Örömteli hír, jólesik az itt lakónak. Kérdés hogy a külső Bartók Béla is annyira vonzó? (remíz, és a volt Eravis környéke) Évekkel ezelőtt japán turisták sikítozva fényképezték az öreg UV villamosokat..(is)
Mindenesetre jó tudni, hogy a turisták örülnek nekünk.
Csináltam fotót is róla, de látom, hogy friss a google streetview, szerintem látszik rajta minden, ezért nem másolom ide.
A lényeg: H - P-ig, 7 - 16 óráig itt tilos a parkolás a tábla szerint. Tud erről valaki bővebbet? Nincs kijelölve (pl. sárga szegéllyel v. más módon), hogy meddig tart a tilalom, így a KRESZ szerinti értelmezésben a Leiningen utcáig. Az utca másik oldalán egyelőre még nem láttam tiltó táblát. Mindenesetre itt, a "tiltott" oldalon ugyanúgy tele volt a parkoló, mint mindig. Szerintem a rutinból itt parkolók tán észre sem vették.
igen, pontos az infod. Asszem ez azért van, hogy ha véletlen üzemzavar támad az új szakaszon, ne legyen nagy galiba. De ahogy elnéztem mint hozzánemértő, nagyon jól van megépítve a vonal, nem történhet semmi.
Már panaszkodnak a panellakók közül néhányan, hogy zajos a villamos. Nos megnéztem az újfajta síneket, ezeknek be kell kopniuk. Amúgy baromi jól készítették el a pályát, ez örökké fog tartani, meg még néhány napot.
(és nem is hangos, talán a hallókészülék saját zaját hallja)
köszi a cikket, ezt mondták a rádijóban is, de így jobb. Az Etele téren még a végállomás épületével novemberig szöszmötölnek, de ez nem zavarja az utasforgalmat.
Szépek a "kockafák" szépek a vágányközi füves területek, pláne most az esőben.
Ez mit jelent? Már eddig is lehetett a Szerémi út felé közlekedni, igaz az Etele-Fehérvári kereszteződés, meg a Hengermalom forgalmasabb időben maga a katasztrófa.
a sínek közt már a fű kövér, de hogy meddig? A végállomáson már a közlekedési lámpák is villogóra voltak állítva, tehát nagyon közel lehet az átadás... Ez a kapkodás csak nem az unijós választás miatt van?..
Mindenesetre nesokára kiderül, hol is lehet bringázni..
Viszont az Etele utat láthatóan sikerült elcseszni azzal, hogy pár helyen beszűkítették egysávosra. Ez már a Bartókon is csak a sort növeli, de illetékes elvtársak nemigen tanultak meg gondolkodni azóta se.
Ahogy elnézem, pár hét, és suhan az 1-es villamos végig a vonalon, egészen a pályaudvarig. Tegnap már füvesítették a vágányok közét, a szélekre aranyos cserjéket ültettek, és a kivágott fák helyén is szépen zöldellő, csinos csemeték guggolnak.
Nagyon tolják a projektet. Azt eddig is lehetett látni, hogy új elképzelések alapján építették a síneket, ennek jónak kell lenni... és csendesnek.... ha törik, ha szakad......
Komplett kész még nem lesz, de átadni, koccintani, dicsekedni már lesz mire.
Buda legnagyobb plázája épül az Etele téren....méghozzá a legszebb műemlék pályaudvarunkhoz közel...érdekes lesz a kontraszt...az egyik csupaüveg, csupakróm, és minden építészeti remek, a másik, a műemlék pályaudvar pedig körbehugyozva, hányva, mindezt hulló vakolattal ékesítve...mondhatni romhalmaz.