Keresés

Részletes keresés

Saliboy Creative Commons License 2001.08.22 0 0 7
Sziasztok!

1,Az lenne a kerdesem, hogy az
Abit alaplap KA7 ATA/100 ATX SlotA -alaplapba
bele lehet-e tenni egy Duron(750) es procit.

2, netizen: Egyetertek Koarcuval! Szerintem is nagyobb tap a nyero! (keress ra, van ilyen forum valahol!)

Orok hivetek: Saliboy

Kőarcú Creative Commons License 2001.05.26 0 0 6
Ez a hiba akkor lép fel ha 235W-os vagy kisebb a tápod.
Legalább 300W-os kell neki.
Nekem is ezt csinálta 235-össel.
Nem ez a gond??????
Előzmény: netizen (5)
netizen Creative Commons License 2001.05.26 0 0 5
Geza ba Hogy én is mondjak valamit az Abit KT=-ről:
-Csak akkor indul meg ha kedve van... kapcsolgathatom naphosszat ki/be

-W98se nem tudja a hutdownnal lelőni. Ha a w98 shutdownolta akkor a leállítás módja: kitépni a villásdugót a 220-ból.

Linux (debian) install CD kifagy rajt a bootolás után az ATAPI modul betöltésekor.

700Mhz-s durrnacs van benne 7x100-mhz-n minden bios beállítás a "safe" és nem a tuningolt értéken.

Szerintem nem én vagyok a hüje...

Előzmény: Geza ba (3)
Geza ba Creative Commons License 2001.05.26 0 0 4
"Ennyit a sztereotipiakrol es eloiteletekrol."
Most hogy igy elolvastam hozzatennem:

Meg az en fanatizmusomrol :).

Előzmény: Geza ba (3)
Geza ba Creative Commons License 2001.05.26 0 0 3
Hat ehhez kepest a az en D650-em eleg szepen birja a 927 MHz-t is (103*9), es alig melegszik.
(Zarojelben :) megjegyzem, hogy csak egy napig teszteltem a tulhuzast, de azalatt raszabaditottam mindent, jatekokat, rc5 torest, primszamkeresest, stb)

Tovabba a valamennyire iranyado Cluboverclocker.com velemenye kicsit mas errol. Idezet (D800-rol cikk): "For now, AMD's Duron and Thunderbird CPUs are most definitely the thing to have. Especially the Durons with their extreme overclocking capability and their dirt low prices"
Az alaplaprol: "Excellent job by ABIT as usual. I'm awarding this motherboard a perfect 5 as I've yet to find anything negative worth mentioning. It's one of the most stable boards I've ever used and you are sure to see more reviews featuring the KT7 in the near future".

Hasonlokat olvashatsz az anandtech, sharkyextreme oldalain. Ennyit a sztereotipiakrol es eloiteletekrol.

Azt viszont en sem igazan ertem hogy egy 800MHz-es procit miert kell meg feljebb huzni. Nekem 650-en Savage4 videokartyaval (ami nem egy csucskategorias kartya) mindenre eleg, ha meg szerverbe kell a dolog, akkor eleg rossz valasztas a Duron a 64k-s L2 cachejaval.

Előzmény: Kőarcú (2)
Kőarcú Creative Commons License 2001.05.26 0 0 2
Szerintem ne tuningolj,meg se próbáld.
Az eredmény egy rohadt instabil gép!
(Az AMD,VIA nem csípi a tuningot)
Előzmény: V. Tom (-)
Laszlo-- Creative Commons License 2001.05.25 0 0 1
Talan azert mert a szorzo fix a duronoknal. Gyari tuningellenes vedelem ,de van ra megoldas ,kismillio helyen lehet olvasni rola.
Tabby2 Creative Commons License 2001.05.24 0 0 0
Nekem konkrétan Athlon-600 + KA7 -em van, de én mindent tudtam állítani. Az Athlon szorzó-lock -os, de egyrészt 100 és 150 MHz között 1-2 (egy-kettő) Mhz -es közönként tudom állítani az órajelet, másrészt külön a RAM sebességre tudok FSB-PCI (66), FSB (100) és FSB+PCI (133) értékeket állítani (véletlenül nem ezzel kevered az FSB -t?). Mivel a KT7 későbbi alaplap, szerintem ezeket a tiédnek is tudnia kell. Sőt, azt hiszem, a Duron is lock -olt alapesetben, de biztos jön majd valaki, akinek olyanja van.
V. Tom Creative Commons License 2001.05.24 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Az a nagy helyzet, hogy ABIT KT7A alaplapban a 800-as duronom 100 MHz FSB-vel nem hajlandó 800 MHz fölé menni. Ha 8x100 MHz-et állítok be, akkor 800-on megy, ez világos. De az miért van, hogy ha a szorzót 9x-esre állítom 700 MHz lesz az eredmény? 100 MHz-es FSB-vel csak 700 és 800 MHz-et tudok elérni. Ha 133-as FSB-t használok, akkor szépen lehet húzni a procit, viszont nem lesz stabil. Erre szeretnék valami ötletet vagy tanácsot kérni.
Előre is köszi: Tom

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!