Már csináltam egy Kabát-topicot régebben, ha valakit tényleg érdekel, hogy hogy áll a Göztepe (amiben irányító középpályást játszik, vagyis nem kispadon ül), akkor nézzetek be oda is.
Már én is látom, hogy Peti nagyon jó helyre szerződött. Nagyon szégyellem magam, hogy korábban így viselkedtem. Teljesen információhiányosan lefikáztam a Göztepét, de kiderült, hogy a jelenkor egyik legjobb klubcsapata ez, valamint buta módon nem ismertem föl, hogy milyen remek dolog Izmirben élni.
Hát, hogyne számítana, hogy mekkora Izmir, hát valahol csak el kell verni azt a sok zsét, amit hősünk ezért a kirándulásért kapott !!!! Töredelmesen bevallom, nekem is egyfolytában ég a pofám, hogy így lefikáztam eddig a Göztepét, de ha a Peti azt mondja, hogy ez egy fantasztikusan erős klub, én hiszek neki !!! Megkérek továbbá minden liberálbolsevik asztaltársat, hogy kéretik nem számon kérni a magyar gólkirálytól, hogy miért nem egy igényesebb klubhoz ment el, most, hogy már tudjuk, mit is takar a Göztepe név !!!
Zoltán pedig monnyon le :-)))))))))
Egyébként pedig (nem viccből mondom) a legnagyobb biznisz magyar játékost külföldre eladni, mert általában néhány hónapot kell csak várni, és már ki is derül, hogy teljesen értéktelen (azaz, hogy egész pontos legyek, nem jön ki a magyargyűlölő edzővel), hogy aztán az eladási ár tizedrészéért jöjjön vissza a hazai klubba. Jobb, mint egy bumeráng !!!!
Ma tudtam meg ugyanis tőle a Blikk c. szennylapból, hogy az Göztepe egy baromi híres klub, a legnagyobb stadionja van és a negyedik legnépszerűbb csapat Törökországban. Kétszeres török kupagyőztes, sőt, kr.e. 6878-ben még VVK elődöntőt is játszott az Újpesti Dózsa ellen! Hát így már azért mindjárt más. Mi meg teljesen leszóltuk ezt az óriási hagyományokkal rendelkező, G14-be igyekvő hiper-szuperklubbot. Én szégyellem magam!
Ja, és egy másik nem elhanyagolható tényező, hogy Izmir kétszer akkora város mint Budapest. Ennek ugyan nem tudom pontosan mi a szerepe, de biztos baromi fontos szempont.
Kabát esetéből is látszik, hogy a magyar játékosokat (tisztet a kivételnek) csak a pénz érdekli! Képes volt elmenni a török bajnokság újoncához ahelyett, hogy az UEFA kupában induló Dunaferrben játszott volna! Szóval az esetleges szakmai előrelépés helyett inkább a pénzes de 0 csapatot választotta...
Az a legjobb, hogy először még hitegette a Vasast, hogy ott marad. A záró banketten közli, hogy már fél éve aláírt a Dunaferrhez. Ott még egy edzésen sem vesz részt, hanem eligazol Törökországba. Milyen ember az ilyen? Mennyit ér neki az adott szó? OK, tudom, a mai világban a becsület nem érték.
De legalább valami normális csapatba szerződött volna, mert azért egy UEFA kupa résztvevő mégis komolyabb csapat, mint a török második vonal feljutója!
Szerintem csak körülnézett Dunaújvárosban és ennek eredményeként azt mondta, hogy inkább ázsia, mint Pentele...:-)
De az is lehet, hogy csak most jött rá, hogy gMolnár lett volna a szomszédja; sőt az is lehet, hogy az első kocsmában leült mellé gMolnár, aki egy fél pillanat múlva üvöltve összeesett, ezért a kocsmáros kitiltotta Kabátot, aki ezen annyira megsértődött, hogy meg sem állt Ázsiáig....
Nem tudok mást mondani, csak azt, amit a nyitó hozzászólásomban: ha a hazai bajnokság gólkirálya, nagy felfedezettje arra jó csak, hogy elszerződjön a török liga leggyengébb csapatába, inkább hagyjuk abba az egészet...
Ha esetleg nem kerül be a kezdőcsapatba, akkor jön a szokásos magyarázkodás:"Az Izmirnek belga edzője van és mint tudjuk a belga-magyar gyűlölet ősi eredtű ezért sajnos nem játszatnak. Nem értem a mellőzést, a múltkor 10 perccel a meccs előtt 5-0-ás vesztésnél beálltam és egy remek passzom után az egyik társam majdnem rúgott egy kapufát. Mindegy, nem vagyok elkeseredve, vannak ajánlataim Szaúd-Arábiából és Thaiföldről is, de ha ezek közül egyik sem realizálódik, akkor hazatérek de csakis a Fradiba, ugyanis nekem gyeremkkorom óta az FTC az álmom."
Hát nem tudom, srácok, ti még komolyan elhiszitek ezt az "ugródeszka" dumát ? Megmondjam, hogy mi lesz vele? Örülni fog, ha egyáltalán bekerül a csapatba, majd jön a szokásos duma az edzőkről, a körülményekről, szó sem lesz neki semmiféle előrelépésről, aztán majd fél év múlva megjelenik a cikk, hogy "fantasztikusan érzem magam, a szurkolók a fényképemmel alszanak, de ha hívna a ... (bármelyik magyar csapat behelyettesíthető), nem gondolkoznék...
Már csak azt nem értem, hogy a magát szaklapként reklámozó Nemzeti Sport miért nem foglalkozik ezzel a kérdéssel? Ez pedig komoly probléma. Most az egyik legreményteljesebb magyar focista egy szar, huszadrangú török csapatban fog visszafejlődni.
Van egy ötletem a labdarúgóink számára! Kialakulóban van lassan Grönlandon is foci(lásd a múltheti Grönland-Tibet barátságos meccset), menjen mindegyik oda! A fizetést halban kapnák.
Nekem Moldova regénye jutott eszembe: Akit a mozdony füstje megcsapott...címmel. Amikor a szociográfiában a vasutas lélektanát jellemzi leír egy mondatot és ez szerintem a magyar focisták esetére, kiemelten Kabát Péterre illik. A mondat úgy szól, hogy "a vasutas 10 fillérért elhajtaná a sánta poloskát Miskolcig!". Na most akkor lehet a párhuzamot értékelni! Az azonban biztos , hogy a focisták nem érdemelnémek meg egy könyvet magukról!
Nem beszélve arról, hogy az évek óta már külföldi szereplésről álmodó sEgressy Gábor erőfeszítéseit is siker koronázhatja, összejöhet az áhított idegenlégióskodás. Találjátok ki honnan kapott a nemzet büszkesége ajánlatot? Na honnan? CIPRUSRÓL!!! Ez igen!
Kabát egyébként tavaly Dél-Koreába akart igazolni, ahhoz képest a török bajnokság maga a Premiere League.
Szerintem külön topicot érdemel annak a ténynek a boncolgatása, hogy a magyar gólkirály, mellesleg a magyar foci egyik nagy reménysége, vajon miért választja a török elsőligába éppenhogy feljutott csapatot ??? Miközben a cseh, szlovák, horvát, jugoszláv, román, ukrán, orosz bajnokságokból a jobbakat dollármilliókért viszik el a nagy nyugati klubok ???
Ha nem vagyunk ilyen mélyen, akkor miért e cselekedet ???
Ha viszont ilyen mélyen vagyunk, akkor meg miről beszélünk ???