Erre egy google keresést tudok javasolni, ott meg tudod nézni, van-e a környéken. A Tengarparti régióban biztos volt. De országosan is kell lennie, mivel a piac kb 75% vagy mennyi volt az övék, ahogy utána olvastam.
Ennél a banknál ingyen lehetett készpénzt felvenni: Bank Hapoalim Semmit sem számolt a revolut (visa kártyára), mastercardom nincs így azt nem próbáltam. Persze az ingyenes készpénz felvételi keretig.
Kártyás vásárlásnál nem volt DCC probléma, felajánlás termináloknál? (Azt nem próbáltam).
Köszönöm, biztosan én vagyok nagyon béna, de több mint egy órát töltöttem azzal, hogy rákeressek, de nem találtam erre vonatkozó információt, ezért kérdeztem meg itt, hátha valakinek van tapasztalata. Gondoltunk mi is a Timna Parkra, de kevés időnk lesz, nem biztos, hogy belefér.
Valaki repült már Eilatról Tel Avivba? Ha igen, belföldi járat esetén mennyivel korábban kell kimenni a reptérre?
Más. Próbálok autókölcsönzést nézni, de nagyon sok kölcsönző azt írja ki, hogy nincs szabad autója. Létezik, hogy több mint egy hónappal a tervezett utazás előtt már nincs szabad autó? Tel Avivba venném fel csütörtökön délután és Eilaton adnám le vasárnap reggel. (Shabbat miatt nem tudom pénteken délután ill. szombaton leadni)
Nagyon megköszönném, ha tudnátok mindkét kérdésemre válaszolni, ill. megbízható autókölcsönzőt ajánlani, amelyik nem kér hitelkártyát.
Ha még aktuális a Revolut kártyára vonatkozó kérdésed, én le tudom írni, hogy minden tekintetben szuper volt!
Vásárolni mindenhol a telefonom NFC funkciójával tudtam, csak kiválasztottam minden esetben a Revolut virtuális kártyát.
Pénzfelvétel miatt megrendeltük a fizikai kártyát is, amivel én a King David utcán váltottam sékelt, a Mamilla negyed bejáratával szembeni sarkon lévő bankautomatából. 400 sékelért fizettem kb.1200 Ft-ot.
Amúgy elfelejtettem megnézni a Revolut appban, hogy hol voltak még ATM-ek a közelben...Nekem ez a bank esett útba, és mivel mindenképpen olyan automatát kerestem, aminek banki háttere van, így nem kerestem tovább.
A RavKav appban ezzel töltöttem fel a jegyeket is.
Azt szerettem benne még nagyon, hogy akár a boltban is válthattam sékelt a Revoluton belül, ha korábban ezt elfelejtettem megtenni. Persze arra vigyáztam, hogy hétvégén ilyen ne történjen, hogy ingyenes maradjon.
Az egyik alkalommal véletlenül elfelejtettem a forintot selékelre váltani az appban, és úgy vettem jegyet Názáretben a Skanzenben. Ilyen esetben a forint számláról emeli le. Nagy levonást nem tapasztaltam miatta, meg szerencsére hétköznap volt...
Összességében olyan volt ott használni a Revoluton, mint itthon.🙂
Nem érintesz "tiltott" részt ha ezeken az utakon mégy,mi anno a Sixt-et használtuk,akkor nem számoltak fel külön díjat mert a reptéren adtuk le.(Egyébként átengedik a kocsit mondjuk Betlehembe is csak oda nem terjed ki rá a biztosítás,így ha valami gáz van az a te problémád lesz)
Revolutot használtatok Izraelben? Mi volt a tapasztalatotok? Pénzfelvételre mit javasoltok, mi volt a tapasztalat, hol érdemes felvenni? Kártyás vásárlás? Telefonnal, kártyával? Minden ilyen dolog érdekelne, előre is köszönöm.
