Egyébként az Only you szerepelt egy filmben,egy 1995-ös Kar Wai Wong műben.Címe Fallen angels,és a végén megy a nóta,amikor a stáblista gördül.Ami érdekes benne,hogy nem az eredeti dalról van szó,hanem annak hong-kongi feldolgozásáról,azt hiszem hangszer nélkül,szólóének kórussal kísérve.
Sziasztok! Nemtom benéz-e valaki még ide? Én most leltem rá erre a topicra. A Yazoo volt az első zene ami igazán érdekelt.
Nekem van... a 2 CD 6 maxi CD 2 eredeti (bakelit)kislemez és persze az akkori LP-k amiket újra megvettem, mivel recsegősre hallgattam. (Később elajándékoztam őket.)
Az első CD-nek 3féle kiadásáról tudok. - Ua., mint LP. - I Before E Except After C nélkül + Situation (US 12" remixed by Francois Kevorkian) és The Other Side Of Love (12") - az LP + Situation (US 12" remixed by Francois Kevorkian) és The Other Side Of Love (12") <-ezt a változatot hozták nekem Németországból
Biztos tudjátok, hogy pierrot csinált telihold-at az Only You-ból, ami sztem szörnyű a Yazoo-hoz képest. Viszont Szánti Judit énekelte Csak te vagy címmel magyarul akkoriban többé-kevésbé hűen fordítva az eredeti szöveghez. Legalábbis nekem tetszett.
Volt egy bolt a Metronóm a Nyugatinál a Kádár utcában, lehet meg van még. Ott kimondottam Yazoo, DM, Erasure és hozzájuk szorosan kapcsolódó lemezeket és egyebeket lehetett kapni, pl. ritka maxikat.
Szerintetek van valami köze a Yazoo-féle Winter Killsnek a Richard Condron által írt Winter Kills (Téli gyilkosságok) című regényhez, amiből 1979-ben filmet is forgattak?
Ezt nem lehet szo szerint forditani, mint a legtobb angol szoveget... itt a green sztem (ill. nehany angolossal karoltve), a zold=fiatal, kezdodo, rugyezo, erlelodo... kapcsolatfelerol szol, semmikeppen sem a szinrol!!!termeszetesen. Ha tovabb forditod a szoveget, abszolut logikus lehet...
De ne fogadd el, hatha masnak is van 5lete! :) A vegen azert bekopizod az elkeszultet?
Megnézem, sikerült-e még valamit lefordítanom, de nem ígérem biztosra, mert Vince és Alison öléggé kacifántos szövegeket írtak... Ha valakinek van ötlete, mit jelent a Winter Kills első két sora, szívesen venném...