Hát ez a topik régen elsüllyedt sajnos, 2001-ben vettem az autót, és DeHelyeS lett a neve, mivel DHS a rendszámra. Ismerek olyat, aki rendszámból képezte a nevet pl. GéZaTe, de olyat is, aki a Peugeotjának egy másik meg a VW-nek az átvétel napján lévő névnapot adta neki, igy lett a Peugeot Anasztázia, a Passat meg Panka . ez utóbbiban a Passat becézése is benne van.
Előre is elnézést, hogy belekontárkodom itt más topikjaiba, de úgy gondoltam, hogy a téma ide is vág, meg már kicsit el is halódott ez a topik. Éljen az újrahasznosítás.
Szóval.
Talán fura, hogy nőként irogatok ide be, de egy névtani dolgozatomhoz kérnék segítséget. A dolgozatot autóknak adott becenevekből írom. Nem egyszer hallottam már Skodrikról, Paripákról, Villámokról, meg hát valahol ilyen névadásból is indult ez a topic. Szellemesebbnél szellemesebb autóneveket talál ki mindenki, kérlek hogy osszátok meg velem a ti "szerzeményeiteket". Többek között azért is próbálok innen is anyagot gyűjteni, mert ahol eddig kutattam, az többségében nők által látogatott oldal volt, így kiváncsi vagyok, hogyan álltok ezzel a témával ti, férfiak. :) vajon tényleg csak a nők becézgetik autóikat?
Nem kell semmi nagyon komolyra gondolni, csupán a motivációk, a névcsoportok, a használati körök feltérképezése a célom, és az esetlegesen ezekből adódó törvényszerűségek, vagy egyéb érdekes fejlemények vizsgálgatása. Tehát ehhez kérném a segítségeteket.
Hogy mire lenne szükségem?
-az autó pontos márkája, típusa, körülbelüli kora -a használatban lévő "becenév" -miért ez lett a neve (rendszám, szín, a típus neve, különös esemény stb.), minden egyéb a névről -a nevet használók köre (csak az elnevező, család, barátok stb.) -a nevet adó neme és kora(elég 10es éveket megadni, nem szeretnék indiszkrét lenni) -a névadó lakóhelye: Budapest, vidék, kisváros, nagyváros, ha nem Budapest, mennyit jár Budapestre -esetleg hatással volt-e a névadásra valaki, aki korábban a környezetében elnevezte az autóját -mennyi ideje van használatban/mennyi ideig volt használatban a név -esetleg még ha meg tudnátok fogalmazni hogy miért van erre szükség, vagy (mivel más fórumokon ez az elképzelés az általános) miért csak a nők, esetleg miért gondoljuk, hogy csak a nők, vagy épp a férfiak nevezik el az autóikat?
És ezeken túl is kiváncsi vagyok bármire, ami a témával kapcsolatban felötlik bennetek. Minden adatra szükségem van.
Segítségeteket előre is köszönöm, várom a mielőbbi válaszokat!
Ezt a sztereotipizálást... kb olyan (bár ez tény..?) hogy a németautófanok mind használtautó-nepper :-))) Hol az intellektusod deve pajtim? Amúgy üdv, rég láttalak, merre jártál?
deve, az Electro Worldben valóban jártam, látom más topicokat is olvasol :-))) büszke vagyok Rád :-)) Te kis magánnyomozó :-))
Sajnos a "szőrös kormány" pulthoz nem fértem hozzá a családod miatt, aki világitő kertitörpe osztály elött csinálta a feszkót, és egyébként is csak apukám kérésére látogattam meg a műintézményt, hogy elhigyje nekem, ez sem jobb mint a többi. Viszont, ha jobb autód van, ajánlom az ottani M7 felhajtót, sirály dolog rajta kövér gázzal végigreppenni, érzed a centrifugális erőt... ennyi jó van az egészben..
nem csoda, ha furán néztek rád, hiszen józan gondolkodású, ép értékítélettel bíró ember inkább minél hamarabb megszabadul egy ilyen tákolmánytól és nem becézgeti
Mit tudtál venni Elekrto wördben? szőrös kormányt?
Remélem deve barátom, azért nagyobb örömek is érnek az életben :-))) Persze, ha már átalakultunk ilyen csevegős és szemtelenkedős forummá, ezt Neked köszönhetetem.
Mage, nincs neve, de az a gyanúm, hogy a Dehelyes marad, már többször neveztem igy, és mások csak bámultak, hogy miről is beszélek.
deve24, nagyon összetört a szekér? Kell biztositós segitség? a kár több mint 300 Ft...? Csak hogy az aggódásom fejezzem ki, hogy igy eltüntél vala...???
Cöcöcc.. mint mondtam múlt idő, alig birod leplezni a csalódottságod, ide látom :-)) És képzeld, bár nem biztos, tudod, hogy ilyen is van , fizetni se kellett érte :-PPPPP
Elütés volt, kösz az igazitást... Fékbetétileg jó a helyzet, és ebbe nem szokás Polski Fiat fékbetétet beapplikálni, mint pl. Nálatok..
A kocsi meg full - bőr, jobban szeretem a plüsst, ezenkivül meg ki látott még automata sportkocsit..?
Egy hibát találtam, bizonyos helyzetekben nehéz benne "boldogulni" :-)) franc a libidómba..
bőr nálam csak a nappaliban, kocsiban nem szeressem, ez is az izlésficamod fokmérője, hogy egyből erre asszociáltál.... Azonkivül, nálam, nem tyúk, hanem macska alszik a bőrön, és nem tehén vagy tsz-elnök néz be az ablakon...
Veled ellentétben, én nem szoktam ismeretlen helyen felkiáltani ha egy tükröt látok, ohhh de kibaszott ronda festményeitek vannak, és nem csak azért, mert tudok viselkedni :-))
Másfelől, a vasam még igy is a tulajdonosának a szépségét rontja, bár csodaszép (gondolom, meg tudod nézni a szót valami Bonyolult Szavak Szótárában) de azért még sem egy Bentley, hogy versenyre kelljen velem. De tudod, mit deve, ha csajozni akarsz, szólj, elviheted egy körre :-))) hátha igy szóba állnak veled, nem csak az Ajtóssy Dürer végén :-PPPP
Na mivan , kiengedtek az előzetesből?? Persze hogy tud tárolni számot, gondolom, ez kiderült az alábbi soraimból, ha nem csak irnál, hanem olvasnál is...
A kocsimmal két baj van csak:
1., annyira szép, hogy szoktam bámulni az ablakból
2., a másik, az nagyobbik baj, nem lehet vele lehuzott ablakkal közlekedni a tavaszias időben, mert az összes festettszőke műliba/plazacica bevicsorog az ablakon, és ilyenkor nem tudom megállni, hogy ne vigyorogjak vissza, és emiatt erősödnek a ráncok a szemem alatt :-)) Gondolom, ez Veled nem fordulhat elő :-P
Alábbi szavaimból kiderült, hogy kijelezte, de még nem volt eltárolva a telcsimbe, ezért nem tudtam ki manó az, féltem hogy a vigor (jaj) vagy valami Apehes, telesaleses örült, elhagyott asszonka, vagy igértem valakinek valamilyen baromságot, netán már megint valaki rajtam keresi a valakijét. Pótolva a hiányosság.