Ha mar van Host parameter, akkor a GET-ben ki sem kell irni... egyebkent azert van, hogy egy WebServer tobb latszolagos Host-kent mukodhessen, amiket a nevuk alapjan kulonboztet meg (lasd VirtualHost az Apache konfig-jaban)
Kipróbáltam a netcat-et, és ezzel megy a műsor.
De itt is csak akkor , ha < -el adom meg neki fileból az inputot, mert ha én ütögetek entert a get.. után, akkor ugyanazt a hibaüzenetet kapom, mint a telnet alól.
..nem feltétlenül. A saját gépemen futó IIS éppen ellenkezőleg... szép kényelmesen vár akár percekig is, engem még nem dobott ki amíg pötyögtem a parancsot (láccik hogy tudja, ki az úr a jáznál :D)
ricsip: talán az a baj, hogy megszakad a kapcsolatod, mert a sima vindozos telnet nem tartja fenn, egyből elengedi,
nem vár sokat a válaszra, ellentétben a böngészővel
Nos ezek után mi a teendő ? Ezek után meg kellene mondanod, hogy mit is akarsz...
Ha komolyan érdekel a dolog, mert például egy HTTP-kliens programot akarsz irni, akkor légyszives olvasd el az idevágó RFC-ket; HTTP1.0 RFC1945, HTTP1.1 RFC2068. Az utóbbiban benn van, hogy a kérdés fejrészében kell legyen
egy Host paraméter, valahogy igy:
bash-2.04$ telnet localhost 80
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.
Escape character is '^]'.
GET /~zsiga/index.html HTTP/1.1
Host: zsiga-pc
Pedig nem csak IIS-el, hanem Apaccsal is kipróbáltam.
IIS:
eddig csak ennyit adott ki:
HTTP/1.1 400 Hibßs kÚrÚs
Server: Microsoft-IIS/5.0
Date: Thu, 09 Aug 2001 12:50:56 GMT
Content-Type: text/html
Content-Length: 86