Keresés

Részletes keresés

Gallicus56 Creative Commons License 2007.11.07 0 0 47
etwg Creative Commons License 2001.06.08 0 0 46
Szia MBK

én is kinnt voltam a stadionban. Tetszett a koncert (már meg sem tudom számolni hányadik). Omegás vagyok, de szerintem is ök voltak a legrosszabbak, mintha egy kicsit meglepte volna öket a dolog. 3 notájukba tellett mire összeállt valahogyan a zene. Ez talán azon is mulhatott, hoyg a szinpadot át kellett rendezni, a beállitásokra meg nem volt idö (ellentétben az Illéssel).

Ennek ellenére igen jo buli volt - számomra biztosan az utolso, nem érdemes egy remek élmélny egy rosszabbra cserélni.

Éljen a magyar ösrock!

Előzmény: MBK (45)
MBK Creative Commons License 2001.06.06 0 0 45
A koncertre elmentem és nem bántam meg. Az Illés nagyon tetszett, a Metro is jópofa volt, de az Omega nevü együttessel nem tudtam mit kezdeni. És a körülöttem lévő nézőkön is ezt láttam. A zenekarokat köszöntő tapson hallatszott, hogy sokan várták az Omegát, de a zene közben a nép elpunnyadt. Az Illésen volt hangulat, a Metronál is egy kevés, de a legprofibbnak várt zenekar leszerepelt.

Az, hogy hanyadik búcsú koncert, csak annak érdekes, aki eleve kötözködni akar. Akiknek a kedvenceiről van szó, azoknak minden pillanat ajándék.

A kép és hang időeltérése ekkora nézőtérnél érthető. Ahol én áltam, a vetített kép és a hang szinkronban volt, de mindkettő késett a színpadhoz képest.

Mice

attus Creative Commons License 2001.06.05 0 0 44
Nem vagy egyedül a véleményeddel. Szvsz az Illés olyan volt, amit szívesen néznék-hallgatnék még, a Metró nem rossz, de feledhető, jó buli, néha hibákkal, az Omega kimondottan rossz, (mint már írtam: zeneileg, emberileg egyaránt).
Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy az Illés zenéje leginkább olyan a három közül, amit 60 felett is lehet játszani.
Előzmény: snowman (42)
kozakz Creative Commons License 2001.06.05 0 0 43
termeszetesen, csak a varost nem budapestnek fogjak hivni. :)
Előzmény: snowman (42)
snowman Creative Commons License 2001.06.05 0 0 42
Személy szerint nagyon szeretem ezeket az embereket, akik a koncerten játszottak, de úgy érzem szép lassan el lehet menni nyugdíjba, mert innen csak rosszabb lehet.
Legnagyobb meglepetésemre az Illés hagyta a legmaradandóbb nyomot bennem, azon belül is Zoli dobolása, és Szabolcs Fender JazzBass-simogatása.
Az Omega nekem olyannak tűnt, mint egy mankókkal táncoló szamba-bajnok. Az XL-es fiúk a háttérben valószínüleg többet nyomtak a potméterbe, mint Janika. Benkő sem volt a szerszám csúcsán. A Metró annyira nem az én világom, de ez nem is csoda, mert a 40 év az 40 év.
A megismételt közös blokk a ráadásban némi fantáziátlanságról árulkodik és ez a 70 ezer embert figyelembe véve elég nagy luxusnak tűnik.
Ami igazán zavart, az az, hogy igazából egyik zenész sem produkált egy komolyabb szólót (a dobosokat leszámítva), és az, hogy szerintem a közös blokkban a gitárok fele nem volt bekeverve, mert ennyi gitár nem így kellett volna szóljon. A kínálkozó improvizációk és hangszerpárbajok kihagyása már csak hab volt a tortán.
Ettől függetlenül ennyi pénzt megért.
u.i.: a 2012-es Olimpián is két ajtón fog távozni a 150.000 ember a megnyitóról? :o))))
kozakz Creative Commons License 2001.06.04 0 0 41
syriusra lehet emlekezni szeptember 7-en mert koncert lesz. nagyon siraly lesz remelem !!!

Alhazred Creative Commons License 2001.06.04 0 0 40
Tízéves fejjel volt szerencsém 90-ben a Népstadionban megnézni az Illést... életem egyik első koncertje volt... tetszett. Utólag, lemezen hallgatva össze sem lehetett hasonlítani a Koncert c. albummal (azon nőttem fel, meg a többi Illésen). A Sportcsarnokbeli bulit láttam a tv-ben, hát elég enervált volt... Bár szeretnék én így játszani majd nagypapakorban. Ez a mostani még nem tudom hogy sikerült.

