Ja, h EgoHalak kerdeset is megvalaszoljam: a folyamatos repuloragasztas unalmas volt kisse, foleg, h a technocoltol fel oran belul leestek a szarnyak, de semmilyen karosodast nem szenvedtunk, maximum jo ellenpelda volt az elethez, marakinek. A falu, mint olyan sokkal tobb kart okozott, mint barmi mas.
Nalunk altalanos iskolaban, egy d-alfoldi faluban volt egy technikatanar, akivel mindig hungarocellorlemenybol keszult repuloket ragasztottunk. O. tanar bacsi sulyos alkoholista volt, de arrafele egyebkent is szinte mindenki az, szoval ezt nem irnam semminek a szamlajara.
A legenda szerint egyik este a falu vegeben a foldjukon asott egy godrot, megivott egy flaska Bi58-at (mainstream rovar- v gombairto, nemtom), masnap reggel pedig felkelt es szepen hazament. Ugyanugy ragasztottuk tovabb a repuloket minden szerdan.
Azt mondjak, h kromofaggal is probalkozott az oreg, de akkor csak a gyomra v a maja karosodott, de azt is tulelte. Nagyon kemeny. Azota meghalt, termeszetes halallal.
Szevasztok Halak! :-)
Hát, figyeljetek.
A mi városunkban van egy középiskola, ahol a szülők már aláírást gyűjtenek több tanár ellen. A haverom oda jár, és tanítják ezek a tanárok.
Hát, ne tudjátok meg, milyen sztorikat mesél!! Nem csoda, hogy már a szülők gyűjtenek aláírást, és az újságban is cikk jelent meg erről a suliról.
Legyen elég annyi, hogy az alkoholizmus elég keményen arat ott a tanárok között, a tanítás színvonala pedig gyakorlatilag 0. Elég furcsa történeteket hallok.
Hát szerintem nagyon egyszerű az ok. A tanárok nem keresnek annyit, amennyit érdemelnének. Sőt, különösen keveset keresnek, miközben egész nap stresszes, mozgalmas munkát folytatnak, az egyre butuló diákrétegekbe próbálnának beleverni valamit. De igazából sok értelme manapság nincs a munkájuknak. Úgy értem, egy-egy sikerélményt elérhetnek a munkájukban néha napján, de ez nem gyakori, általában inkább a munkájuk eredménytelenségét látják, és azt, hogy az ország diákjainak legnagyobb része nem veszi őket komolyan. A tanár szakmát ma már korántsem becsülik meg annyira, mint régen, és ez megmutatkozik a tanárok viselkedésében is.
Az egyre több alkoholizmusba menekülő, bunkó, buta, "kisiklott" tanár pedig tovább gyalázza és komolytalanítja a szakmát, aláásva annak tekintélyét.
13 evig tanitottam, ezenkivul szamtalan evig koptattam a padot tanulokent magam is. (3 diplomam van.) Soha, egyetlen tanarom vagy pedagogus kollegam sem kovetett el ongyilkossagot. Ivott ketto, de azert alkoholistanak nem neveznem oket. A ketto kozul az egyik homoszexualis es pedofil is volt, sajnos. Amikor ez bebizonyosodott (nem jogilag, de ketsegbevonhatatlanul), akkor repult. Tekintve, hogy nagyon-nagyon sok pedagogust volt alkalmam ismerni, azt gondolom, az ongyilkosokat es az alkoholistakat tekintve ez nem rossz arany.
Plane ahhoz kepest, hogy osztalyfonokkent hany alkoholista, lumpen eletvitelu szulot lattam! Es tanitottam olyan gyereket, akinek anyja is, apja is kovetett el ongyilkossagot. Az anyjae sikerult, a gyerek talalta meg. Evekkel kesobb is dadogott… :-((( Es volt olyan tanitvanyom is, akinek volt – szerencsere sikertelen – ongyilkossagi kiserlete.Es olyan is, akinek az iskola elvegzese utan ket evvel sikerult eleg magasrol kiugrania. Szegeny, mennyire sajnalom… :-(((
Nem hiszem, hogy gyakoribb az ilyesmi, mint másutt, ismerettségi köröm révén számtalan kvázi alkoholista orvost ismerek, közöttük kitűnő sebészt is.
A tanároknál mi lehet az oka? Pl. a röhejes fizetés kontra rettenetes nebulók.
Amikor M. tanárnéni tanítani kezdett minket, már túl volt az első ugrásán. Utólag tudtam meg, hogy másodszor is ugrott, de akkor már magasabbról.
T. tanbá alkesz volt. Abban a négy évban amíg tanított minket, ugyanazt a farmert és pulóvert hordta. Óráin skinhead zenét hallgattunk. Állítólag egyszer a szünet végén felsorakozott gyerekek szeme láttára tökrészegen köríves rúgást helyezett el az igazgatónő arcán.
Béla tanbá alkesz volt, az ajtótól a tábláig egyszer sem tudott pad érintése nélkül elmenni. (Agresszív is volt.)
Csak én emlékezek ilyen dolgokra?
[ sub.: Ellentmond-e mindez annak a közhiedelemnek, hogy a magyar közoktatásnál a világon jobb nincsen? Fontos-e az, hogy valaki milyen szellemi, mentális állapotban tanít? Milyen gyakori az alkoholizmus és/vagy az öngyilkosság a tanároknál? és, ha lehet ilyet kérdezni, mik az okai? ]