Keresés

Részletes keresés

Karády Creative Commons License 2004.12.22 0 0 43
Nem nagyon olvassák ezt a fórumot, de hátha. Trükk: 54-es busz délpesti irányba megy, a Soroksári útnál, ahogy az Illatosra kanyarodik tolvajok szálnak fel. Egy megállót mennek, majd leszállnak nyakláncokkal a kezükben. Az emberek bambulnak ki az ablakon, s fedetlen nyakaikról eltünik a lánc. Ez persze a nyári időszakra értendő. Jómagam két hónap leforgása alatt öt ilyen esetnek voltam szemtanuja. Trükk II: Két alak ma összevissza császkált a buszon, mindig az aktuális áldozatjelölthöz lavírozva ott kitekintve az ablakon, fennhagon kommentálták, hol kellene leszálniuk. Mivel nem volt ideális a helyzet ezért egy forgalmas helyen a kiszemelt idős hölgyet próbálták zsebelni. Egy darabig még takargattam a nénikét, de gyanussá váltam a delikvensek számára és a nénit a "csomagra vigyázni" megjegyzéssel az utasközönségre hagytam, és leszálltam. Addigra a fázóskezű szerencselovagról is lekerült kesztyű (gondolom készült a műsorra). Mielött üldözési mániával vádolnátok jelzem, ugyanezzel a technikával nőmet fosztották meg a tárcájától. Azóta éberebb vagyok. Figyeljetek nagyon!
PETYUS Creative Commons License 2002.07.16 0 0 42
Ma éjjel betörő elvitte a HP912 digitális fényképezőgépemet. Sorozatszáma: 6184563
Kevés az esély, de ha valakinek ezt a példányt kínálnák eladásra, ugyan tartsa már vissza az illetőt, és hívjon rendőrt.
Persze kérdés, hogy ilyen esetben milyen módszerrel lehet valakit visszatartani úgy, hogy ne a visszatartó személy faragjon rá.
Gotfroa Creative Commons License 2001.06.02 0 0 41
Gyors és pontos, polgárbarát rendőrségünk újabb tette:

Családok háborúja dúl Ráckeresztúron
2001. június 1., péntek, 21.52
A tegnapi nap folyamán egy ráckeresztúri férfit kifosztottak a falujában. Miközben bántalmazták, elvették 50 000 forintját is. A sértettnek népes családja haditanácsot ült, és elhatározta, hogy elégtételt vesz a sérelmen.
Pénteken délelőtt 30-40 fős - botokkal, kapanyéllel, és egyéb közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel felfegyverkezett - csapat megjelent a tegnapi támadást végrehajtók lakásánál, és az ott tartózkodóknak estek.

A rendőrségre érkezett bejelentés alapján, mely szerint több tucat ember vív közelharcot a faluban, a rendőrök is nagy erőket mozgósítottak. Budapestről, a Készenléti Ezred egységével együtt 14 autóval 53 rendőr érkezett a Ráckeresztúrra, így sikerült hamarosan véget vetni a "háborúnak".

Ennek a gyors beavatkozásnak is köszönhető, hogy mindössze két főt kellett kórházba szállítani, a többieket a helyszínen ellátták a mentősök. A rendőrök 31 főt igazoltattak , közülük hetet állítottak elő önbíráskodás gyanúja miatt. A lefoglalt "kézi-fegyverek" okán további személyek ellen indul szabálysértési eljárás.

(HavariaPress)

