Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.18 0 0 29

Nekem sikerült pár éve. Az akkori párom kijelentette, hogy igényes ember vagyok a kezeimet kivéve. Vett nekem valami kenőcsőt a körömágyamra és befenyített, hogy szex megvonás ha rágom.... rágtam tovább, aztán egyszer elkezdtem kényeztetni, megfogta a kezem és azt mondta "ez most nekem is nehéz, de el lehet felejteni a ma esti kényeztetést".

Utána soha többet eszembe se jutott a körmömet rágni, piszkálni. Rendszeresen ápolom a körmeim, a kezeim és most már évek óta szépek. :) Ja és már ez a nő rég a kanyarba sincs, azt hozzá teszem.

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.23 0 0 28

A tüneti kezelés ártalmas, mert a körmét rágó embernek ez az egyetlen autentikus cselekvése. Szemétség elvenni tőle még ezt is.

Öntudatra kell ébredni - de arra nincs recept... Ha ilyen emberrel beszélsz, nem vele beszélsz, hanem a belénevelt normarendszerrel. Az pedig az öntudat fogalmát nem értheti.

Rá kell bízni a szerencsére, nincs más út. Lehet, hogy a körmét rágva éli le az életét, de még mindig jobb, mint ha még ez sem marad neki. Valami külső behatás segíthet csak, de biztosan nem azoktól, akik addig körülvették.

Előzmény: gedo (-)
Fed-1 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 27

Sziasztok, hátha újjáéled a topik :)

Én kb. 5 éves korom óta rágom, most 32 vagyok. Szorongás okozza, ami nem tudatos, van hogy észre se veszem, hogy elkezdem rágni, nagyon mélyen gyökerező rossz szokás :( Csutkára lenyomom, a bőrt is mellette, sokszor fáj. A lakk nem segített, mert ugyanúgy rágtam tovább, nem zavart a rossz íz. Valaki tud valami megoldást? Akár pszichológus, valami infó, stb. Tyúkszarral kenegetős móccer nem érdekel :)

Noi Creative Commons License 2003.02.04 0 0 26
Nahhát.... ezután tényleg nem fogom :DDD
Eddig rágtam, de nem olyan kényszeresen véresre, hanem néha rámjött a és a szélét lecsócsáltam, de már az is nagyon ronda volt. Most végre a hüvelykujjamon sikerült normális méretű körmöt növeszteni, és ezt megpróbálom a többin is. Addig meg a hüvelykujjamban gyönyörködök :))
laspalma Creative Commons License 2001.08.28 0 0 25
sziasztok

Én azt olvastam, hogy a körömrágás hasonló betegség mint aki például állandóan mossa a kezét, olyasmi mint egy kényszerbetegség és az agyban van valami eltérés ami okozza. Igazából gyógyszert kellene rá szedni.De nálunk gondolom ezzel még nem foglalkoznak, lehet hogy ki is nevetne egy orvos. Persze nemcsak ez a megoldás, hanem amiket már ti is leírtatok. Csak ennyit akartam.

gauloises Creative Commons License 2001.08.24 0 0 24
Én is ezt csinálom.
A körömrágásba ugyanis belefájdul a fogam.

Legrosszabbul mosogatás és egyéb áztatást eredményező műveletek után néz ki.
Brrr...

Dehát az orális fixáció... :-)

Előzmény: Csokis (14)
OHunter Creative Commons License 2001.08.10 0 0 23
1et értek.

én csak akkor vágom ha már töredezik, addig meg a figaimmal tartom "rendben", de soha nem rágom tövig, de még vágni sem vágom tövig.

Előzmény: nem vagyok itt (19)
zORRO Creative Commons License 2001.08.10 0 0 22
én 5-6 évvel ezelőtt még valami stop&grow nevű vackot használtam. keserű volt, és leszoktam. utána kezdtem nem használni, és visszaszoktam. utána már önerőből ment az újboli leszokás. most tünetmentes vagyok, már vagy 2 éve :)
Előzmény: ESESZ (20)
missparker Creative Commons License 2001.08.10 0 0 21
Hát igen. Fiúként ne lakkozd, még félreértik :) Helyette Neutrogena kézkrém. Pocsék ize van, és jót tesz körömnek, bőrnek egyaránt. A ragtapaszra meg találj ki valamit, ha belefogsz a leszokásba. Én közismerten balkezes és kétbalkezes konyhatündér voltam már akkoriban is, úgyhogy senki nem kérdezte meg, miért a sok flastrom.
Előzmény: ESESZ (20)
ESESZ Creative Commons License 2001.08.10 0 0 20
Én már kb.20 éve probálok leszokni,fél éva a rekord.Missparker ötlete jonak tünik,igaz én fiu vagyok,és a lakkozás kicsit hülyén nézne ki.
Előzmény: missparker (6)
nem vagyok itt Creative Commons License 2001.08.09 0 0 19
Nem kell tövig rágni, akkor nem lesz csúnya, és még a körömvágást is megspórolod.
putyi Creative Commons License 2001.08.09 0 0 18
Igazad van Imot! A kavics az nem kő, hanem kacics, de jöhet!
Előzmény: imot (17)
imot Creative Commons License 2001.08.09 0 0 17
Neked elég olcsón megszámítom!
De van kavicsom is nem kő!?
Előzmény: putyi (16)
putyi Creative Commons License 2001.08.09 0 0 16
Hogyért adod a szotyit Imot? Vennék egy zsákkal!
Előzmény: imot (15)
imot Creative Commons License 2001.08.09 0 0 15
Ha ideges vagy akkorszegyél kavicsot vagy rágjál inkább szotyit...
Előzmény: Mucuska (13)
Csokis Creative Commons License 2001.08.09 0 0 14
En mar egesz jol leszoktam. Most a kormom helyett a bort ragom mellette. :-) De komolyan. Van olyan, hogy hetekig semmi, aztan az emberre egyszerre rajon a marcangolhatnek (idegesseg, faradtsag?) es akkor adj neki, ami belefer! Utana persze ciki a sajat kezemre raneznem. Ti hogy vagytok ezzel?
Előzmény: Mucuska (13)
Mucuska Creative Commons License 2001.08.09 0 0 13
"Lehet, hogy az a baj, hogy a kezeim miatt meg senki nem cikizett elegge? "