November 4-én szeretnénk átbuszozni Eilatból Jeruzsálembe, Masada érintésével. November 4. viszont Sábátra esik. Ilyenkor esélytelen a dolog, vagy működik, csak korlátozottan? (Pl: buszközlekedés, belépés Masadába)
Az utazáshoz közeledve fontos kérdéssé vált számomra újra az internethasználat.
A legjobb az eSim lenne, amiről már korábban beszéltünk is, de ahogy már írtam, erre még az én telefonom nem képes.
Így marad a hagyományos Sim kártya keresgélése.
Találtam is egy oldalt, amin fel is sorolja a kártyatípusokat, és az árakat, de rákattintva pl. a legolcsóbb lehetőségre (26USD 100 GB, ami a végére iazából31 lesz), felugrott valami kalkulátor... Na,ezzel mi a teendő?
Jerusalem Damascus Gate mellett arab busz Betlehembe, ott lehet majd találni a központi buszpályánál mikrobuszokat Hebronba, eljutsz a kerítéshez/határhoz, ahol útlevéllel átmész az izraeli oldalra, a pártiárkák sírjához, ahonnan már izraeli busszal mehetsz vissza Jerusalembe. Hebron arab részén keresztül menni azért nem egy szuper élmény.
Kicsit bonyolultabb és drágább, de biztonságosabb Betlehemből vissza arab busszal Jerusalembe. Majd Jerusalem buszpályaudvaráról a 382-es izraeli busszal eljutni Hebron izraeli területére. Azaz érdemes lenne elkerülni Hebron arabok lakta oldalát, szerintem.
Köszönöm, igen mi is tervezzük - többek között - ezt a két helyet. Érdemesebb lenne Tel Avivban kocsit bérelni, és azzal lemenni Eilatra? Ez a vonatozás Jeruzsálembe és utána még buszozni elég időigényesnek tűnik és talán drágább is mint bérelni. Kérdés persze, hogy amit Tel Avivban bérelek, azt leadhatom-e Eilaton.
2020 márciusa óta nincs közvetlen járat. korábban is csak a téli szezonban volt. lehet reménykedni, hogy talán október végétől újra indul.
Izraelen keresztül elérhető belföldi járattal, ami az 1-es terminálról indul, vagy a reptérrel vonattal Jeruzsalembe és a vonat végállomása mellett van a buszpályaudvar. onnan indul asszem a 444-es busz.
(Eilat: szerintem kb olyan mint Siófok... a közelben lévő Timna Park, illetve a Red Canyon viszont különleges.)
Csatlakoznék az Eilatra vonatkozó kérdéshez. Több hirdetést is láttam, hogy van közvetlen repülőjárat Eilatra, de minden keresés átszállással ad találatot. Kérdésem, ha valaki tudna segíteni, hogy tényleg nem lehet Budapestről közvetlenül repülni Eilatra, ill. ha Tel Avivból mennék, akkor érdemes-e repülővel menni, vagy milyen más megoldás lehetséges? köszönöm előre is a válaszokat, javaslatokat
Nem voltam, ott, de csak elore foglalassal es csoportban Please be aware that entry to Nazareth Village is by guided tour and arranged by booking ahead of time ONLY
A telefonom még nincs 2 éves, így az NFC használatára, és Appon keresztüli feltöltésre tökéletes, csak az eSim-re nem. :(
De mindenképpen megfogadom a tanácsodat, és töltök a kártyára a napijegy mellé egy bizonyos összeget. :)
Más problémám is adódott...Szeretnénk a Nasareth Village -et megnézni tudom, hogy előre be kell jelentkezni. Viszont az nem tiszta előttem, hogy hogy értsem azt, hogy egyéni utazóknak két turnus indul a nap során....
ha kirándulni mentek, és tudod, hogy hova, akkor elegendő a napijegy. de miután nem megfelelő a telefonod, azaz nem tudod esetleg menetközben feltölteni, 30 NIS lehetne rajta tartalékban. amit akkor is tudsz használni, amikor épp nem érné meg napijegyet venni.