Én is hallottam ezt a metrón meg a 7173-as buszon... A zene kiválóan hallatszik, bár csak ezt az energiát arra fordítanák, hogy az utána következő rész érthető legyen és hallható (mert ha csak valami recsegő duruzsolást hallasz, az inkább idegesítő mintsem tájékoztató.)
Az alapelgondolás szerintem jó, csak megint ágyuval lőttek verébre. Szignál nélkül, artikulált hangon, nem torzító rendszeren kellemes hangerővel, logikusan felsorolva a dolognak van létjogosultsága, de így...
Egyetértek. Változó a minősége, de a legtöbb metrókocsiban iszonytosan fülsértő, zavaró szinte fájdalmas. Teljesen tönkreteszi a reggelemet. Minden reggel 15 ször. Lehet, hogy visszatérek az autóra, korábban indulok, állok a dugóban inkább, de ezt nem hallgatom tovább!
Emberek! Akit zavar ez az idióta szignál, írja meg eme véleményét kultúráltan a BKV internetes közönségszolgálatának a bkvrt@bkv.hu címre! Itt akármennyit szidhatjátok, akkor se fog semmi se történni!
Carol, igenigen, a HÉV-en! Először a gödöllőin hallottam, de ott a következő megálló bemondására használják nyílt vonalon, teljes menetsebességnél, és ráadásul sokkal szolidabb hangerővel.
Joestét, tömbtársak! Lever! Én nem Veled vitáznék, de szerintem nem a Kaláka-számból ered az a förmedvény. Elhallgatva ugyanis a nagyobb HÉV-állomásokon (Vágóhíd, Bmegyer) szóló full versiont, más a folytatás, mint a slágerben. (Ott ugyanis klassz, ritmusos.) Egyébként ma utaztam a Kodály köröndön egy olyan 4-es dakszlival, amibe be volt építve az Ödön, és haláli jót röhögtem.
Én utaztam rajtuk Hannoverben is. Tényleg nem csöng, eccerűen csak halkan rád csapja az ajtót, ha éppen nem fedezed le a fotocellát. Ide vonatkozó reklám, He-he!
a 2-es villamoson hallottam a bőröndödönt - nekem semmi bajom vele. Csak ne legyen olyan fülsértő hangerejű és hangszínű, mint az alacsonypadlós buszcsodák bimmbammbummja. A 2-esen nem volt túl olyan.
Számomra a legborzasztóbb az egészben, hogy nem hagy nyugodni az a kis gondolat motoszkál a fejemben, hogy valaki ezért a szignálért súlyos százezreket akasztott le...
Szerintem írjatok a BKV-nak emailt, hogy vegyék észre, mi a dörgés...
bkvrt@bkv.hu
Persze értelmes, kulturált hangnemben, akkor talán végigolvassák, ha meg nem is változik semmi...