Tanács: nézegesd az emberek kezét pl. buszon kapaszkodás közben.
Lehet látni néha 1-2 nagyon csúnyán rágott körmű embert. Szerintem ha látsz ilyet máson (mert ugye saját magán az ember nem veszi olyan könnyen észre, ha valami visszataszító), biztosan hamar le fox szokni a körömrágásról.

Előzmény: Csokis (12)
Csokis Creative Commons License 2001.08.09 0 0 12
Gyerekkoromban (kb. 5 evesen) en is csinaltam ilyet az uszodaban, az uszasoktatason. Az edzo ugy leegetett a tobbi gyerek elott, hogy helybol leszoktam rola. Lehet, hogy az a baj, hogy a kezeim miatt meg senki nem cikizett elegge? Bar az is lehet, hogy a labaimat mar nem is tudnam ragni, mert a hasam miatt nem birnam odaig emelni a labam. :-)
Előzmény: Mucuska (11)
Mucuska Creative Commons License 2001.08.09 0 0 11
Én olyan embert is ismerek (konkrétan 1 unokatesóm), aki még a lábujjain is rágta a körmeit.....Még most is ráz a hideg, hogy igy visszagondolok rá....

Ő nem szokott le a körömrágásról, de remélhetőleg a lábát már ollóval pedikűrözi....

Előzmény: Csokis (10)
Csokis Creative Commons License 2001.08.09 0 0 10
Es mi lesz azoknal, akik a kedvesuk labujjait szopogatjak? Igy keletkeznek a hadirokkantak? :-)
Előzmény: Jaffa (8)
Seruzád Creative Commons License 2001.08.09 0 0 9
Az enyémet még annakidején a körmösbauer lekapta. Azóta azt rágja.
Zsoldos Creative Commons License 2001.08.09 0 0 7
A már rágható méretet vágni kell.
Előzmény: gedo (-)
missparker Creative Commons License 2001.08.09 0 0 6
Le lehet szokni róla, bár nekem sokáig tartott.
Nagyon régen rendszeresen tövig rágtam mindent, majd mikor már fájt, csúnya volt, és körülöttem mindenki lány lakkozta a körmét, le akartam szokni. Az én módszerem: egyszerre egy ujjamon leragtapaszozni (ha gézest választasz és kézmosáskor elázik, az sem gond, mert ha puha a körömágy, jobban nő a köröm). Ha megnőtt formára reszelni, lelakkozni valamilyen ápoló lakkal, és azt már sajnálni fogod lerágni, jöhet a következő. Persze a nem lakkozott, nem leragasztottakat akkor is rágtam. De egyre fogytak a "rágható" körmeim. Egy ujjra 3 hetet lehet számitani, szóval sokáig tart, de már évek óta hosszú körmökkel élek, és nagyon jó.
Strasszer Creative Commons License 2001.08.09 0 0 5
Miért kéne leszokni róla? Van valami indoka?
Maminti Creative Commons License 2001.08.09 0 0 4
Gondolom elhatározás és akarat(erő) kérdése. Gondold végig, mik azok a szituációk, amikben rágni szoktad és cseréld ki a körmödet mondjuk fogpiszkálóval vagy rágóval. Ha lány vagy, próbáld meg növeszteni, manikűrözz gondossan, legyen rá igényed, hogy szépen nézzen ki a kezed. Ha fiú vagy, ne növeszd, de ne légy lusta időben körömollóhoz jutni, hogy ne a fogaddal manikűrözz. Ugyanúgy legyen igényed arra, hogy szépen nézzen ki a kezed. :) Ha megállod, hogy mondjuk egyszerre egy ujjadon vagy az egyik kezeden nem rágod, akkor utána hasonlítsd össze az "előttét" és az "utánát". Sokkal szebb és esztétikusabb egy nem rágott körmös kéz.
Moll Flanders Creative Commons License 2001.08.09 0 0 3
Megjegyezte az akkori szerelmem, hogy ha mindenre olyan igényes akkor miért ilyen rondák a körmeim. Műkörmös nem lévén 100 km-es vonzáskörzetben leszoktam róla :)
Mucuska Creative Commons License 2001.08.09 0 0 2
erőspaprikával bekenni,
de lehet valami keserű lakkszerű anyagot kapni, amit rá kell kenni.

Vagy tedd azt, amit én anno 10 éves koromban. egyszer úgy lerágtam, hogy azt hittem sosem fog többé kinőni...Na, ez hatott.

Csokis Creative Commons License 2001.08.09 0 0 0
Sokat kell 0 fok alatti helyekre jarni, es lefagynak az ujjaid. :-)
gedo Creative Commons License 2001.08.09 0 0 topiknyitó
Van valakinek ötlete,hogy lehetne leszokni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!