Gotfroa Creative Commons License 2001.05.21 0 0 40
Fogjunk tolvajt?
Gotfroa Creative Commons License 2001.05.21 0 0 39
NN
Bár a kezébe nem tudná tartani, de én arra gondoltam, hogy nem tennénk a hóna alá a névjegyünket. Nem lincselés, de emlék, hogy más tulajdonához NE nyúljon.
MINDEN tolvajnak arra kellene számitania, (amire az Orbán féle esetnél a csibész NEM számitott): ha máséhoz nyúlsz, esetleg le is lőnek!
Ennyi jogot magamnak nem akarok, de ejnye-bejnye és újjaknak eltörése igenis belefér a tolvajok elleni harcba. Mert ez egy ugyan egyegyenlőtlen, de harc. Egyenlőtlen, mert nekik mindent szabad, nekünk semmit, a rendőrök pedig sokszor jegyzőkönyvezni sem akarják az eseményeket.
eNeN Creative Commons License 2001.05.21 0 0 38
Igen, ilyen esetben az osszefogas szamithat. De ez csak 1 modszer a sok kozul. A tobbire nem annyira. Gotfroa: sajnos lincselesse is fajulhat, ami semmikeppen sem vegzodhet jol. Ha meg "csak" verest kap, be is perelhet a "karvallott".
Előzmény: Spanci (37)
Spanci Creative Commons License 2001.05.21 0 0 37
Mikor a házunk pincéjéből már a négy napon keresztül mindennap elloptak valamit, őrséget álltak a lakók. Tök sötétbe, tök csöndben űcsörögtek az elsőn. Éjjel 1/2 2-kor felment a lift a X.-re, és onnan gyalog jöttek le valakik. A vér megfagyott az ereikben amikor a pofájukba világított egy elemlámpa és egy kérdés, mi a rákot keresnek itt ilyenkor. Kamu név, stb. stb. Ki lett hívva a rendőrség. Kocsijuk átvizsgálva. Nem találtak semmit, de fel lettek írva.
Szerintem meggondolják, hogy a mi házunkba bejöjjenek e mégegyszer nézelődni.
A pincére azóta plusz rácsok kerültek, azóta nem volt semmi.
Ennyit számított az összefogás.
Előzmény: Gotfroa (36)
Gotfroa Creative Commons License 2001.05.21 0 0 36
A nyilvános kézvágást nem fogják bevezetni, de azt hiszem, lassan eljön annak az ideje, hogy néhány ember összeáll és csali autót, vagy valami mást kihelyezve elkapja a tolvajt és nagyon-nagyon elkalapálja. Ezek az emberek az igazságérzetüket igy fogják kimutatni, de lehetnek követőik is, akik csak egy jó balhéként fogják megélni a dolgot.
Amikor a kocsimat feltörték, én is gondolkoztam egy ilyen lehetőségen, talán társakat is keresek hozzá...
Igaz történet: a Mammut áruházban egy padhoz hozzákötöttük egy digitális kamera dobozát, mintha ott felejtette volna valaki. Egy nap alatt kb. 30-an próbálták, lapitv óvatosan, vagy nagy lendületből elvinni. A három méteres madzad megfogta őket: hangosan röhögött az üzletsor rajtuk...
nopolitics Creative Commons License 2001.05.21 0 0 35
Hogy maffiózókkal barátkozik.
Előzmény: eNeN (31)
Kilroy Creative Commons License 2001.05.21 0 0 34
OFF
Bűntettől. Semmiféle rag, képző meg efféle miatt nem írunk 3 azonos magánhangzót egymás után.
ON
Előzmény: trebb (33)
trebb Creative Commons License 2001.05.21 0 0 33
Mindenkinek ajánlanám figyelmébe

Heinlein: Starship Troopers című könyvét. Ha valakinek ismerős a cím ebből készítették a hasonló című filmet (Csillagközi invázió). DE leszögezném, hogy a filmnek SEMMI köze nincs a könyvhöz. Ugyanis az egy utópisztikus földi társadalmat mutat be, és pontosan ez a lényeg.

Megpróbáltam összefoglalni néhány szóban, de nem lehet.

Ami érdekes a topichoz:

NINCS születéstől öröklődő választójog. Mindenki civil, állampolgár pedig csak katonaviselt ember lehet, miután részletes történelmi és erkölcsi oktatásban részesült.

A büntetés legelterjedtebb formája a nyilvános korbácsolás. Bűntetttől (Jesus! ezt hogy kell leírni?!) függően 5 ütéstől felfelé...

Azt hiszem ez a büntetés még a mai liberál-egoista (én találtam ki, de remélem érthető)társadalomban is igencsak nagy visszatartó erőt jelentene.

