szerintem inkább olyan, hogy "nem szeretem a zöldségeket" mondja vki, aki épp kihányta a répát, karalábét meg salit. és akkor jön a másik, hogy "de a sültkrumpli finom" és akkor az előző nem azt mondja, hogy "húzzál a retekbe barom", hanem legalább megszagolja. aztán félig kiköpi, ahogy én is a lenti lemezt. toleránsan :)
nem hiszem, hogy borsot akarnék törni ezzel, hogy erőfeszítéseket teszek, hogy egy számomra szenvedéssel járó lemezhallgatáson keresztül átmeneti elmezavaromban esélyt adok a tolerancia jegyében egy számomra unszimpatikus zenei stílusnak..
szerintem szivességet tettem.. :) hálátlan disznó! (a számról meg ne álmodozz)
Azt figyelve, hogy nagyjából a harmadát hallgattad meg VALÓBAN a lemeznek (vö. beletekerések), ám azt írod: a harmada tetszett (az én szubjektív értelmezésemben: az egész lemeznek::-)), bizonyítottnak érzem, hogy ez valóban egy jó lemez...
érdekes, de nálam a térítés csak apróbb hangolás szintjén megy, mert a másik irányból van szelekció. konkrétan, ha emberekkel csak a személyiségük és értelmük alapján ismerkedek meg, szóval okos, önálló, értelmes, érzelmes, jófej embereket szedek össze, azokról rendszerint kiderül, hogy hasonló zenéket szeretnek, legalábbis nagy részben metszésben vagyunk. viszont akik általam nem kedvelt irányokban nyomulnak, azokról mindenféle zenei és emberi tolerancia kimerítésével együtt is előbb-utóbb kiderül, hogy f-szfejek, méghozzá emberileg.
Mondjuk nekem jó, mert a kretén izlésemmel együtt is tucatnyian vesznek körül hasonszőrű barátok és ismerősök, rádiót meg ki a fene hallgat és minek? Ráadásul az ismerőseim 90%-a totál nyitott is mindenféle stílusokra (metál-techno-pop-klassz). Nem válogattam, valahogy ez természetesen jön így.
Similis simili gaudet.
(Az sem mindegy, hogy valaki izlés, hangulat vagy ítélkezés alapján fujjol-e.)
monofónikus csengőhhanggal induló szám (WTF?) alice csodaország, már lezúgtam a lyukon, a gomba is megvolt, most már csak nézem a trippet.
hová kerültem?!? beletekerek, mert már nem bírom kivárni a választ... úgytűnik a 7 percben mindenütt ugyanaz szól, úgyhogy ezzel meg is volnánk, next.
na ez is. totál drogoszene, nem semmi, ha valaki tisztán csinálta. hegedű vagy mi az tetszik, nem olyan béna, mint a szinti. egész változatos az eddigiek után. 02:12-nél untam meg. de nem volt időm lekapcsolni, mert közben itt gépelek, ezért belecsúszott még valami aranyos basszusfutam :).. Na, next.
jajaj, félek. 22 perces szám. már mindenem fáj. komolyan, fáj a bal hónaljam is!
rá kellett volna írni valami egészségügyi figyelmeztetést a gyenge idegzetűeknek, persze hiába, mert dobozom nincs, lévén a netről szedtem :)
Hát na jó, szóval ez egy kellemes normális dalnak tűnik. Ezt még talán egyszer meghallgatom. Szép. Az 5-perces álomhatárt ma már nem fogom elérni. Fast forward. Ahogy ugrálok, érdekes, jó részek jönnek. Majd egyszer. Tényleg egész jó. Na, FF, FF, ...>> >> Huhh, vége. :)
Summary: A harmada tetszett, valszeg "a maga nemében" ez egy jó album. Büszke vagyok magamra, hogy bele bírtam hallgatni. Utálom az ilyen zenét, de baromi toleráns vagyok. :)
(na, kaja után már jobb, a 4. frappétól meg talán már túl is csordul frappánsságom)
4.rész
Felbátorodván eddigi sikereimen, most lenyomok többet is. Miért? Miért is ne? (Ja, ezek a számcímek..) Kellemes. Behúnyom a szemem.. hogy elringassanak a dallamok. Illetve, hogy lehiggadjak, mert már kezd fájni a fejem. Hogy a fenébe tud egy 1perc valahányas dal hosszúnak tűnni? Na ez a művészet! :) Egy kis vidámság jön. Nahát, végre melepődtem, az első meglepetés! 