségeteket, hogy egy komplett szövegszerkesztőt kellene írnom a fent említett eszköz segítségével, de nem igazán ismerem. Tudnátok esetleg, olyan webhelyet mondani, ahol találok megfelelő segédletet, vagy komplett kódot esetleg?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!