nézd én Gittával szemeztem a kukoricásban, én is csak az indexről értesültem, hogy Smithék elhallgattak végre. no de ne sírjunk, ne búsuljunk, azt mondom, kár a múltat firtatni, mikor itt van ennyi új ember, mint ez a krumplisleves is például. plissken ót ilyen egyedi arcot nem láttot a Kultúra
Arra céloztam, hogy Smith volt a légy a levesedben, ezért csaptál le a tanyájára, nade sebaj, sajnálni nem sajnálom ôket, és mindenkinek meglehetnek a maga titkai, ugye.
arra célzol, hogy azért lettek kinyírva, mert beleköptek a levesembe?
ez így túl egyszerű volna. nos vér az én kezemhez sem tapad, de azért elmagyarázom: nem mondom, hogy bizonyos érzelmi okok nem játszottak közre, de régebbi köztünk az ellentét, smithel, még Boregár idejében esküdt ellenségek lettünk. többek között Smith tüntette el getomot is, veszélyes alak volt
Nem én nyírtam ki ôket, hanem te, örvendezhetek a sorsuk felett, ugyanakkor felvetôdhet bennem, hogyan hat mindez a te lelkivilágodra, nem? Persze elfelejtettem, hogy a gittácska iránti szerelmed beteljesülése miatt bármire képes vagy, bármire.
ó, érző lelkű nightwish, hadd hívjam föl a figyelmed, a lapci topikjában elejtett nyilvános örvendezésedre, melyet vad bandáék kimúlása fölötti örömedben tettél közzé.
kérdésedre válaszolva: mint a patyolat, s gittácska könnyei, oly tiszta, természetesen
Tôlem azzal álmodsz, akivel csak jólesik, épp csak felvetettem: miután ennyi embert kinyírtál – áldozatok listáját lásd: 103. hozzászólás – az alvilági cimboráddal, akinek az a fóbiája, hogy bűnei kompenzálásaképp angyallá kell válnia, vajon milyen a lelkiismereted?
Sem a leves, sem a vérfürdô nem moshatja tisztára a nevüket: nyugodjanak békétlenül! Sírjukon legeljen ló, szellemeik pedig kísértsék gittácska nyugodt, Rhada nyugtalan álmát!
Sajnos prózai tévedés áldozatává váltak, az egész bagázs, mikor nem Rhada, hanem Ákos, a dilettáns költő tévedt széltőltépett tanyájukra. Oly döbbenten álltak előtte, hogy elfeledkeztek a krumplislevesben rejlő kockázatokról és mellékhatásokról, s kész is volt a baj. Ákos halálhörgése elárulta az egész bandát, ekkor csaptam le rájuk. Vérfürdő volt. Igaz, sokan közülük ekkor fürödtek először életükben és halálukban. Ennyi a történet röviden. Gyászközleményben persze "egy tányér leves fölötti rokoni összeszólalkozásban életét vesztetette" forumla szerepel.
Mióta meghallt Szókratész, Rhada egy kétélű bárddal keresi Smithéket, akikre mindig is gyanakodott. Persze, hogy beszart a banda, és a tanyájukat, ahol zsákszámra állt a mérgező krumpli, kukoricával ültették körbe, ahogy a roppant slágeres, Smithék által kedvelt dal is mondja:
sárgul már
a kukoricaszár
folyhat mögötte
a szerelmi szál
ha zörgése nem zavar
a tengeri eltakar
szinte mindent,
ha a szél be nem kavar
így fogtak hát kukoricatermesztésbe. de Prótagórász kiszagolta őket, a förtelmes vasárnapi krumplislevesekbe fúló tivornyáikat.
Bandáról azért indokolatlan emlegetni, mert a múlt hét végi szörnyű összecsapásban, mely a Smith-tanyát övezô kukopricaföldeken zajlott – ragaszkodnom kell a híradások szövegéhez, úgyhohgy csak semmi csúsztatás itten holmi krumpliföldekrôl –, odaveszett maga Smith és haverjai, így plissken, láncos, meg a Vad Banda, gittácska ugye elmenekült, hála rhada nemesebb érzelmeinek, de Harvey Popper például szintén halálos sebet kapott, azóta talán ki is szenvedett már, úgyhogy csak néhány túlélôrôl lehet beszélni itten.
Hogy a kukoricatermesztéssel foglalkozó vérfertôzô pereputty hogyan került kapcsolatba a krumplival, ez viszont igazán lényefes kérdés lenne az ügy tisztázásának szempontjából, kedves Másológép.
Mindenekelőtt meg kell mondanom, kedves Watson, hogy egy lényeges szempontot nem vettél figyelembe: olyan embert (vagy embereket, esetleg egy egész bandát) keresünk, akik krumplitermesztők. Szegény kicsi Gitta, a krumpliföldeken megromlott erkölcsű, szellemileg visszamaradt leányzó, ki rokonait gyászolja, még símogatta is Szókratész fejét, ki csaholt örömében, mikor Rhada őt is elvitte a pásztorórákra. És Szókratész már halott...
Igen, ez a topik a halálról szól, számomra ez persze foglalkozási ártalom is, elnézést, ha sokat beszélek róla.
Mesteriek az áthallások: az igazi Szókratász is bírta a krumplilevest, és a méregpoharában is krumplileves volt akkor, és kivégzôit is ennek az ételnek a fogyasztására buzdította – "Athéni férfiak, én élni megyek, ti falni", emlékszünk, ugye –, pés most, hogy a kutyát is krumplilevessel mérgezték meg, ez árulkodó: olyan személy állhat a háttérben, aki nagyon jól ismeri a görög történelmet és mitológiát.
Rhada nagy relativista, kifejezetten ellensége a szillogizmusoknak, így először Szókratésznek nevezte el a kutyáját, ugye, ezt nem kell magyaráznom. De képzeld csak mi történt! A kutyát megmérgezték egy tábnyér krumplislevessel!! Na azóta inkább Prótagórász az új kutya neve.
Ne bántsd Rhadát, kicsit érzékeny, ha szidja valaki a költészetem. Természetesen 2500 együtt lehúzott év egy munkahelyen eléggé eérzékennyé teszi az embert. Például próbáld csak meg megkérdezni, miért hívják Prótagórásznak a kutyáját, dühöngő őrültté válik azonnal. Vannak ilyen mániái.
szeretném, ha a félreértések elkerülése végett mindenki figyelne egy kicsit rám: Aiakos nem meghalt, hanem új feladatot vállalt, minekután 2500 évi alvilági bíráskodás éppen elég volt neki is. jelenleg valóban névrokona segít be nálunk, de költészetük között semmiféle összefüggés nincs, így ez a topik is értelmét vesztette.
azok a megjegyzések, melyek pedig a homoszexualitásra vonatkoztak, mélyen szíven ütöttek, hogy ebbe a topikba heterók is írnak, ez szégyen! sose hittem volna, hogy ide fajul a világ..., egy Ákos-topikba rosszarcú heterók!!
Ígérem nem szokok ide, amíg ilyen arcok mozognak a topicban. Legközelebb jobban megválogatom a társaságot... Nyilván rajtad kívül mindenkinek nyilvánvaló volt, hogy az "ifjú Latinovits" jelzőt iróniának szántam... Loser...