szerintem a w2k még messze van a kiforrott állapottól, lévén az NT is a 6. SP-jét nyűvi...
Azt azert ne felejtsuk el, hogy 1996-ban jott ki a z NT4. Meg hat nem csak javitasok voltak az SP-kben hanem ujitasok is pl. nagy lemezek tamogatasa, NTFS5, IIS3, stb.) + security patchek is.
Tehat IMHO a kiforrottsagnak nem kizarolagos jellemzoje az SP szam, a w2k sokkal stabilabb most mint az NT az SP6 utan.
amire eleg az off97, arra eleg az off95 is. az off 2000 egy jelentos ujdonsagot hozott, ami miatt atalltam a 95-rol erre, az a magyar verzioban bevezetett nemet es angol nyelvu helyesirasellenorzes, ha valakinel ez szempont, akkor van ertelme.
Jaja, igaz amit írtál. Ehhez én még azt is hozzátenném, hogy ha nincs rá nyomós ok, a 2000 is teljesen felesleges, elég az NT is.
Off97 úgyszintén elég kell hogy legyen mindenre, én spec a kozmetikai marhaságokon kívül nem igazán találtam nagy újítást a 2000-ben (az is igaz, hogy 5-10 percnél nem foglalkoztam vele többet)
OffXP-ben a hangfelismerést megoldottá magyar nyelvre ? Mert ha igen, csak azért érdemes beszerezni....
Végül pedig szerintem a w2k még messze van a kiforrott állapottól, lévén az NT is a 6. SP-jét nyűvi...
Amit szanaszét olvastam róla, azok alapján arra jutottam, hogy Win2k-t semmi esetre sem érdemes lecserélni XP-re. Nagyobb az eröforrásigénye, 1999 és korábbi hw-el gyakran nem kompatibilis, aktivációs hülyeségek, stb == pénzkidobás.
Szvsz az Office dettó - ha Office 97 fut, akkor már nem érdemes váltani XP-re, ha Office2k fu, akkor még kevésbé.
Amúgy x.0-ás verzió, szívjon vele más (a 2k már SP2-n is túl van = kiforrottab)
Föleg ha úgy nézi az ember hogy mennyibe kerül a váltás, és mit kap ezért. Persze ha lopott a cucc akkor könnyebb mondani hogy újabb, miért ne váltsak? De ha már ki kell fizetni... Én is maradok a w2k-nál.
Igazad lehet abban, hogy ketelkedsz a technologiai valtasban. IMHO ez csak hibajavitasok + uj desktop. Tenyleg hosszan el lehetne gondolkodni azon, hogy hova lenne/lesz jo a w2k helyett az xp (kiveve OEM + divatolas).
Lehet, hogy talalobb lett volna, ha a kozel sem helyett a _nincs_ szot irom.
Nem tudom milyen technológiai váltás búvik meg a háttében. A Win2k behozta az LDAP alapú rendszerkezelést, valós rendszerintegrálást domain szintig. Sajnos ez a technika se tudtak kifutni magát, tekinettel valós renszerek hibrid mivoltára. És emilatt hogy a legtöbb helyen az NT4-gyel kell a win2k-nak interop-nia, a technológia újítások egyaltalán nem, vagy csak degradálva jutnak szóhoz.
Nem lesz ebbol extra profit, bar van egy egypar jol eldugott, kis jelentosegu valtozas (a desktoprol nem nyilatkozom :) ), de kozel sem olyan lenyeges valtas mint a w2k.
én sem látom még értelmét, hogy lecseréljem a w2k-t.
egyetlen egy olyan apróságot nem látok, ami miatt "ledegradálnám" az amúgy combosnak mondható gépemet. minek pocsékolnám a források nagy részét az XP-re?
ja, és ott a telepítési macera. ha semmi gondom nem adódna a driverekkel, akkor is két hét meló volna a költözés.
billy, dobjatok még egyet, egy nagyobbat :-)))
olyat amilyen a w2k volt az nt4-hez, vagy w98-hoz képest...
en ma felpakoltam a W XP-t. szep. vakuljon a paraszt. mert tul sok ujdonsagot nem lattam. eltekýntve attol hogy 180 napýg mukodýk es 14 nap utan leall ha nem regýsztralod az interneten. nekem marad a 2000. egyenlore.
Mi az amit ez az uj csoda tud de a windows 2000 nem? (atlag user szamara)
Az MS elkeszitettet tortenete legjobb windows-at a w2k-val. Eleg gyors, megbizhato, stabil. Ami program nem fut rajta no azt en nem is nagyon akarnam futtatni. (Mellesleg ugyenez proggik Xp-n se fognak futni.)
Na, én már leszedtem, ugyanis az és "SPECIÁLIS" igényeimnek - scsi, isdn - nem felel meg.
Valamint cd írás néha abbamarad, tálca locked, és akkor mindent elmentegetni, meg elköszönni, mert nemsokára aszongya:
FASZOM_LOCKED_PAGE_ERROR_KABBE_XP
This screen is to prevent your computer from any damage caused by your locked software/hardware. blabla.
Namost! Mindez kb. 5 percig tart, amíg előjön.
Mi nem robban fel 5 perc alatt, ha már felrobban egyszer???? :)))
Mind1. Még szerencse, hogy a win98-amat szépen file-ról file-ra lementettem. Copy back, sys c:, minden ok :))
Csá... egyébként még csak béta, és a cdírón kívül (meg szerintem a fasz isdn-en kívül), ja meg az idióta scsi-n (mer ezek a faszok nem képesek együtt működni az új oprendszerrel ;)), AMÚÚÚGY, egész jó lenne.
:))
Office XP:
En Svedorszagban huzom az igat, nem tudom milyen a Mo.-i reklamhadjarat. Itt a plakatokon csucsfejek neznek egy monitort. Kicsit hulye reklam.
nem olyan nehéz azt megváltoztatni...
"Change the Blue Screen
It's not easy being blue; when you'd rather be playing in the snow, you're stuck inside -- with nothing constructive to do. For years now, the Blue Screen of Death (BSOD) has been
haunting our PCs. Would you rather see the Magenta Screen of Death? What about Cyan? That's doable. Open up SYSTEM.INI and fly to the [386enh] section. Add two new values:
'MessageBackColor=' and 'MessageTextColor=' (without the quotes, but with the equal symbol). You'll need to use ONE hexadecimal "number" for each color; they are as follows: 0
(black), 1 (blue), 2 (green), 3 (cyan), 4 (red), 5 (magenta), 6 (yellow), 7 (white), 8 (gray), 9 (bright blue), A (bright green), B (bright cyan), C (bright red), D (bright magenta), E (bright yellow),
F (bright white). "
Lehet hogy nem szebb, de en valahogy egesy jo teljesitmenynek velem azt,hogy eddig meg !!egyszer sem fagyot le!! Szerintem ez egy op rendszernel elonyos :) Ja es hogy kek halal??? Ugyan mar... elo sem fordul nalam ilyesmi. Szerintem ezzel az Xp-vel egy eleg stabil rendszert hoztak letre.
Szerintem undorito es hanyingerkelto az egesz. A m$ tudomanya 95 ota nem mas mint mindig atszinezi a desktopot es uj ikonokat csinal ,de hogy semmivel nem szebb mint a 95 az biztos.