Egyébként ezen a három zenekaron kívül megmarad pár név az utókornak. Nem feltétlen a hungária, bár az is biztos. Mondjuk a HBB, a P. Mobil.

Arra lennék kíváncsi, hogy a Syriusra, a Bizottságra, a Barbarora ki fog emlékezni...
Bocs, ez egy cseppet off vót...

kozakz Creative Commons License 2001.06.04 0 0 39
Cintula (Keresztes Tibor)

Es tenyleg nem jott ossze az este neki. Tud O jobb is lenni.

Előzmény: kekvillam (38)
kekvillam Creative Commons License 2001.06.04 0 0 38
Ki volt az az idegesítő fazon, aki a szünetekben produkálta magát?
attus Creative Commons License 2001.06.04 0 0 37
Nekem sem tetszik igazán a Hungária. Én csak jeleztem, hogy az ő zenéjük is az, ami ma, 20-25 év után is eladható.
Az Omega volt szerintem a legrosszabb. Nemcsak zeneileg, de emberileg is. Ők voltak, akik nem hívtak meg régi tagokat, akik szándékosan a "három nagy" korszakánál később számokat játszottak, akik szinte teljesen figyelmen kívül hagyták, hogy miről szól ez a buli.
Előzmény: Toth Andras (36)
Toth Andras Creative Commons License 2001.06.04 0 0 36
OFF
"A Hungaria alkotott nagyot" :))
('83-ban szulettem, nekem ez mar a mult...)hallottam olyasmit, hogy feldolgoztak a kulfoldi szamokat. OK. Erre meghallom egy Elvis CD-n a Tutti-fruttit es lehidaltam: Kicsi Ricsi, vagy ilyesmi szoveggel adtak el.
Egy mai (hangsulyozom) ertekrenddel ez a fajta leforditjuk-magyarra-az-erthetetlen-angol-szovegu-notakat es meggazdagodunk belole mentalitas gusztustalan. Hol itt az egyeniseg?
Ertitek mirol van szo? Egy zenekarra, amelyik egesz szamokat lenyul a nagyoktol, ne mondjak mar, hogy maradandot alkotott!
ON
A 125. bucsukoncert szerintem is gaz. Nem lett volna egyszerubb azt mondani, hogy nem terveznek tobb koncertet? Es ha megis van akkor mondjak, hogy nem terveztek. A Pressert meg ezeket nem meghivni meg szimpla bunkosag volt, most -2000 Ft nem lett volna penz nekik.
Előzmény: attus (33)
clisHe Creative Commons License 2001.06.04 0 0 35
"Ugralo majmoknal meg mindig nagysagrendekkel jobbak" es nem csak ok vannak manapsag, de viszont oket nyomatjak a mediakban
es csak annyit a magyar kozonsegrol, hogy pl egy RHCP fel haz elott (talan fel haz) egy Pearl Jam koncert elmarad a szervezok balfaszsaga miatt, egy Sheryll Crow koncert meg ingyenes.
es valoszinuleg eleg szepen kaszalnak ebbol a tisztelt fellepok, mert azert eleg sok penzugyi reszt atvallaltak a szponzorok ...
es anno volt par klub, ahol fel lehetett lepni, manapsag hol lehet zenelni?? es normalis korulmenyek kozott?? ugy hogy legyen mondjuk legalabb egy kicsi elzart resz ahol at lehet oltozni, es van egy csap ahol meg lehet mosakodni?

mindegy
hagyjuk
nem er az egesz ennyit ...
c
:o(

kozakz Creative Commons License 2001.06.04 0 0 34
Hungaria? Mire gondolsz a Hotel mentholos idoszakra? ott azert eleg kemeny lenyulas volt az elodoktol. Bartha Tomi meg mar nem el sajnos :(
Bar ettol meg ezreket erdekelhet..

En mondjuk omegas vagyok, de el kell ismernem, hogy az este legjobb produkciojat az Illes nyujotta. Pasztori Zoli hihetetlen jo volt. olyan elemi erovel hozta a beateket amit egyik dobos se tudott utanna csinalni az este. Sajna Ciki kicsit gyengebb volt talan mint 2 eve.

Hat igen a Kobornak mar tenyleg nem megy jol az enek. Vissza hallgatva a koncertjuket szinte majdnem minden szamban a 2 vokalossal enekel vegig.

