Na nem biztos ám hogy erre gondoltam, de lehet, mindenesetre ezt találtam:
http://www.inf.u-szeged.hu/~tothl/expander.html
Ez egy magyar úriember műve, Expanred névre hallgató shareware progi. Na nem egy ez timestrech, vagy timefactory, de jobbnak tűnt az átlag hangfeldolgozó programot time strech képességeinél.
SAjnos azóta nem ugrott be, pedig nagyon kerestem.
Közben meg rájöttem hogy az EZ time sterch az a Time factory csökkentett változatam és persze olcsóbb is, csupán egy tanár havi fizetése, de a lényeg abban is benne van.
Hát az "EZ" vagy fizetős vagy "nem" (warez technology). :)
Sajna keveset találni ingyenesben jót, mert ami tuti, abból valaki tuti meg akar gazdagodni. Hát ez lett a sorsa a csóri zenészeknek (sajnos egyre többen vagyunk. Nem fizetik túl ezt a mesterséget).
Van egy "EZ Time Strech" nevű program, ami csak ezt tudja. Mint köztudott, az csinálja legjobban a dolgát, amire külön progit szenteltek. Érdemes kipróbálni! Könnyű kezelni is(nevében is benne van: Easy).
Az ACID ugyan rövid groove-oknál tényleg nagyon jó, de ha külön teljes dalnyi hosszú sávok vannak, akkor az "EZ" a legjobb!
A plug-in-es cuccok se szoktak rosszak lenni rövid groove-nál (lásd Sound Forge, vagy egyéb ilyet kezelni tudó progi).
Szerintem a Wavelab3 time strech-je jobb mint az Acidé, de van egy progi, A prosoniq TimeFactory.
ami kimondottan time strech-re lett kitalálva,
mást nem is tud, viszont azt mesébe illő szívnonalon.
Igaz persze hogy egy par masodperces wav time strech-je eltarthat vagy negyed órát, de
nagyon szélsőséges nyújtás esetén is szinte teljesen torzításmentes marad, akár két oktáv felett is!!!!!!
Nálam ez a csúcs.
Persze, ACID, de azert a time sztrecsnek is van esszeru hatara. Az pedig, hogy a SoundForgeban melyik streccselesi modozat a legjobb, attol fogg, hogy mi az, amit gyorsitani/lassitani akarsz.
Szeretnék egy mixet csinálni , de fel kéne gyorsítani a sávokat ( külön basszus, ének gitár sávok) úgy hogy ne legyen minőségbeni romlás. Idáig póbáltam: cooledit , wavelab , VST , soundforge 5 , és talán még ez útóbbi a legjobb (ennél is a legelső az A0 -ás ha jól emlékszem) de itt is vannak mindenféle furcsa torzulások.
segítségeteket előre is köszönöm.