2006 nyarán alakult budapesti LOVE METAL zenekarunkba keresünk (viszonylag) tapasztalt BASSZUSGITÁROST és BILLENTYŰST. Célunk elsősorban egy love metal tribute banda létrehozása volt (az eddigi felállás: ének, dob, E-re és H-ra hangolt gitár), HIM, The 69 Eyes és hasonló kaliberű dalokkal (természetesen egy-két Depeche Mode, Ákos stb. jellegű szám is jöhet). Persze saját számokat is játszhatunk, ha vannak/lesznek ötletek.
Magunkról: a hangszeres szekció már igen összeszokott, némileg más felállásban egy bulizenekarban játszunk (http://csocso-band.atw.hu/). Énekesünk nemrég csatlakozott hozzánk és nagyon érzi a témát. Mindannyian nagyon szeretjük a love metal stílust, ezért kifejezetten olyan embereket keresünk, akik szintén abszolút elkötelezettek ilyen téren, mivel itt elsősorban nem a hangszeres tudás, hanem a feeling a lényeg.
Ami feltétlenül szükséges:
- hangszer
- hangszeres tudás (nem durva, de nem is kezdő szinten)
- zenekari- és/vagy koncerttapasztalat
- szabadidő a próbákra (egyelőre heti egy próba, de akkor belehúzunk) és a gyakorlásra
- kreativitás
Basszusgitáros esetén előny a H-ra hangolt (vagy öthúros) gitár és a multieffekt (hiszen ez szintén hozzátartozik a love metal stílushoz), bár ezek hiánya NEM kizáró ok!
Szintetizátoros esetén mindenképpen szükséges a hangszer (főleg otthoni gyakorlásra, ugyanis a próbateremben van egy középkategóriás Roland EM20-as billentyű).
Ami van:
- saját próbaterem (pincében)
- erősítők (ének-billentyű, gitárok, basszusgitár)
- lelkesedés, komoly szándék :)
- koncertlehetőség (minden CSAK rajtunk múlik)
Mi a célunk? Jókat zenélni, hülyéskedni, iszogatni, sokat koncertezni, bulizni (mindezt persze kellően a témára koncentrálva). Ja és persze jövőre egy közös turné a HIM-mel. :)
Ha felkeltettük az érdeklődésedet vagy esetleg tudsz valakiről, akit érdekelne a dolog, írj a guitarking@freemail.hu címre! Előre is kösz!
(És lécci CSAK olyanok írjanak, akik kifejezetten a love/goth rock/metal stílusban érdekeltek. Kaptunk már levelet jazz-zenésztől kezdve mindenkitől, akik egyszerűen "csak" zenélni szeretnének...)
Most találtam rá erre a topic-ra, úgyhogy üdv mindenkinek! Nekem nagyon bejött a koncert pénteken. Eleinte húztam a számat, hogy bár kétszer is nagyszínpadosok voltak, most bezavarták őket a hammer sátorba, viszont így sokkal hangulatosabb volt. Na meg izzasztóbb. :) Hiányoltam egy-két nagy kedvencemet, de alapjában véve nem volt bajom a setlist-tel... Az új albumot még nem hallottam, úgyhogy amik erről játszottak, csak figyelni tudtam, a többit meg végigzúztam :)
Szia! Örülök, hogy írtál.
Tényleg jönnek az EFOTT-ra, és mennék is a koncertre, de lehet, hogy dolgoznom kell, na mindegy még van egy hónap, addig dolgozom a megoldáson.
Te jösz az EFOTT-ra?
Miket fedez fel az ember, ha turkál egy kicsit a lesüllyedt topic-ok közt.
Ez nem szép dolog, ilyen jó együttes topicját meghalni hagyni. Kedves The 69 Eyes zenéjét kedvelök élesszük újjá topicot!!
jaj, az maradt ki, hogy mitől magasan jobbak, mint a HIM? szerintem ugyan a HIM az egyik legviccesebb fiúbanda az elmúlt (mondjuk) öt évből, de egyrészt nem látom, hogy mit csinál jobban ez a másik hasonló trupp, másrészt nem hiszem, hogy bárki ne venné észre, hogy pont a HIM (kassza)sikere miatt futtatják őket lelkesen.
ez az a zenekar, akik úgy hirdették magukat a saját webhelyükön, hogy "we are the missing link between The Cult and Type O Negative", és akikre azt találta mondani egy cimborám (szerintem találóan), hogy inkább a dögunalom és az öngyikosság közti hiányzó láncszemről van szó.
csináld utána vagy sem, ez a banda szerintem azért létezik (és azért jutott el hozzánkig is), mert Finnországban egyes poopmenedzsereknek van pénzük arra, hogy műgót boybandet futtassanak. az énekhang Aczél Péterről lett megtalálva, a gitárok a Cultról, és ezzel alapvetően semmi bajom nem is lenne, ha nem kiáltanák ugyanezt bele a világba. kópiazenekarok mindig voltak (ez nem is gáz, a Love Like Blood-dal sincs nagy gond), de az „orcátlanul nyúlok, és még büszke is vagyok rá” azért nem olyan hozzáállás, amit bárkinek tolerálnia kéne.
Nem rossz, sőt nagyon is jó. Nekem nagyon is tetszik... A hangszerelés, a klipek - még ha kicsit plagizáltak is -, sajátosak és jók. Magasan jobb, mint pl. a H.I.M. Na az tényleg gáz...
Amikor először láttam a The Chair klipet,azt hittem,ez Peter Steele új projectje.
Eleinte hánynom kellett ettől a finn "metzük-fel-az-ereinket-a-csajér" metaltól,de egyre inkább kezd megtetszeni.
Igaz,nekik speciel nem az egyéniségben van az erejük,de SZVSZ nem rossz,amit csinálnak.
semmi baj igazán a mély hangja ami igazán megfogott és megfog néha a himben is.(pl.wicked game)te régebben ismered te tudod.a hirtelen vátásokat én se nagyon csípem de mivel nem ismertem őket régen így nem nagyon tudom mi volt ez előtt.:))
nekünk nem nagyon tetszett a zene sem. igazából tavaly még nem ezt a "divatos dark" zenét játszottákm Sister után szabadon. Az énekes hörgött meg a gitárt is csak nyűtték mindenféle dallam nélkül. Az énekes kinézete meg egy az egyben McCoy volt (Fields of the Nephilim). Aztán hipphopp a következő album pedig ilyen dallamos zene lett, ami most annyira fut. bocs, de szerintem nagyon gagyi. biztos nem lenne rossz zene, de én nem szeretem az ilyen hirtelen váltásokat, ld. Paradise Lost meg új Tiamat.
igen?
miért nem volt jó??
én nem tudom de az az egy számuk amit mostanában adnak nagyon jó.a többit még nem hallotam.csak kiváncsi voltam ki mjit tud róluk.
hy,
most láttam egy klippet a viva2n:the69eyes:chair.nagyon tetszett. az énkesnek egy kicsit sisters of mercys hangja van.gondoltam megkérdezem látta e már valaki vagy tudtok e róluk valamit.