Keresés

Részletes keresés

delta09 Creative Commons License 2001.06.06 0 0 259
Hackett,
ez a hozzaszolasod azert mar normalisabb volt, meg a vegen U-boat is visszater...

Tehat sok igazsag van abban amit irtal, sok mindenben igazad van, nem is ezzel van a baj. Ha jol ertelmeztem korabbi hozzaszolasaid, te magtagadod a magyarsagod?! Nem javitani akarsz a magyar kulruran (bar amirol te beszelsz az inkabb egy nezet kulturaltsaga), hanem elutasitod?! Ezt tisztazzuk legyszives! Ha megtagadod a magyar szellemiseget, akkor mi a fenet keresel egy magyar forumon, ahol magyar emberekkel ertekezhetsz??? Ezt nem ertem...

A valogatottal kapcsolatban igazad van, bar en nem lattam a meccset, de szerintem a kozvelemeny, es a magyar media is tulporogte magat. (Mondjuk ha en utaztam volna tobbszaz kilometert Bukarestbe, biztos nem igy latnam a dolgokat)

Az eredeti tematol pedig olyan messze vagyunk, mint Mako Jeruzsalemtol, pedig erdekes volt...

red.1 Creative Commons License 2001.06.06 0 0 258
Te nem Izraelből írsz?
Előzmény: hackett1977 (254)
Wisey_ Creative Commons License 2001.06.06 0 0 257
Sajnos nagyon sok igazság van abban, amit írsz.

De akkor sem kell annyira komolyan venni a kereskedelmi tévék népbutítását! Nekem is hányingerem volt (van) a Zámbódzsimi-kultusztól, utálom a dél-amerikai sorozatokat, mégis itt élek Magyarországon, és tökéletesen függetleníteni tudom magam ezektől a baromságoktól.

Bicskei pedig (az általad is említett 2 meccsen + az osztrákok elleni bemutatkozó 3-2-jén kívül) semmi maradandót nem alkotott. Nevetséges döntetlenek (Liechtenstein, Jordánia,...), ígérgetések a támadó fociról, stb...

Az előttem szólóval egyetértek: az a fő baj, hogy lélektelen, pocsék "játékkal" kaptunk ki. Vereséget emelt fővel is el lehet szenvedni.

Ui: Örülök, hogy ez utóbbi írásod már higgadtabb, mint a korábbiak. Ha így folytatod, talán nem lesz annyi ellenséged :-)

Előzmény: hackett1977 (253)
Dugó Creative Commons License 2001.06.06 0 0 256
hackett!
"a válogatott világklasszis csapattól kapott ki két góllal. Hol katasztrófa ez?"

Szvsz nem az a baj, hogy kikaptunk hanem az AHOGY!
90 perc 0 kapuralövés. Mellé és főlé is össz 2 db.

__Tibi Creative Commons License 2001.06.05 0 0 255
Talán sikerült kideríteni kik azok, akik az UVB-Nyírség drapit szokták Debrecenbe vinni.

Rosbi!

A legközelebbi Debrecen-Újpest meccsen szeretnék én is ott lenni, majd lebeszéljük:-))

Tócsa Creative Commons License 2001.06.05 0 0 252
Aranyapám!
Hiányoltam a "Nyirseg" lila drapidat a meccsről! Lehet, hogy ez hozott szerencsét az újpestieknek és nem a kisbéna?:)
Előzmény: __Tibi (241)
Zolika. Creative Commons License 2001.06.05 0 0 251
OFF
(Csak mert szóba került itt a Galambos úr)

ez beszarás!!

A tv2 MŰVELTSÉGI(!!!) vetélkedőjében a 4. kérdés:

"Ki nem volt Lajcsi vendége a Dáridóban? (!!!!!!!!!)

1.Natalia Oreiro
2.Thalia
3.Fernando Carillo
4.Angie Cepada

Komolyan mondom ezt nem hiszem el!

És tudjátok mi a legszörnyűbb??? A faszi tudta...! Mi az, hogy tudta?! Egyből vágta...