00:25-nél egy nem várt akkord. Egész jó, ez már ilyen májnd-izé, agyzene. DT mellé megfelelő hangulatban elmegy. Trükkös, mert 5 percesnek tűnik, de valójában élményre simán benne van a kritikus progresszív 26 perc, ami a sárkány öngyilkosságához kell. Még jó, hogy nem vagyok sárkány. Bevallom, ez tetszik. Ha nem lennék már idegileg teljesen kész a többitől, még akár élvezhetném is. Hátb*szki én az ismételgetést nem bírom, ez az a középkori kínzás, a vízcsepegtetés a homlokra. Felénél skip. Crying Skies. Én is - ez nem vicc, komoly - a sírás szélén vagyok. Nem tudom, meddig bírom. Lehet, hogy mégis csörgedezik bennem vmi sárkányvér. Jó az időzítés, én is pont így vagyok. A csilingelő hangocskák, a monoton ismétlődés meg nem szűnő kínja, a csörömpölő, hideg víz, ami a hátamon is futkos, és újra a csengők, a törött üvegdarabok, amelyek fájó elmémet vagdalják. Ez egy frankó szám. Bazdmeg ez kurvajó! Én meg szétgurulok, mint egy zacskó franciadrazsé... tapossatok szét mielőtt elolvadnék. Most akkor mi a f,-sz van?! Idegesít, hogy tetszik, akkor miért volt eddig szar? Haggyatok má! Kapjátok be, kikapcsolom. 04:40
tudatom ősi törvények szerinti átalakulásában elérkezett a kételkedés állapota, tépelődöm még csak a 3. szám jön, miért csinálom ezt? így kell ennek lenni? vagy inkább reggelizzek, egy finom ice café, piritós.. csak valami gonosz, ördögi ösztön bomlasztja agyam, el akar téríteni a szent küzdelemtől. nem, engem nem lehet! 03 - Sick spirit! Hiszen már a cím is üzenet! szellememre fekélyként telepszik a menekülés vágya, de nem, nem adom fel. Jól indul, szépen szól, a szinti hang is kibírhatóbb. Ó, hát hiszen ez metál! :))))) Jajdejó. Meggyógyultam, mindjár healthy spirit leszek? Paff. Kurvaszinti, megin ez a szánalmas gagyi hang. Magamba roskadok. :( A szólócska a dzsidzsivel mint gyönge nádszál tart fenn antisznob mocsaram fojtogató felszínén.. Viszont rájöttem, amíg írom ezeket a hülyeségeket, addig sem kell a hallgatásra figyelnem, úgyhogy a legjobb, ha írok, írok kombinálok három tollat összerágok, haha, jajistenem, nem lesz ez elég, még csak 3' az 5'-ből... ÁÁÁÁÁÁ. Stop.
11:20 úgy gondolom, a pókos számot (a piros színe vajon utalás spiderman ruhájára?:) átugrom, mert biztos csak beakadt a tű. Ez a második egész kellemesen szólal meg. Háttérzene. A címe alapján esik, de szerintem csak folyik szegény. Pantha rei mondanám, de ebben a folyóban valahogy többször is ugyanaz a pisztráng jön jobbról.. biztos valaki belenyúlt a mátrixba. Unalmas, de jó. Mármint jó, de unalmas. Ezt 04:10-ig bírtam. Fejlődök, a mester büszke lehetne rám. (szünet)
hosszas kutatás után úgy találtam, hogy ide illik legjobban a mai lemezkritikám, remélem, nem baj
Mindflowers: Improgressive - review - 1. rész
Gondoltam, ha jobb, mint a Nox, ki fogom bírni. Nos, jobb, mint a Nox.
A gitár egész normális, a buta olcsó, utcazenész káziója szintihang irritál. Sebaj, mert jön a felmentés, a minden bűn alól feloldozó basszusszólam. Hm.. beakadt a tű?! Csak egy perc! csak egy perc! - kínozom magam mint önnön őszszakállú kungfumesterem, mintha épp megdönteni akarnám a csészetartás-orrhegyen jangcefolyómenti rekordját. 00:59, elbuktam. :( A Pause után újra jelentkezem.... egyelőre az egerem reszketve kerüli a jobbfelső winamp régiót.
"Ha megtetszik, király. Ha nem, akkor csá. Ennyi. Nem skatulyázok. Magammal szúrnék ki, mert egy csomó jó zenétől esnék el."
Akkor is egy csomó jó zenétől esel el, ha csak tetszés alapján válogatsz. Így nincs fejlődés és nincs változás. Ha a tetszés az elsődleges szempont, akkor saját esendő ízlésedet a zene fölé helyezed, pedig fordítva kéne. Nagyon jó zenék is tudnak sokáig nem tetszeni, aztán egyszer csak...
Kartács utcában laktam sokáig. Egyébként szerintem van a zene. Ha megtetszik, király. Ha nem, akkor csá. Ennyi. Nem skatulyázok. Magammal szúrnék ki, mert egy csomó jó zenétől esnék el. Dream Theater, Slipknot, King Crimson, ELP, Moby, Prodigy megfér bőven egymás mellett. (Azért magasan a Dream Theater áll az első helyen :)))))))
erről egyébként a Malmsteen jut exembe, akit mindenki fikáz, aki nem is ismeri, csak mer azt hallották, hogyaz hűdemijenalternatív, fikázni a malmsteent, de egy számot nem hallottak tőle...
"Aztán, amikor kiderül, hogy tőlem jött, rögtön húzzák a szájukat."
Hehh, velem is megcsinaltak ezt parszor. Osszejon a fejben az a dolog, hogy en csak horgos metalt hallgatok (nem igaz), akkor amit en hoztam/szeretem csak az lehet, meg ha tiszta/szep enekhang is van rajta, akkor csak szar lehet.
