Prága mindössze pár óra alatt elérhető, mégis sokan csak legyintenek Csehország fővárosának hallatán. Közben pedig a tengerentúlról naponta tízezrek repültek át a fél világon a koronavírus járvány kitörése előtt azért, hogy megtekintsék ezt az ámulatba ejtő helyszínt. Mi magyarok sokszor csak érdektelenül állunk ehhez a városhoz annak ellenére, hogy ettől jobb úti célt egy hosszú hétvégére keresve sem találnánk a közelben. Én személy szerint minden évben egyszer-kétszer felkeresem Prágát és minden alkalommal találok benne valami újat, valami olyat amelyet eddig még nem fedeztem fel ott ami miatt újra és újra visszavezet ide az utam. Prága városán kívül kevés olyan nagyváros van, ahol a látnivalók többsége gyalogos közelségre található egymástól. Ebből kifolyólag ha valaki szeretné, akkor már egy nap alatt is megtekintheti az összes fontosabb látványosságot. Érdemes viszont rászánni az időt arra, hogy letérj a kitaposott ösvényről és átérezd a város valódi esszenciáját. Ebben a posztban főleg az olyan helyekről írok majd, amelyek nincsenek benne minden egyes útikalauzban. Mivel beszélem a cseh nyelvet és már rengetegszer jártam a cseh fővárosban számtalan olyan tippet tudok adni, amelyek alapból eszedbe sem jutnának. Na de végül is mitől olyan különleges Prága? A posztból megtudhatod.
Sziasztok, valaki járt mostanában Prágában? Éttermek, sörözők nyitva? Lejárattal rendelkező (fertőzésen átesett) oltási igazolvánnyal simán utazhatunk? A konzuli szolgálat erről zavarosan fogalmaz.
Régi fényképeimet digitalizálom és rendszerezem. A prágai képek közt találtam ezt a kettőt. Semmi emlékem nincs róluk, nem tudom mihez kötni, gyanúm, hogy máshonnan keveredtek ide. Lehet, hogy mégis Prága? Felismeri valaki?
Segítség annak aki Prágában ragadt a buszjárat törlése miatt!! Eladó Vonatjegy prágai átvélellel 2016 08. 14.-17. érvényes kirándulójegy 2 fő részére (mellé csak a helyjegyet kell váltani). Prágában személyesen átvehető.
Sziasztok. Jovo heten Praga-ba szeretnenk parommal utazni. Az igzsag, Marosvasarhelytol Pragaig eleg sok van (fokent hogy autoval szeretnenk eljutni), igyhat meg szeretnenk aludni meg valahol.
Tovabba : megkernek valakit, akinek van ideje es turelme, tudna segiteni egy leirassal (mikor mit hol es miert erdemes)? Elore is megkoszonnem :)
Nem tudom számít-e Neked a pénz, de a helyedben olvasgatnám a www.bonuszbrigad.hu/ , www.lealkudtuk.hu/ oldalakat, mert sok akciós szállás van Prágában. Ha közelben van egy metró megálló, akkor már szerintem jó a szállás poziciója.
Mi így mentünk, fizettünk 15ezer ft, kettőnknek 2 éjszakára.
Tudnátok segiteni kicsit prágával kapcsolatban ??? Szeptember-Oktober környékén mennén 4 napra . Érdeklődnék hogy bent a városba esetleg valami olcsó és jó szállást tudtok e ??? Érdeklődnék még hogy kb költöpénz azt mennyit kell vinni ? Kb ilyen 10,000 - 15,000 korona elég , vagy sok ???