Ezér' kapott volna 175 rugót, ha megáll, de az a hiú állat aszitte, hogy okos. Még azt se tudja, hogy Kr.e. 6.sz-ban hogy hívták az égboltot kémlelő tudósokat!:o))))))

nem semmi...:-(((

ON

ZOLCSI Creative Commons License 2001.06.05 0 0 250
Nem mondtam hogy CSAK tírpákok voltak ott, de azok is voltak szép számmal.
A virágkarneválon sem CSAK debreceniek vannak.
A szervezőknek nem sok gondolkodnivalójuk volt a helyszínem, Kelet-magyarországon . (földrajzi fekvés, népességi adatok stb)
A város évszázados szellemisége önmagáért beszél, (pl.: egyetemek száma stb.) amit még egy ilyen majom rendezvény sem tud elhomályostani.
Errefele nem ilyen szintű alakokat választanak díszpolgárrá. Ezt meghagyjuk Csabainé elvtársnőnek és Tukacs elvtársnak.

Tudtam hogy nem jön el soha a szakdolgozatod. Kér pedig kékszalaggal átkötve nagyon frankó lehet.

Előzmény: __Tibi (245)
__Tibi Creative Commons License 2001.06.05 0 0 249
A mi van előtti kérdés teljesen megfelel a valóságnak:-)
Előzmény: IMPISH (246)
rosbi Creative Commons License 2001.06.05 0 0 248
áááááááááá!
:-))))))
__Tibi Creative Commons License 2001.06.05 0 0 247
:o-)))))
IMPISH Creative Commons License 2001.06.05 0 0 246
Nem értem mi a baj?
Lajcsi nem volt a Loki sörözőben?
A söröző nem volt dáridóban?
80.000 voltak az Újpest meccsen?
Az Újpestiek nyiregyházi buszokkal mentek?
Mi van?
__Tibi Creative Commons License 2001.06.05 0 0 245
Hát persze,hát persze...
Nem tudok leparkolni a sok nyíregyi busztól, mindegyiknek az oldalán, hogy Szabolcs Volán, és képzeljétek egy debreceni sincs. Ekkora hülyeséget, de poénnak jó volt, az meg más kérdés, hogy ki hiszi el.

Nem kell tovább magyarázkodni, volt ott nyolcvanezer debreceni, mert a kimutatások szerint ott volt érdemes megrendezni. Legyetek büszkék erre is.
Szerintem Debrecen díszpolgárává is lehet választani Lajcsit és a bandáját:-)

Nem hiszem, hogy valaha odaérne.

Előzmény: ZOLCSI (244)
ZOLCSI Creative Commons License 2001.06.05 0 0 244
Tócsa garantáltan nem volt a dáridón, mert éppen akkor nálam volt egy kis italozáson. Ellenben egy haverom - aki a Liszt Ferenc utcában lakik - nem győzött panaszkodni, hogy nem tudott leparkolni a Szabolcsból (főleg Nyíregyháza) IS érkező buszoktól. Lehet szlovák népzenére számítottak?-))) Az a kurva szakdolgozat meg sosem ér már ide??

Előzmény: __Tibi (241)
red.1 Creative Commons License 2001.06.05 0 0 243
hacket, vagy mi: tetszett! A bécsbe (vagy hová) járok vásárolni különösen! Meg az anyázás: fenomenális volt! Így tovább!!!

MIÉP 2002 !!!

Előzmény: delta09 (242)
delta09 Creative Commons License 2001.06.04 0 0 242
Hackett vazze, jol felb.sztad az agyam, ha ez a celod, jol csinalod, ha komolyan gondolod amit irsz, nagyon sajnallak...

Nem tudom neked mit jelent a kultura, nekem biztos nem a mediat, de legyen...

Honnan vagy ilyen fene tajekozott? Hany Mancs-ot, Elet es Irodalmat olvastal az utobbi felevben? Mikor voltal utoljara (ha voltal) a Zeneakademian? Es a Szepmuveszeti Muzeumban? Hany kortars magyar szobraszt ismersz?

Ha mar az angolszasz kulturarol beszelesz:
Mondj nekem egy brit festot, akik kulonb Munkacsynal!
Vagy az angol media: Lattal mar egy reszt is a Coronation Street-bol, vagy az Emmeralde-bol? Van olyan mint a Baratkoz kozt...
En csak arrol alkotok irasos velemenyt, amirol tudok is valamit, amirol vannak informacioim. Neked vannak?

Arra, hogy svab vagy legyel buszke, es orulj, hogy itt elhetsz velunk magyarokkal, bar arra is kivancsi lennek, mennyit beszeltel gyerekkorodban svabul a nagymamaddal...

Ja, es a debreceni Darido: Lattam en mar hasonlot a Felvonulasi teren is, akkor meg szilveszter sem volt, de nem is ez a lenyeg. Volt mar nalunk ugyanott sok mas erdekes dolog, csak ti errol nem tudtok, de ez nem is baj.