A Metrot nem tudtam hova tenni. Jobb lett volna Skorpio plays Metro-nak hivni a bulit. A Papp Tomin kivul mindenki ott volt a Skorpiobol :)

A napok ota folyo Presser - Laux - Somlo storyt meg nem ertem. Nagyon penz szaga van a dolognak. Ha az Omega annyira akarta oket mint amennyire mondja akkor adjon zsebbol valami let nekik. Ha keves lovet kaptak fejenkent a zenekarok (ezt ketlem) akkor a Piciek is megertettek volna, hogy nincs love, ez van. Ha meg sokat akkor meg abbol juthatott volna masnak is nem? Vagy meg se akartak annyira?

Előzmény: attus (33)
attus Creative Commons License 2001.06.04 0 0 33
Azt hiszem, a nagy hármas után a Hungária, a Bikini és a Republic alkotott olyat, ami 35 év múlva is ezreket fog érdekelni.
Mekinek szerintem sem nagyon van már hangja, bár szvsz azelőtt sem volt. Meg aztán szvsz 57 évesen már nem áll jól neki a bőrnadrág, meg a többi, ami rajta volt.
Előzmény: Marty (32)
Marty Creative Commons License 2001.06.03 0 0 32
Hi !

Tök jó volt !
Meki nem tud énekelni már,szerintem ezért volt kevesebb a régi zenéjükböl, de az Omega instrumentális prdukciója is jól bejött.
A Metró többet gyakorolhatott volna előtte- ha már ilyen sokan voltak - mert elág ciki volt az időnként hamis hangzás.
Az Illés csucsformáját hozta. Profi, sallangmentes előadás, telitalálat számok,kiválo hangminőség , Levente kiváló éneke ...Igy kell ezt csinálni.

Szerintem mind a 70 ezren tök jól éreztük magunkat, fanyalgásnak semmi helye .
Mondtam is a fiaimnak, hogy majd 35 év mulva beszéljék meg egymással, hogy melyikük emlékszik még a Kozmixra, Kozsóra, Bon-bon-ra, Sub-Bass Monsters ás egyéb Gangsta Zoléééé féle gigasztárokra....

na Cső !

attus Creative Commons License 2001.06.03 0 0 31
Én 1974-ben születtem, szóval számomra mindez nem nosztalgia. Én kint voltam '90-ben és '96-ban is az Illésen, és kint voltam tegnap is. Igen, öregszenek ők is, Illés Lajos pl. kimondottan öregember képét kelti. De abszolút telt ház volt. Akkor? Ha ennyi embert érdekel, miért ne csinálják?
Az Omega nem tetszett, pont azért, mert ők úgy adták elő magukat, mintha nem lenne még két csap itt. Az Illés a szokásos formáját hozta (nagyon jó), és a Metro sem volt rossz szvsz. Nekem tetszett. És legközelebb is elmegyek, ha lesz.
Geitenbeffer Creative Commons License 2001.06.03 0 0 30
Szal én nem bántam meg, hogy nem a 0:2-t választottam...

Bár annyi lett volna! ;)

Előzmény: inverz (29)
inverz Creative Commons License 2001.06.03 0 0 29
Szerintem csak maximum az hatodik :) Legalábbis ebben a fórumban.

Egyébként kint voltam a koncerten, és tuti telt ház volt.

Illésék profin, Metro lagymatagon, Omega szokásosan de nem nosztalgiázva adta elő.

Technikailag elég jó volt. Két bazi nagy kivetítőn, úgy láttam őket mintha a szinpad előtt lettem volna, pedig baromi messze ültem. A látott képhez képest késett a hang. Tuti nem playback volt, erre a Metro időnkénti hamissága is bizonyíték:(

A végén a három banda közös fellépése jó volt.

Szal én nem bántam meg, hogy nem a 0:2-t választottam...

Előzmény: valleyboy (28)
valleyboy Creative Commons License 2001.06.01 0 0 28
Ez a 28. Illés-Metro-Omega topic....
pannonbetyár Creative Commons License 2001.06.01 0 0 27
aki akar, menjen, nekem nincs bajom ezzel a koncerttel

a Metrót soha nem szerettem, Frenreisztől, ettől a beképzelt önimádó hólyagtól kiütéseim vannak

Szörényiéket azóta nem bírom, mióta politikai tényezők lettek és lehányták a saját múltjukat - de az ötszázhatodik végsőbúcsújuk sem kutya

Az Omega két nagy buliján ott voltam. Nem vártam sokat és az bejött. De ott voltam huszonegy éve is a Kisstadionban, amikor megkönnyeztük a Petróleumlámpát és a Gyöngyhajú lányt.

Én 21 éven keresztül nem tudok jó szívvel emlékezni.

Ezzel együtt megértem őket: aki egyszer megízlelte a sikert, akiért egyszer tombolt a közönség, az szívesen kiáll, akár öt perccel az elhalálozása előtt is.

