A *.bz2 fájlokat csak a bzip2-vel tudod megnézni. Miért is csinálnának más programot erre a célra, amikor ez ingyen van, és pontosan azt csinálja, ami a feladat, azaz a *.bz2 fájlokat állítja elő és bontja ki? Az egyéb programok, melyek a bz2-t kezelik (Midnight Commander és az újabb tar-ok), szintén ezt a progit hívogatják.
Én egyszerűen nem tudom elhinni, hogy a Mandrake CD-n nem volt rajta a bzip2. De ha mégis ez a helyzet, akkor keress egy olyan változatot a neten, amelyik ehhez a verziószámú Mandrake-hez készült (esetleg a megfelelő Red Hat-hoz), tehát azt a libc-t használja, amelyik neked van. Én egyébként hasonló helyzetben a forráskódot tölteném le, semmiség azt lefordítani.
A bzip2 alapja egy blokk-rendező tömörítő algoritmus. Különösen szövegek, forráskódok tömörítése esetén érhetünk el vele jó eredményt. Ilyenkor akár 20%-kal rövidebb lehet a fájl, mint a gzip-pel tömörített változat. Volt egy sima bzip nevű tömörítő is, az hasonló algoritmust használt, de a végén aritmetikai tömörítéssel. Mivel az aritmetikai tömörítés egyes országokban szabadalmi oltalom alá esik, ezért álltak elő a bzip2-vel, mely Huffman kódolást használ.
Hello
az utolso mondatodat nem igazan ertem!?
>egyebkent mennyivel jobbak, az ilyen file-ok?<
En meg nem foglalkoztam bzip2 helyettesitesevel! Szerintem teljesen jo es jol mukodik!
Ha nem vagyok indiszkret, milyert nem akarod vagy szereted hasznalni a jo oreg parancssoros kitomoritest?
azt szeretnem megtudni, hogy a bz2 (*.tar.bz2) formatumu fajlok kezelesehez, kitomoritesehez
mindenkeppen szukseg van-e a bzip2 programra, vagy
van valami mas is ami kezelni tudja az ilyen fajlokat?