Na jo, ennyi volt, most mat kiduhongtam magam. Folytassatok!

Előzmény: hackett1977 (237)
__Tibi Creative Commons License 2001.06.04 0 0 241
Öregapám!

Akkor gondolom Te is ott voltál, azért tudod ennyire:-)

Na komolyra fordítva a szót.
Jól tudták azt a főszervezők, hogy hova kell menni:-o))

Előzmény: Tócsa (239)
Tócsa Creative Commons License 2001.06.03 0 0 239
Tévedésben vagy, kisfiam!
Nyír1-ről jöttek át, így a nézők 99%-a őket tette ki!
Előzmény: __Tibi (236)
__Tibi Creative Commons License 2001.06.03 0 0 236
Jól elment ez a topic.
Mondjuk ha arra gondolok, hogy Debrecenben több tizezer ember szemlélte a dáridósokat, akkor talán van köze ennek is a topikhoz:-)
Főleg ha Lajcsi még Újpest szurkoló is:-)
Locus star Creative Commons License 2001.06.03 0 0 235
Azért itt a dolgok meglehetősen sarkítva jelennek meg...A jelenkor kultúrája egyenlő Lagzi Lajcsival...
Hát igen, van a mainstream kultúra, ami sajnos tényleg igénytelen, de nemcsak itt, hanem mindenhol a világon, még Svábhonban is, bármennyire fáj...Elég ha megnézi az ember az RTL klub eredeti verzióját, plusz Sat, Pro7 igényes "beszélgetős" mélyenszántásait, hogy az európai kultúra gyönyörű hajtásáról a német techno-ról ne is beszéljünk...Lagzi Lajcsi Dáridója is német mintára készült, nézd meg egyszer az eredetit !

Ezek az "igényes" kereskedelmi adók nem egyenlőek az adott ország kultúrájával.
Egyszerűen alternatívát jelentenek, sajnos egyre kevesebb , sőt szinte semmilyen teret nem adva másnak.
Ott van a pénz, ennyi a tika az egésznek. Egész nap nyomják a szart, aztán azok az emberkék, akik még arra is lussták, hogy maguk döntsék el, hogy mit fogadnak be és hagyják magukat manipulálni, sajnos meglehetősen nagy hányad,azok ezt eszik meg.
Ettő függetlenül azért létezik másfajta kultúra is, csak keresni kell. Nem tömik a pofádba, amikor zabálod a csipszet a tv előtt, meg böfögsz a söröd után, hanem utána kell menni. Csak az energiát meg időt igényel és sajnos az elbutított tömegek nem teszik meg.
A filmek: ha nincs pénz, nincs film. Amit a pl.multik támogatnak, abból lesz a szar, a kommersz, pl. az általad említett Csinibaba.
Sajnos államilag nem dotálják a filmgyártást, mint azelőtt, így aztán kevés film készül azok is szarok.
A tv2-féle közvéleménykutatásról: manipuláció.

Ez a hozzáállás, hogy amiről nem tudok az nincs, azért meglehetősen korlátolt.

Tahók meg mindenhol vannak. Azt hiszem mi magyarok még nem is vagyunk az élmezőnyben

(egy másik sváb)

Előzmény: hackett1977 (231)
red.1 Creative Commons License 2001.06.03 0 0 230
Paolo a király!!!
Hakett meg biztos azé' nincs itt, mert elment Bécsbe melegedni... :o)
Előzmény: Törölt nick (229)
Tócsa Creative Commons License 2001.06.03 0 0 228
Csak röviden!
A lilák betódultak kb.15-en. Azonnal a kegytárgyakhoz kezdtek nyúlni, módszeresen és szisztematikusan. Kiderült, hogy egy helyi lila-drukker (drukker?) vezette őket, ezért volt sikeres a rajtaütés kocsmán és a gyors felszívódás! Igaz Szarvas Pali is elfelejtette kérni a szokásos rendőri védelmet! Mivel anyagi értéke alacsony, csak eszmei értéke igen magas az igazi debrecenieknek, szinte csak szabálysértésért lehetne feljelentést tenni. A helyi rendezők féltek elkapni és a szektorukból kiemelni a bűnözőket, a rendőrök pedig a szektor kiürülése után akartak azonosítani az üres szektorből.
Nem hittem volna, hogy még működik a Dózsa-reflex!
Előzmény: delta09 (221)
luxxie Creative Commons License 2001.06.03 0 0 227
Sziasztok!
Vegigolvastam a topikot, hat ez a hackett1977 nem gyengen primitiv egy csoka! Sajnalom, hogy igy beleoffolt, mert kezdett egy ertelmes vita kialakulni a kezdeti baromsagok utan. Szerintem ne hagyjatok abba, mert itt vegre talan meg lehetne beszelni kulturaltan a dolgot. Szerintem az emlitett figura hozzaszolasait meg ezentul figyelmen kivul kene hagyni...
viktor- Creative Commons License 2001.06.01 0 0 226
Vazze!

