Volt egy üzleti vacsora Budapesten, amire meghívást kaptam, és fantasztikus élmény volt. Különleges ételek, és luxuskörnyezet. Szerintem, ha ilyen helyet kerestek, akkor a legjobb választás Budapesten a Salon Étterem. Nekem bevált, és a cégnek is nagyon tetszett!
Én továbbra is ajánlom a Szabadság-tér közelében lévő latin-amerikai éttermet, azt hiszem, mexikói, és nem a legolcsóbb kategória.
De az is jó lehet, ha nem a különleges ételekre hajtasz, hanem a nagyon jó kiszolgálásra, az se olcsó. :-)
A Várban van egy állítólag nagyon jó étterem, talán Alabárdos a neve, nagyon jókat főznek és kitűnő a kiszolgálás.
A Gundel/Bagolyvár/Mágnáskert stb. szintén jó ötletek, csak a Gundelnél ne a saját boraikból igyatok, szerintem azok ált. pocsékok.
Azon merengtem, hogy esetleg megpróbálhatnátok egy jónevű éttermet, és kérni ott valami extrát, ami nincs az étlapon. Viszont ezt csak olyan helyen, ahol köztudottan príma szakács van.
Meddig tartja a céged az ajánlatot egyébként? :-) Ki ne fuss az időből a nagy gondolkodásban! :-)
ribizli
Azért nem arról van szó, hogy most életemben először elmehetek egy étterembe, csak én saját zsebre általában olyan helyekre szoktam menni, ahol 2-3k/főből egészen jókat lehet enni. Ebbe a kategóriába tartozik szerintem a lent emlitett La Bodega is.
Nézzük az irányt. A francia konyháért nem rajongok nagyon, annak ellenére, hogy az összes sajtjukat szeretem. A tengeri halakat szeretem nagyon, de a herkentyűket nem igazán.
Az ausztrál és az orosz konyhát őszintén szólva nem ismerem.
Ezen a ponton rájöttem, hogy én valami különlegességre vágyom, de nem tudom megfogalmazni pontosan, hogy mire.
Ha nem szoktál ilyen helyekre járni, akkor lehet, hogy feszélyezve éreznéd magad, annyival pedig nem finomabb az étel, csak a körítés több, értékesebb. Tényleg jó lenne tudni valami keveset arról, hogy milyen irányban szeretnél mozdulni. Földrajzi hely, konyha jellege, kerthelység, boros, vagy sörös vagy-e, stb.
Én például tudok nagyon jó sörökkel rendelkező helyet (értsd speciális belga sörök), illetve olyat is, ahol többféle bort meg lehet kóstolni pohár mértékegységgel is (az átlagosnál jóval többet). Az ausztráltól kezdve a magyaron át, az oroszig minden nép konyháját elérheted már Budapesten is.
Szerintem ha egy 3 fogásos vacsorát fogyasztotok ketten a szükséges mennyiségű finom italokkal (pl. koktélok) esetleg egy különlegesebb bort, pezsgőt, netán végére egy szivart számolok, bizony nagyon sok olyan helyet tudok ahová magam is szívesen elmennék enni.
Adj meg valami irányt, és akkor vitassuk meg, hogy melyik miért jó, miért nem.
A.
Ha szereted az egzotikusat akkor az Oktogonnál a Bombay Palace-t ajánlanám (indiai). Exkluzív, kitűnőek az ételek, és nem igazán olyan hely, ahová az ember "csak úgy" beülne enni.
JArdin du Paris a Fő utcában
vagy
a másik: a hely nevére nem emlékszem pontosan de a várszinház mellett van az is francia étterem
mindkettőben jó a kaja jó borok vannak
és hangulatos kerthelyiség mindkettő
kedvenc éttermem nem ennyire drága kategória de az se olcsó cserébe nagyon finom
Aranysárkánynak hívják és szentendrén van a fő tértől nem messze
van egy honlapjuk is www.aranysarkany.hu
maga a honlap is egész jó szvsz.
A café Kör se rossz a Sas utcában bár ott enni nem ettem még de megbízható forrásból tudom, hogy jó a kaja.
Hello.
Reneszansz ettermek ? Nagyon erdekes elmeny es
feltetlenul vigyel fenzkepezogepet.
Csak amit vissza vittek az asztalrol eleg lett volna egy haromtagu csaladnak.
Szerintem válassz egzotikusat, méghozzá aszerint, mire vagy kíváncsi. Pl. Dél-Amerika, Ausztrália, Távol-Kelet.
Az Ínyencek Klubja topicban esetleg találsz még tippet. Egyszer voltunk egy mexikói étteremben a Szabadság térnél, az nagyon jó volt.
Rég voltamutoljára, de ajánlom pl. a Fő utcában a Kacsa éttermet, kívülről semmi különös, de _kifogástalan_ a kiszolgálás és ellátás. Vagy a Kisbuda Gyöngye is jó állítólag, és piszok drága.
Vagy vannak kézzel-lábbal evős "középkori" éttermek is, ha olyanra vágytok.
Nézz körül a www.eszemiszom.hu-n pl. (Bocs, nincs kedvem linket csinálni belőle.)
Az áraknál meg ne felejtsd el, hogy az ételekhez külön-külön italokat is ajánlott inni - ha már -, ami 3-4 üveg bor pl., persze csakis palackos, jobb pincékből.
Meg egy trükk: kérhetsz felbontatlan palack bort is, amit a számlához írnak.
Én nem mennék a Duna-korzóra, környékére, elvégre nem pénzt akartok költeni számolatlanul, hanem jót enni-inni. Esetleg egyik-másik szálloda étterme is szóba jöhet, pl. a Hyatt mediterrán étterme. Számítani kell arra is, hogy az új divat szerint hatalmas tányérokon, nagyon gusztusosan tálalva pár falat ételt kapsz csak, viszont így több fogást lehet kipróbálni.
Esetleg zenés-táncos hely, ahol mindjárt egy jó koncertet is élvezhettek?
Jó étvágyat!
ribizli
Cégem úgy döntött megpróbál kárpótolni a sok bent töltött estéért: kifizetnek egy kétszemélyes vacsit bárhol 20 ezerig.
Elég sokat nézegettem a "Hova menjünk vacsorázni Pesten" topicot, de sajnos nem volt türelmem végigolvasni.
Saját pénzen nem igazán szoktam ebbe az árkategóriába eső éttermekbe járni, ugyhogy megköszönném ha segitségemre lennétek a választásban. (Nem, nem lehet négyszer ötezerért kajálni, egyben kell elfogyasztani)