Keresés

Részletes keresés

Saughassy Creative Commons License 2001.06.15 0 0 17
Szia Warpcore

Sajna keleten "kicsit" nehezebb a helyzet. Gondolom te is sejted hogy miert. Nagyon tudnek orulni egy ilyen piacnak, mert maniakus gyujto lettem :) Foiskolak selejtezesekor is lehet ertekes dolgokra bukkanni, de sajnos pont a sajatomerol maradtam le :/ Ennyit tudok.
Azert egy Atari ST(FM)et elfogadnek, ha hozzamvagnad 4-5k ert!
A Mac LC-rol, 128D-rol nem is beszelve.

Törőlt_nick Creative Commons License 2001.06.14 0 0 16
Adjál má a csávóról valami személyleírást, megyek azt ütöm megfelé! Hogy merészel egy Amigát három kilóért árulni??? Biztos ő is csak a PC-s szimulátort próbálta és azt hiszi, hogy olyan az eredeti is. Nézzétek már meg egy eredeti Amiga500 - hát még az AGA chipset-es! - képét és utána egy szimu grafikáját! KÖZE NINCS HOZZÁ APÁM! Annyi, hogy gyorsabb a töltés, kész, ennyi!
Előzmény: warpc0re (15)
warpc0re Creative Commons License 2001.06.13 0 0 15
Mondom hogy 300 (haromszaz) forintert vettem jol. De altalaban 500-1500 kozott ingadozik. Egy haver vett 700ft-ert, 1.3-as kickel, 1MB ram, tap + 2db Amiga eger. Ez ugye bolhapiac, lehet alkudni. Delben erdemes kimenni, amikor pakolnak ossze az arusok, mer' akko' mindent elad bagoert is, csak hogy ne kelljen hazavinnie, mer' az rafizetes. Altalaban ugy van, hogy van egy rakat C64/C16/Plus4, es kozotte elszorva 1-1 Amiga vagy Atari. Leginkabb Amiga500 neha 600, es nagyritkan 1-1 1200-es. Es akkor "egysegara" van a gepeknek, ami a fent emlitett osszeg. Az mar csak rajtad mulik, hogy szemfules legyel, es kivalaszd az Amigat a kupacbol, ha esetleg van benne.
En multkor a sok XT/286+MFM winyos, herkuleses PC kozott egy Macintosh II-t szurtam ki, es hoztam el 2000 (ketezer) forintert, 68020/16-os procival, 68881-es FPUval, 8mb(!) rammal, es 80mb SCSI(!) HDD-vel, halokartyaval(!) billentyuzettel, 12" mono monitorral. Sajna eger nincs hozza, de amugy fullosra mukodik. Ez egerszegi bolhapiac, de a kornyeken sok helyen vannak ilyenek, pl. Tapolcan konkretan tudom, hogy nagyon jo uzleteket lehet kotni a bolhan.

Amugy sohasincs 5 darab A500-as egyszerre, mert elhiszitek, enis el tudom passzolni 4-5k HUF-ert, sz'al ha ilyen mennyisegben lenne gep, akkor ebbol elnek. :) Egyebkent ha mar a ritkasagoknal tartunk, akkor gyujtottem be mar egy Commodore 128D-t is, igaz ennek borsos, 3000 forintos ara volt, de nem tul surun elfordulo geptipus, sz'al nem bantam. ;)
BTW, nem ismerem a budapesten/keleti orszagreszen uralkodo bolhapiaci viszonyokat, de tenyleg ennyire nincs semmifele egzotikus masina kint, hogy ekkora cecot csaptok egy A500 miatt?

Előzmény: Sedyl (14)
Sedyl Creative Commons License 2001.06.12 0 0 14
Szerintem tuti, hogy lemaradt minimum 1db nulla(mondom minimum).Ez biztos, mer akkor má' tökmindegy, ha ingyen adnák, az meg megintcsak hülyeség.Neeem??
:))
(300-ért vennék is vagy ötöt, kapásból el tudnám passzolni darabját 4-5ezerért:))
Előzmény: Vampyro (13)
Vampyro Creative Commons License 2001.06.12 0 0 13
MI VAAAAAAAAN????????????????????? 300 FT??????????? 300 FORINTÉRT VETTÉL AMIGÁT???????????? EZ KOMOLY????????
Előzmény: warpc0re (10)
Antimat Creative Commons License 2001.06.11 0 0 12
Kösz a választ, de asszem nekem Zalaegerszeg kicsit nagyon messze van, valószínű többe kerülne az útiköltség mint maga a gép. Pedig de jó lett volna....
Amúgy az emulátorokkal kapcsolatos véleményedet osztom: azzal nem az igazi, hiányzik a fíling...

Antimat

Előzmény: warpc0re (10)
warpc0re Creative Commons License 2001.06.11 0 0 11
PC-n keresztül megismerni az Amiga erényeit olyan, mint egy bombanőről igazolványkép alapján megállapítani hogy milyen az ágyban. ;) Meg lehet, csak épp nincs benne semmi élvezet. :)
Előzmény: Törőlt_nick (7)
warpc0re Creative Commons License 2001.06.11 0 0 10
Hat, en speciel a zalaegerszegi bolhapiacon szoktam latni Amigakat neha. Bar mostanaban pangas van, de regebben volt jonehanyszor. Magam is vettem egy A500-ast, 1.2-es Kickstarttal, 1MB RAMmal, egerrel-tappal, 300 forintert. Es meg a floppy is jo benne. ;) Abbol kiindulva hogy Zalaeg. nem a vilag kozepe, gondoltam mas bolhakon is feltunik neha egy-egy 500-as...
Előzmény: Antimat (6)
pack40 Creative Commons License 2001.06.08 0 0 9
KÖSZÖNÖM _bp_!