Na ne már! Ha ez igaz azonnal megöngyilkolom magam. :)))

Előzmény: ZOLCSI (220)
mash Creative Commons License 2001.06.01 0 0 225
fenn vagyunk a cseten!!!!
hallod 1977???
mash Creative Commons License 2001.06.01 0 0 224
betűről-betűre igaz
Előzmény: Paoloragazzo (222)
Paoloragazzo Creative Commons License 2001.06.01 0 0 223
Rímhányó-Romhányit annyira szeretem, hogy 2x is bekerült:-)))

Buzi Bekkem!!

Előzmény: Paoloragazzo (222)
Paoloragazzo Creative Commons License 2001.06.01 0 0 222
Elsősorban szeretnék elnézést kérni minden sváb származásútól, és azoktól akiket megbántottam.
Ez valóban bunkóság volt, mégha nem is gondoltam komolyan csak indulatból írtam.

Akkor most mi ez a szánalmas sváb ellenes kirohanás haver? Én igenis büszkén vállalom a származásom és büszke
vagyok arra, hogy anyanyelvemen kívül (és itt főleg a génekre célzok) nincs sok közöm a magyarsághoz, így nem kell
égjen a pofám a szar trágya kultúrátok végett. Tudod mitről beszélek ugye? A szar jimiről a vérgagyi szemét dáridóról
és az ócska szar szemét klónjaikról. Majd akkor leszek büszke a nem létező magyarságra, amikor a lakosság
túlnyomó része elhatárolja magát ettől az igénytelen műnépi kúltúrmocsoktól. De
magnyugtatlak nem fogja. Mert - tetszik vagy nem -,ez a szintjük.

Hakkeró-kokkeró, ha neked a Magyar kultúra egyet jelent Jimmyvel, Lajcsival és a dáridóval, akkor már értem miért tartasz itt.

Tudod sorolhatnám itt a költőket Aranytól egészen Romhányi Józsefig, idézhetném Pilinszky négysorosát, ami (szerintem) a világirodalom egyik
legszebb alkotása (engem kevés dolog érintett meg annyira), Romhányi zseniális rímeit, vagy akár Faludy Villon átköltéseit.
Hivatkozhatnék világhírű építészekre, Steindltől Makoveczig, fantasztikus alkotókra Zsigmond Vilmostól Jankovics Marcellig.

De egy olyan parasztnak, akinek a Mgyar kultúrából
csak dzsimi jutott el, magyarázzon a kurva anyja, aki világraszarta!!!!

Takarodj az országból!!

delta09 Creative Commons License 2001.06.01 0 0 221
Zolcsi,
sajnos nem tudok ujsag kozelebe kerulni. Ossze tudnad foglalni a cikk lenyeget.

U-boat,
kosz az eddig eszreveteleket, en azt hiszem kiszallok a "vitabol", majd kesobb remelem meg visszaterhetunk egy konstruktivabb dumalasra.

Hackett,
szurkolj tovabb az angoloknak, en is azt teszem, de azert mas is van a vilagon!

Ja, es meg valami mindenkine: TOLERANCIA!!! (Huuu, nem tudom mi van ma velem:)))

Előzmény: ZOLCSI (220)
ZOLCSI Creative Commons License 2001.06.01 0 0 220
Ha még valaki emlékszik a kiinduló témára...
A mai Sport-Plussszban van egy relative korrekt cikk az eseményekről. A söröző tulajdonosa meséli el az eseményeket. A srácot vagy 20 éve ismerem, korrekt manus.

Miskolciak:
A kedvetekért fellapoztam a 2000 évi KSH évkönyvet, ahol Debrecen-Miskolc ügyben az alábbi adatokat találtam (10. oldal)
Debrecen 204.000 fő
Miskolc 172.000 fő.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!