Huszonéves vagyok, kisgyermek korom óta amerikai filmeken nőttem fel. Arra a következtetésre jutottam, hogy a népességfogyás Magyarországon, vagy a többi európai országban jelentős részben ezeknek a filmeknek köszönhető. Meg is indoklom, miért:
Az amerikai filmek 99%-ában egy családban egy, de maximum 2 gyerek van (ilyenkor egy fiú+egy lány). A családok általában jó kőrülmények között élnek. Szerintem a nézők agyában lerakódik ez a minta, hiszen többet látja az amerikai családokat, mint a saját szomszédját. Tehát tudja, hogy milyen egy 1-2 gyermekes család, de nem mer nagycsaládos lenni, mert nincs minta.
A politikában gyakran hivatkoznak arra, hogy a családok rossz anyagi körülményei miatt csökken a népesség, de szerintem ez csak részben igaz. Ugyanis általában Európában és Amerikában a szegényebb rétegekben nem csökken, hanem nő a népesség. Bár ők is néznek TV-t, kevésbé tudják/akarják átvenni a mintát.
Szerintem ennek a folyamatnak nagyon rossz vége lesz. Így ugyanis a művelt, tanult népréteg csökkenni fog, míg a szegény, műveletlen réteg megnő. Ha valaki fölkapaszkodik a rossz körülmények közül, az nagy valószínűség szerint átveszi a rossz mintát, és ha neki mondjuk volt 4-5 testvére, neki csak 2-3 gyermeke lesz, az ő gyermekeinek meg esetleg csak 1-2. Ezzel oda jutunk, hogy Európa egyre lassabban fog fejlődni, míg Ázsia elszalad mellette.
A legrosszabb a helyzet Amerikában, ott ugyanis egyre több a latin ajkú, a csökkenő angol ajkú lakossággal szemben. A latinok egyre több jogot szeretnének, az angolok egyre több jogot vesznek el (pl. Clinton alatt törölték el annak lehetőségét, hogy a hivatalos papírokat spanyolul is ki lehessen tölteni, nem csak angolul, pedig ez a törvény a XIX. század óta volt érvényes). Ez előbb-utóbb olyan etnikai feszültséget okozhat, ami akár polgárháborúba, és ezt követően az USA felbomlásába torkollhat.