Keresés

Részletes keresés

fönök Creative Commons License 2001.07.31 0 0 20
Nem hiszem, mert a legtöbb tisztító ülepítéses módszerrel is dolgozik, tehát több víz, lassabb ütem.
Előzmény: leha (19)
leha Creative Commons License 2001.07.31 0 0 19
az egyértelmű, hogy Bp nádasa Paksig érne : )

de aztat firtatom, hogyha az ugyanannyi mocskomat több vízzel kísérem a tisztítóba, akkor talán hamarabb visszakerül a körforgásba ...

fönök Creative Commons License 2001.07.31 0 0 18
Vili, hogy nem tiszta víz jön ki a tisztítóból. Azonban ekkora mennyiségben nem lehet növényi víztisztítókkal operálni.
Előzmény: leha (13)
leha Creative Commons License 2001.07.31 0 0 17
persze ez az 5m2 nekem gyanúsan kevés, de mit lehessen tudni ...

és csak (természetesen) háztartási szennyvízre igaz

K. N. Zordonbordon Creative Commons License 2001.07.31 0 0 16
Nem tudtam. Akkor települjünk nádas mellé. Persze kiszámítva, amekkora a nádas, annyian. De csak lakni, mert a mindenféle teknokóliák vizével szerintem a nádas sem boldogul.
Előzmény: leha (13)
K. N. Zordonbordon Creative Commons License 2001.07.31 0 0 15
Na igen, ha van hozzá kaja is. De még a steril vizet is klórozzák, az előre nem látható repedésekből befolyólag.
Előzmény: fönök (14)
fönök Creative Commons License 2001.07.31 0 0 14
Nem csak a víz, hanem a baktériumok is körforgásban vannak, és amíg eljut a víz a pohárba, addig szaporodnak. Ezért kell a klór!
Előzmény: K. N. Zordonbordon (12)
leha Creative Commons License 2001.07.31 0 0 13
na, épp azt meséltem itten korábban, hogy nemúgyvanaz!

mert ha a víz szervesanyag tartalma X g/cm3 fölött van, akkor azt tisztítani kell, ha meg alatta van, akkor mehet a természetes vizekbe, mert az élővilág gond nélkül feldolgozza ... azt ne tessék hinni, hogy a tusztítóból tiszta víz jön ki! csak tisztább

ui.: tudtátok, hogy egy ember átlagos napi szennyvíz termelését 5m2 nádas simán feldolgozza?

K. N. Zordonbordon Creative Commons License 2001.07.31 0 0 12
Az a körforgás nem az a műsor, ahol ivóvizet "csinálnak"
Merthogy ivóvíhez kell valami nem mérgezett-fertőzött vízforrás, ezt a vizet fel kell emelni a víztoronyba, ahonnan leereszkedőleg bánik el veled. Közben még szűrik, klórozzák. Tudom, minek klórozni, ha amúgy nincs baja? Hát hogy útközben se legyen, amíg kiér a csapodon, mert nem biztos, hogy teljesen bezárva jut odáig. Csak erősen valőszínű :c)
Előzmény: leha (7)
fönök Creative Commons License 2001.07.31 0 0 11
A tisztitónak ugyanannyi munkája lesz, mert a kosz az ugyanannyi. Ismered talán azt a mondást a hordó borról, meg az üveg vízröl.
Előzmény: leha (9)
K. N. Zordonbordon Creative Commons License 2001.07.31 0 0 10
Akkor ne mosogass, ne füröggy! Válassz alternatív megoldásokat ;c)
Előzmény: leha (9)
leha Creative Commons License 2001.07.31 0 0 9
persze ... de én azzal vízzel nem strandot akarok nyitni, hanem abban a percben visszajuttatni a körforgásba méghozzá éppen úgy, hogy a tisztítóknak kevesebb munkájuk legyen
fönök Creative Commons License 2001.07.31 0 0 8
Körforgásban van, csak azzal a rengeteg kosszal, amit mi beleteszünk, azzal már nem tud elbírni. Ezért kell a víztisztító. Másrészt viszont az egyre több ember egyre több vizet is akar.
Előzmény: leha (7)
leha Creative Commons License 2001.07.31 0 0 7
miért nem? én még úgy tanultam, a víz körforgásban van ...
fönök Creative Commons License 2001.07.31 0 0 6
A moszatok száma azonban mindig ugyanannyi, és ha több dzsuvát adsz nekik, akkor szaporodnak, és nem lesz, ami megzabálja öket, vagyis felbomlik az ökológiai egyensúly, és mocsarasodni kezd minden. Mellesleg tiszta víz nem áll rendelkezésre korlátlanul.
Előzmény: leha (5)
leha Creative Commons License 2001.07.31 0 0 5
na, ezért mondom ...
mert ha elmosogatsz 5 liter vízben, akkor a dzsuva öt literben keveredik el, tehát sűrű lesz; de ha 45 liter vízben mosogatsz, akkor ugyanannyi dzsuva több vízben keveredik el, tehát akár az is lehet, hogy tisztítás nélkül mehetne a Dunába, mert mire eléri a Csepel-szigetet, régen megették a moszatok ...
fönök Creative Commons License 2001.07.31 0 0 4
Azért elég megdöbbentö adat, hogy Budapest szennyvizének csak tizenöt százalékát tisztítják. (Lásd Vízmüvek prospektus)
Előzmény: leha (3)
leha Creative Commons License 2001.07.31 0 0 3
hamár ... mi a véleményetek a "vízpazarlásról"?

ugyebár mongyák, hogy takarékoskoggyá a vízzel, mert kincs, közbemeg a szennyvíz nem attól szennyvíz, mert van benne valami (az ivóvíz is tele van kis szmötyikkel), hanem azé, mert túl sok van benne (egy bizonyos koncentráció alatt pl a Dunában lévő mikroorganizmusok simán feldolgozzák a trutymót, komolyabb koncentrációnál, viszont maguk is beledöglenek)

fönök Creative Commons License 2001.07.31 0 0 2
Szegény! Akkor tényleg nehéz lehet! Az önkormányzatot kérdezted már?
Előzmény: nopolitics (1)
nopolitics Creative Commons License 2001.07.31 0 0 1
Kösz, el is ásnám, de nincs aszfalttörőm. (A IX.ker.-ben lakom, bérházban)
Előzmény: nopolitics (-)
fönök Creative Commons License 2001.07.31 0 0 0
Szerintem a papírt külön gyüjtheted, a szerves hulladékot szintén, amit eláshatsz a kertedben.
Előzmény: nopolitics (-)
nopolitics Creative Commons License 2001.07.31 0 0 topiknyitó
A topiknyitás háttere: az "Az Omega gitárosa őserdőt irt?" c. topikba érkezett hozzászólások alapján úgy érzem, hogy szükség van egy fórumra a környezetért tenni akarók számára. Itt nem elsősorban a nagy globális célokra gondolok, hanem ahhoz szeretnék ötleteket gyűjteni, hogy a mindennapi életben hogyan lehet tenni a környezetünkért, az élővilágért. Rögtön egy kérdéssel kezdem: tudnátok-e segíteni, hogy a belvároshoz közel hol vannak szelektív hulladékgyűjtők?
Kösz, és üdv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!