Keresés

Részletes keresés

Weyland_Yutani Creative Commons License 2001.05.24 0 0 0
Már kb. két éve van Dûnés topic .......itt Csak egy javaslat , mielõtt új topicot nyitsz keress rá hogy más nem nyitott e már hasonló témájút :) Íratlan szabály hogy az elõbb nyitott topic a létjogosult habár vanegykét ember / nem rád gondolok / akik nem foglalkoznak az íratlan szabályokkal azért a többség ehhez tartja magát :)
Előzmény: Bokazokni (-)
Bokazokni Creative Commons License 2001.05.24 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Aránylag új vagyok itt, és nem emléxem, hogy lett volna topic erről a nagyszerű műről, ezért gondoltam csinálok egyet. Nem tudom nektek mit jelent ez a könyv, a film, de én szinte kivülről tudom már, annyiszor olvastam, láttam, mégse unom.
Fiatalabb korosztályhoz tartozok, 16 éves vagyok, és először 3 éve volt szerencsém a Dűnéhez. Persze akkor még a lényegét nem értettem meg, de nagyon megfogott a hangulata, a varázsa. Szerintem tipikus olyan alkotás, amit évről évre elő kell venni, és egyre többet mond. Azt hiszem Arthur C. Clarke mondta a Dűnéről, hogy a sci-fi, fantasy irodalomban talán csak a Gyűrűk Ura mérhető hozzá. Szerintem ez nagyon igaz. A kidolgozott világ mögött olyan mélyenszántó gondolatok vannak, hogy azok szinte lelkileg nevelnek. Na, nem osztom az észt tovább, nem vagyok én okostojás, erről lenne jó dumálni ;)
Pl. nem tudom, hallottátok-e, hogy tavaly egy 290 perces új film készült, nem annyira ismert színészekkel (kivéve William Hurt). Ez a változat csak amerikában, egy TV-csatornán futott, és állítolag sokkal jobban hű marad az alapműhöz, mint a David Lynch-féle mozi (amit különben sokan fikáznak, de nekem nagyon tetszik). Apropó, a régi film: úgy tudom 3-4 fajta verzió van, az összes úgy 2 óra 10 perc körül van, kivéve a speciális változatot, ami 189 perces. Na, az érdekes lehet, úgyhogy aki tudja hol lehet beszerezni, vagy esetleg megvan neki, kérem jelentkezzen! :-)
Egyelőre ennyi, hyaz.

P.S. : a Lynch-féle film egyik "betétdalát" Brian Eno csinálta, és nagyon el lett találva (Prophecy Theme a címe)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!