A kedvencem mikor 2 hangbol megallapitja az egyik legjobb gitaros lemezerol, hogy szar... :)
Én nem szidom őket, ui. sokkal jobban szeretem a metálzenét, mint a diszkót.
Csak arra céloztam, hogy az intoleráns viselkedéstől sok metálos sem mentes.
Érdekes egyébként, hogy mostanában az a legújabb divat, hogy utáljuk_a_divatzenéket.
Tehát a kultúrsznobok csakazértis fikázzák a diszkót, nem merik bevallani, hogy néhány szám még nekik is bejön.
Jelszavuk: "Mi aztán nem hallgatunk tömegzenét!"
Ezek a divat-elvontak. Nem az igaz alternatívak.
Asszem, én is toleráns vagyok zenehallgatás szintjén, mert csak ritkán zúzom szét a rádiót, ha meghallom Mariah Careyt játszani.....:))))
Egyébként a Petőfin is van jazz műsor, időnként leadnak teljes lemezgyűjteményeket olyan együttesektől (sorozatban), mint pl. a Black Sabbath, de a legjobb (sajnos csak Bp egyes részein elérhető) rádió a Fix, ahol a blues, a pszichedelikus, a metal, a nepáli (kétféle nagyobb irányzata van, ha jól értettem, anno...) stb zenék mind megkapják a maguk egy-egy óráját.
Még annyit, legjobb barátaim nehezen viselik kedvenc zenéimet (sokféle metal, prog. rock, és egyebek, pl. Jarre, Solaris, filmzenék), és néha igencsak meglepődnek, amikor valamit nem úgy hallanak, hogy "nna, ez az XY zenéje...", és véletlenül tetszik nekik valami. Aztán, amikor kiderül, hogy tőlem jött, rögtön húzzák a szájukat.
Egyszóval a hozzáállás is számít, hogy valamit nyitottan hallgatnak meg, vagy eleve valamiféle előítélettel.
egyébként én is nagyon toleráns vagyok zeneileg, de mint szidod itt a metálosokat, és véded a diszkósokat? a sok gyökér tehnost fal mellé kéne állítani, és golyót mindegyikbe!
vázze és toleráns vagyok, de nem sziggyad a metálosokat jóvan?
:))
GG
Én érdekes módon mindenevő vagyok, ezért sem tudom megérteni, hogy lehet mindenáron csak egy stílushoz ragaszkodni és a többit magasról lenézni.
Igen, ez tényleg nagymértékben függ a hangulattól, pl. előfordul, hogy minden vágyam egy jó kis funky party, máskor pedig dark buliba megyek, vagy épp TCS-t hallgatok. Nyugodtabb perceimben pedig Chopin-t.
Sosem értettem azt a kategorikus elutasítást, ami a ...(tetszőleges szó behelyettesíthető)-stílus elvakult rajongóira jellemző.
A technósok fikázzák a metálosokat, a metálosok a diszkósokat, stb. stb. Ez már szinte fajgyűlölet.
Ha' persze. Igazi sznob dolog a zenehallgatas, mindenki bezarkozva a sajat stilusaba... Ahogy eddig is, tovabbra is mondom, hogy nem mufajt meg stilust kell hallgatni, hanem hangulatokat, erzeseket, zenekarokat (vagy szerzoket, eloadokat).
Igazad van a komolyzenei rádiókkal kapcsolatban. Nagyon nem szeretem, ha a komolyzenét hallgatók egy sznob alfaja leszólja a könnyűzenét, sőt, nem is tartja zenének, anélkül, hogy hallgatott volna színvonalas könnyűzenét. Hallja a rádióban a sok egyforma tuc-tuc számot, persze, azt mondja magában, hogy "na, ha ez a könnyűzene, akkor ez egy nagy sz@r", és közben tudomást sem vesz az igényes jazzről, metálról, popzenéről, stb.
"Csak az egyik hegymászó nem fogja elítélni a másik hegymászót, amiért máshogy mássza a hegyet"
Ez az, hogy ok kevesen vannak, es annak is orulnek, ha van kivel beszelni errol. De mondjuk, ha benan kotod a koteled, akkor radszolnak :)
Az adok szempontjabol nezve, meg nem hiszem el, hogy nem lehet csinalni 1etlen olyan adot, ami azokra a zenekre specializalodik, mint a tobbi. Es itt nem csak metalrol (persze, nekem mint metalos az hianyzik a legjobban) van szo, indiai nepzenet sem tudok sehol sem fogni, sot meghallgatnam mas nemzetek zeneit is, nem jazz/vilagzene atiratban, hanem tisztan.
Sot, jo komolyzenei radio sincs. Ott van a Bartok radio pl. ami a totalgaz, mert egy intolerans szuk sznobretegnek keszul (idezet: "csak a komolyzene, az igazi zene" meg a jazzt beengedik a cseledszobaba), ezert pl. a komolyzene rajongok sem hallgatjak. (Multkor bemondtak, hogy nemtudommilyen G-dur fantazia, 25-os jegyzekszam. A jegyzekszam emlitese a vilag legunalmasabb dolgai koze emelte, amit most meg kell hallgatni)