Sok sikert, fiúk!

bibercalmero Creative Commons License 2001.06.01 0 0 26
Biztos szivesen mennenek elotted a temetobe.
Előzmény: Rhodosi Mennon (21)
parthus Creative Commons License 2001.05.31 0 0 25
Kedves Asztaltársak!

Valaha én nagy LGT rajongó voltam, imádtam Pressert, Somlót, de rajongtam Szörényiért is, Zorán is közel állt hozzám, a nagy kedvencem Cseh Tamás volt, Nos Őt és Szörényit ma is szívesen halgatom Picinek Zoránnak egy két újabb számát is szívesen beteszem a meghajtóba, de a többiek...Azt hiszem az előbb felsoroltak (Cseh Tamást kivéve:), azaz a nagyok most életmentést játszanak, megmentik a fűzfapoéta személyi igazolványosokat, zenebohócokat az éhenhalástól, nemes gesztus, de huszonhatodik búcsúkoncertet tartani röhejes, mi több gusztustaan, ha együtt akarnak örömködni béreljenek ki egy csehó kistermét és nyálcsorgatás közben cseréljenek képeket és KISZ KB Dicsérő okleveleket, és dugják meg a legújabb bádog nyuszit.:-)erről ennyit CSá

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.31 0 0 24
Ma volt szerencsám megnézni a Stadionban az elökészületeket.
Éppen egy dobot probáltak. A sátor már áll, már megérkeztek az osztrák camionok is, amelyekben ki tudja mit hoztak. A camionon fény- és hangeffektusokat müködtetök reklámja volt.
Biztos jó buli lesz. Én sajnos nem látom.
Az biztos, hogy a zene nem korfüggö, vonatkozzon az elöadóra vagy hallgatóra.
Presserröl meg az a véleményem, hogy nem kötelezö neki résztvenni.
Talán Princz Gábor vezette Postabank hitel esetén is otthon maradhatott volna.
Rhodosi Mennon Creative Commons License 2001.05.31 0 0 23
Ok, nem kell megsértődni. Csak vicc volt. Én is hallgatok régi progresszív eggyütteseket, és nagyon tetszenek, igaz ezek nagyrészt angol bandák. A zenei tudás nem kortól függ, sőt korral még általában javul is.

Csak az a baj, hogy ezek a bandák előben már nem tudnak megfelelni egykori image-üknek. A másik baj meg, hogy nincsenek értékes fiatal zenekarok, és évek óta a nosztalgia zenéket nyomják mindenfelé.

Előzmény: Derek (22)
Derek Creative Commons License 2001.05.31 0 0 22
Mi a problemad, hiszen nem kotelezo ra elmenned, ha nekik meg kedvuk van hozza es a kozonseg is megtolti a nezoteret akkor meg miert ne csinaljak.

En legutobb egy ilyen mumia koncertjen voltam,ugy hivjak ,hogy John Kay, o volt a Steppenwolf enekese. Es ugyanugy leenekelte a regi hires szamait a Move over-tol a Pusher-ig. Mondjuk nem ajanlottam volna neked,hogy ott mumiazz a nezoteren, mert a 120 kilos bikerek lenyomtak volna a torkodon a cipodet.
Menj ki a koncertre azt ott probalj mumiazni. Ne itt fanyalogj.

Előzmény: Rhodosi Mennon (21)
Rhodosi Mennon Creative Commons License 2001.05.31 0 0 21
Jobb lenne, ha már a temető felé nyomulnának a fiúk. Azért nem akarok túl rosszindulatú lenni, elismerem, hogy valamikor jó zenét csináltak. De ez már illúzióromboló. Hány bőrt lehet még lenyúzni a múmiákról?

Fine Tune Creative Commons License 2001.05.31 0 0 20
Látni tényleg látszott. És az is, hogy csak a buliért nyomták. Egyébként valószínüleg jó sokat gyakoroltak volna előtte.
Előzmény: Jó estét (19)
Jó estét Creative Commons License 2001.05.31 0 0 19
Ha annyira szar és szánalmas lenne, nem vett volna rá jegyet 80ezer ember...
Ja és biztos nem a lére hajtanak, legalábbis az omega biztos nem, ha lettél volna 2 éve a koncertjükön akkor tudhatnád, nem hinném hogy egy akkora show után maradt nekik pénz, és ezt ők meg is mondták, hogy pénzük az van elég, abból nem kell nekik, szal csak a buliért nyomták! És ez látszott a koncerten is!
Előzmény: kazohinia (8)
ttaarrllee Creative Commons License 2001.05.31 0 0 18
Én nem sajnálom tőlük azt a kis pénzt.
Előzmény: mpd (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!