PL a hátsó hangflak hangerelyét nyormálisan belőni hogy film alatt ne keljen lehalkítani az elsőket de ehhez a creative configurator teljesen alkalmatlan :-)
Üdv segítségeteket szeretném kérni mivel nagyon idegesít hogy nem tudom normálisan kalibrálni a hangkártyámat (4 hangfalam van). jól szól de amit alapban adnak hozzá (creative configurator) elég gáz. próbálkoztam a livewire-al de az csak a live-al működik :-( .
tudnátok ajánlani valami progit amivel belőhetem a hangot???
előre is kössssz
u.i a hangkártya nem live hanem sound blaster 4.1 digital
Nekem egy régi SB16-osom van, eddig semmi gond nem volt vele. (opr:w98)
A sima MP3-akat most is normálisan küldi, a gond a DIVX filmek MP3 hangjával van. A hang halk és a beszéd "sziszegős". Mint kiderült, az összes problémás film hangja 48000 Hz-en (+ 96 kbps)van kódolva. BS player alatt a frequencyt felezve a probláma megszűnik, de ezt minden egyes indításnál be kell állítani. A Mediaplayernél viszont a freki felezés beállításával a hang felgyorsul, pedig inkább ezt használnám mert tudja kezelni a G400-at.
Van erre a problémára valami végleges megoldás?
Próbáld meg a BIOS-ban átállítani az Advanced Chipset menüben a Passive Release és a Delayed Transaction menüpontokat. (engedélyezd mindkettőt) Ezek befolyásolják az ISA- PCI-ISA tulajdonságait. Próbálkozz.
Egy hete van új gépem. Két rendszerem is van fenn, egy Win ME, és egy Win 2000. A hangkártyám egy ősrégi Sound Blastr 16, még ISA buszos, kb. 1996-ban vettem.
Ezidáig semmi baj nem volt vele;
Mióta új gépem van, új rendszerekkel, bármit játszik le, bármilyen zenét, úgy szaggat, recseg, mint ahogy a nagyon régi bakelit lemezek szoktak.
Ez nagyon idegesítő.
Mindkét rendszer magától felismerte ugyan, de felraktam az eredeti driverét, és úgy is csinálja.
Voltam a Soundblaster honlapján, hátha van valami újabb driver Windows 2000-hez, de nincsen.
:)) Én pedig örülök, hogy valaki komolyan veszi végre ezeket a dolgokat.
Nem párás nálatok a levegő? :))
Jó az alaplapod?
Nincs túl sok kártya abban a gépben?
Működik minden ventilátor?
A gépház be van zárva, vagy nyitva használod? Tedd rá a tetejét, úgy jobb a hűtés...
Biztos, hogy jól működik a gépben a tápegység? (szürők)
Biztos, hogy nem használja más kártya is az SB IRQ-ját? Olyan slotba tedd, aminek a megszakítását másik slot nem használja, az alaplap könyvében le van írva, hogy mi mivel közösködik. A Live pl. nem szeret videokártyával, TV-tunerrel, hálókártyával közösködni, több fajta kártyát nem próbáltam. Jaa, az SB 16-tal és 64-gyel ment együtt. :)
Nah, fejlemény van:-DDD
Áttettem másik slotba, leporotam, re-install, abba is hagyta a recsegést, kitisztult, ám csak ideiglenesen...most újra elkezdte...na erre varrjatok gombot!???
Nem is gondolnád milyen nagy örömmel olvastam a hozzászólásod!Komoylan!
Ezt reméltem, hogy ilyen hozzáértéssel és szorgalommal fognak válaszolni, de csak halvány remény volt, nem számítottam rá!Hát jól esett!:-)
Szal megfogadom tanácsaidat, kipróbálok mindent, köszönöm szépen hogy idő fordítottál rá!!!:-)
Hja, és köszi a jókívánságot, lehet hogy tényleg jó nagy anyázás lesz!:-DDD
Ott kezdődik a baj, hogy a házi használatra készített kártyák (még a drágábbak is) d/a konvertere utáni szűrők minősége igen gyenge és elnagyolt. A tömeggyártás során felhasznált alkatrészek sem felelnek meg elektronikailag a követelményeknek. Ha pl. kommersz kis hangszórókat, vagy számgéphez tervezett aktív hangfalakat használsz, nincs is baj. Ha jó minőségű HI-FI rendszerre kötöd a gépet, (én is így használom) akkor együtt kell élni apró kellemetlenségekkel, pl. a bekapcsoláskor történő irgalmatlan recsegéssel, a hangerőszabályozó gomb mozgatása közbeni súgással (egyenáram kerül a potira), de rengeteg mindent leírhatnék még. Én beletörődtem, mert nem lehet mit tenni, csak átalakítással, vagy új, drágább kártya beszerzésével javíthatok a dolgon. Egyiket sem akarom, jó ez nekem így, megszoktam. Egyébként elég jól szól a cucc és szinte nincs alapzaja. (főleg ha az analóg CD benetet kikapcsolom az sb-n :))
A te kártyáddal kapcsolatban:
1. Valószínűleg kiszáradt egy kondenzátor, vagy felzajosodott valamelyik erősítő egység a kártyán.
2. Próbáld meg másik SLOT-ba dugni.
3. Ha poros, tisztítsd meg, mert az is gyilkos dolog.
4. Ellenőrizd a kábeleidet és csatlakozóidat. (árnyékolás, kontakt...)
Aztán, ha nem javul a dolog, kellemes anyázást a boltban... :)
Kösz, fogalmazás fasza volt, tényleg, teccik ez a lépésekre szedett dolog, csakhát...nem csak a hangfal csinálja ezt...(fejhallgató, MD, stb...) szal asszem a balhé ÉS a káromkodás lesz a megoldás:-(
Hangfalakat kipróbálni más cuccal. Ha jó, akkor sb-t kiszedni, visszavinni, balhézni (ha még van rá garancia). Ha nincs, akkor káromkodni, új sb-t venni.
Szal a kérdésem adott: -Vajon miért "recseg" újabban a Sound Blaster Live value-m??
Lassan élvezhetetlen a minőség, mély hangokat nem szereti, pedig eddig 1 évig tökéletesen ment...
Nem a hangfalakkal van a baj, fejhallgatón is ugyan olyan...
Re-install sem segített..