A topicnyitó sajnos nem az Amigája előtt, hanem a munkahelyi PC-je -inkább a cég PC-je- előtt lógatja az orrát, mert nincs mindíg ideje forumozni.

Ezúton is szeretnék köszönetet nyilvánítani _bp_-nek a segítségért.

Bár a térkép sajnos a scannelési minőség miatt nem látszik, de legalább valakinek megvan!

Törőlt_nick Creative Commons License 2001.06.02 0 0 8
(A topicnyitó hol lehet vajon?)
bp,
Ha még belefér egy apró szívesség az önzetlen segítséged mellé, akkor szerintem dobd meg egy Email-lel, mert valószínű, hogy reményvesztetten lógatja az orrát az Amigája előtt.
Előzmény: _bp_ (5)
Törőlt_nick Creative Commons License 2001.06.02 0 0 7
Aki PC-n keresztül akarja megismerni az Amiga erényeit csak egyvalamit nyer: időt.
Előzmény: warpc0re (3)
Antimat Creative Commons License 2001.06.02 0 0 6
Hello !

Írhatnál valami közelebbit, melyik bolhapiacon láttad ? Mert én személy szerint már nagyon megbántam, hogy el kellett adnom anno az A500-asom. Soxor próbáltam már szerezni, de sehol se láttam. Pedig még tán pár lemezem is megvan hozzá, sőt, immáron az se gond, ha olyat tudnék csak venni, amiben rossz a meghajtó, mivel a birtokomban van a tudás :), amivel a PC-s kisfloppyt is sikerrel tudja asszimilálni az Amiga :)

Antimat

_bp_ Creative Commons License 2001.06.02 0 0 5
Szia,

Sikerült előbányásznom valahonnan a pince mélyéről egy példányt az említett számból és beszkennelni. Íme az eredmény! Remélem valamennyire használható maradt?!

Ecape from Colditz térkép

Előzmény: pack40 (-)
count_zero Creative Commons License 2001.05.25 0 0 4
Heh, nem rossz :) Mást nem tudok erre mondani... :) Ilyeneket tud az Amiga? Érdekes...

C64: Jó, hát emulátorról volt szó, na! :)

warpc0re Creative Commons License 2001.05.25 0 0 3
Soha nem volt Amigad... Hat, amig nem volt dolgod igazi novel, lehet hogy elvezed a guminot is... ;)

Amugy a hibanem a te keszulekedben van, sajnos ez a "joresze fagy" a jellemzo az Amigas emukra. Mellesleg bolhapiacokon gyakran lehet regi 500-ast szerezni, egeszen kellemes 3-500 forintos aron. Megeri. ;)

A C64 egy teljesen mas teszta, ne keverjuk ide. Egy C64 emulalasahoz eleg erosek a mai PC-k, gyakran meg a mai C64-es demokat (mert meg mindig keszulnek) is emuban irjak. De egy C64 es egy Amiga kb. ugy aranylik egymashoz kompexitasban/teljesitmenyben, mint egy abakusz egy Cray szuperszamitogephez. Egy 8bites gep egy 32bites, multitaszkos geppel szemben, amit plusz ket grafikus kooprocesszor erosit, es a legkisebb valtozaban is 8x annyi memoria van mint a C64-ben... Sz'al kisse nem egy kategoria. ;)

Talan az is mutatja az apro kulonbseget, hogy ezt a hozzaszolast is Amigan irom, 1024x768, hicolor felbontasban, kozben MP3-at hallgatok es CD-t irok. Mindezt egy Amigan. Emulald mar le legyszi! ;) Orulsz ha a PC-d elbirja ezeket egymagaban, nemhogy emulalva.

Előzmény: count_zero (2)
count_zero Creative Commons License 2001.05.25 0 0 2
Hát, nekem soha nem volt amigám, és nem a gép iatt használom az emulátort, hanem a programok miatt. Igaz, jórésze fagy, nem műxik, de valószű, hogy a hiba az én készülékemben van...

A C64em szerettem, mégsem kezdenék tökölni vele ma már, mert az összes lényeges gamét megtaláltam emulátoros formában, egyébként meg tetűlassú, és TV kell hozzá...

Előzmény: warpc0re (1)
warpc0re Creative Commons License 2001.05.25 0 0 1
Ahh, az ominozus 576 nekem is megvolt, de aztan "szerencsere" anyamra rajott a padlaspucolhatnek ugy masfel eve... Igy jaras.
Szerintem tedd fel ezt a kerdest a www.amiga.hu forumaiban is, ott biztos tudnak neked segiteni, eleg sok fanatikus van. ;)

count_zero: Emulator? Az olyan mint guminot hasznalni... ;) Amugy a letezo Amiga emulatorokon en jot mulattam, mert sok koze nincs az igazi gephez... De ez mar egy masik flame... ;)

count_zero Creative Commons License 2001.05.25 0 0 0
Ehh, egy emulátor nem lett volna jó? :)
pack40 Creative Commons License 2001.05.25 0 0 topiknyitó
Egy nagyon-nagyon régi játék az 'Escape from Colditz'-hoz keresek terkepeket. Valamelyik régi 576kbyte-ban megjelentek, de már a kiadónál sem lehet kapni azt az számot. Ha valakinek megvan és van kedve segíteni egy régi/új Amigáson, aki 8 év után újra csak ezért a régi kedvenc játékért vásárolta vissza :-) régi A500-át kérem küldje el ha lehet és persze ha tud scannelni a térképeket
-e-mail, fax bármilyen úton-.
Abban a bizonyos számban -tényleg nem tudom melyik- valaki, egy olvasó küldte be a térképeket.

Köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!