Keresés

Részletes keresés

ThOmAs Creative Commons License 2002.07.29 0 0 9
Sziasztok!

Én is távmunkában dolgozom, nekem csak jó tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatban!! :-)

flyOrDie Creative Commons License 2001.08.28 0 0 8
Szerintem nagyjából ugyanolyan a programozás távmunkában mint irodában. A specifikáció itt különösen kritikus, és sokat kell telefonálni az elején. Az emberek egy része nem alkalmas távmunkára, és kezdők eleve nem jók rá. Az hozzátartozik a véleményemhez, hogy én nem ismerem közvetlenül a másik - nem távmunkás programozás - oldalt.
ttott Creative Commons License 2001.08.28 0 0 7

Előzmény: TheRedGuy (6)
TheRedGuy Creative Commons License 2001.08.16 0 0 6
Na! Senki többet harmadszor?! :)
Kár.... :(
TheRedGuy Creative Commons License 2001.08.14 0 0 5
Ez határozottan jó ötlet! Kösz!
Előzmény: transziloz (4)
transziloz Creative Commons License 2001.08.13 0 0 4
Ja, és még annyit - bár ez minden munkánál alapszabály -, hogy alaposan meg kell bizonyosodni arról, hogy az fogja-e elbírálni a munkát, akivel egyeztet az ember, vagy valaki mások is beleszólnak. Mert akkor van igazán nagy kavarás, ha az utóbbiról van szó. Ezt hagyományos helyzetekben elég könnyű megállapítani, távmunka esetén viszont nem árt többször is rákérdezni.
Előzmény: transziloz (3)
transziloz Creative Commons License 2001.08.13 0 0 3
Valószínüleg én is hibás voltam, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy olyasmikből származnak a félreértések, amiket személyesen se perc alatt ki lehet deríteni. Az is igaz, hogy a programozás azért elég konkrét (vagy csak én látom annak, és valójában ugyanolyan félreértések adódhatnak).
Előzmény: TheRedGuy (2)
TheRedGuy Creative Commons License 2001.08.13 0 0 2
Kösz a hozzászolást!

Esetedben azért úgy gondolom te is hibás voltál, hogy rosszul sült el a dolog, hiszen ha másnak nem, hát neked tudnod kellett volna, hogy nincs elegendő mennyiségű és/vagy pontosságú információd a munka elvégzéséhez, nem? Ráadásul ha folyamatosan konzultáltál volna a megrendelővel és nem csak a végén akartad kezébenyomni a végeredményt, akkor már korábban kibújt volna a szög a zsákból.

Másoknak nincsenek tapasztalatai távmunka ügyben?

Előzmény: transziloz (1)
transziloz Creative Commons License 2001.08.11 0 0 1
Lehetőségekről nem nagyon tudok beszámolni, viszont már volt alkalmam megtapasztalni a távmunka örömeit. Összegzésképpen csak annyit, hogy aki teheti, kerülje el, de messziről.
Sajnos még egyáltalán nem alakult ki ennek a kultúrája, és itt nem az a lényeg, hogy átverik az embert, mert ilyet nem tapasztaltam, hanem az, hogy az igazán fontos információkat csak személyesen lehet átadni. Már többször volt, hogy úgy tűnt, mindent lerendeztünk, az összes kérdésemre választ kaptam, aztán amikor elkészültem a munkával, akkor kiderült, hogy a kedves megrendelő valami egészen másra gondolt.
Mondjuk az én esetemben nem programozásról volt szó hanem síma szöveggyártásról, de szerintem ez másutt sem működhet túl jól.
Előzmény: TheRedGuy (-)
Geitenbeffer Creative Commons License 2001.08.11 0 0 0
Ha nem 0 ismeretséged van, akkor kapsz munkát.
Előzmény: TheRedGuy (-)
TheRedGuy Creative Commons License 2001.08.11 0 0 topiknyitó
A kérdésem a következő lenne: milyen lehetőségekről tudtok és milyen tapasztalataitok vannak a távmunka keretében folytatott fejlesztői tevékenységekkel kapcsolatban?
Egyáltalán milyen lehetőségek vannak a távmunkára Magyarországon, pontosabban Magyarországról? Milyen helyeken érdemes körülnézni ez ügyben? Mire érdemes figyelni ha nem akar az ember potyára menni? Mivel érdemes és mivel nem érdemes próbálkozni?

Minden hozzászolás, vélemény, tapasztalat érdekel engem. És szerintem másokat is...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!