Spanci Creative Commons License 2001.05.21 0 0 32
Az olyan önrablás volt hogy csuda.
Ha pl. beadsz egy 100 E Ft-os láncot valahova, a zálogház becsült értéke 50 E Ft. Ha a láncod elrabolták, mit gondolsz, mennyit fizetnek?
Igen. 50 E Ft-ot.
Előzmény: nopolitics (30)
eNeN Creative Commons License 2001.05.21 0 0 31
Nemcsak ot. Mi a baj Patakyval?
Előzmény: nopolitics (30)
nopolitics Creative Commons License 2001.05.21 0 0 30
Ha a Patakyt kirabolták, akkor kitüntetést....
Előzmény: eNeN (29)
eNeN Creative Commons License 2001.05.21 0 0 29
Nekik mit adnatok:
cikk
kotel?
eNeN Creative Commons License 2001.05.21 0 0 28
IMHO a tolvajok nagy resze nem ezert lop, mert nincs mit ennie. Inkabb egy konnyebb penzszerzesi lehetoseget latnak benne.
A drog terjedése is belejátszhat, nem olcsó, és a pénzt meg kell rá szerezni
igen, ezzel egyetertek
Előzmény: Spanci (26)
pancho Creative Commons License 2001.05.21 0 0 27
25 botot eltörni rajta? Az jó. Annak egy ideig van visszatartó ereje. Pláne, ha a kezén törik el legalább a felét.
Előzmény: nopolitics (23)
Spanci Creative Commons License 2001.05.21 0 0 26
Az egy elmélet például, hogy megszüntek a munkahelyek, kiárulták az országot. Még olyannak is eszébe jut a lopás, akinek azelőtt álmában sem jött volna elő. A drog terjedése is belejátszhat, nem olcsó, és a pénzt meg kell rá szerezni.
Perpillanat az emberek nagyrészének nincs jövőképe ebben az országban. Ez a nagy helyzetábra.
Előzmény: eNeN (24)
eNeN Creative Commons License 2001.05.21 0 0 25
Aha. S ha ez nyilvanosan tortenik, akkor meg hatekonyabb. Pl. minden este a Fokuszban elo kozvetites :))
A kaloda sem rossz talalmany. 1-2 nap egy forgalmasabb helyen es mar mindjart tobbnek megy el a kedve tole, mint a bortontol.
Előzmény: nopolitics (23)
eNeN Creative Commons License 2001.05.21 0 0 24
Van valakinek elmelete arra, hogy miert/hogyan jutott ide a vilag? Miert hodit ekkora teret az erkolcstelenseg? Miert a penz a "legfobb jo" az emberek nagyresze szerint?
A nagymerteku szabadsag az oka? A tulzott egyenloseg?
Előzmény: Spanci (22)
nopolitics Creative Commons License 2001.05.21 0 0 23
Ok. a csonkítás durva, mert aránytalanul nagy büntetés, és ha netán magába száll, és megjavul, akkor nem kezdhet új életet, mert egyrészt nem ép ember, másrészt mindenki látja rajta, hogy tolvaj volt.
Nade mit szólsz a botozáshoz? 25 bot az fáj ugyan, de begyógyul, és nem is felejti el egyhamar. Szerintem a tolvajok lelkivilága nem valami kifinomult, nekik nem a lelkiismeretfurdalásukat kell felkelteni, hanem könnyen érthető, az állatvilágban már bevált eszközöket kell alkalmazni. Magyarul ütni kell. Tudják ezt a rendőrök is, ha beviszik két napra attól nem megy el a kedve, de ha megagyalják attól talán. És ettől az igazságérzet is gyógyul.
Előzmény: eNeN (21)
Spanci Creative Commons License 2001.05.21 0 0 22
Ha két gyerek lóg az oldaladon, nem biztos, hogy megkockáztatod. Amúgy mondom, egy nőt ütöttek le simán, minden figyelmeztetés nélkül.
Előzmény: eNeN (21)
eNeN Creative Commons License 2001.05.21 0 0 21
Azert a csonkitas nemigen fer ebbe bele.
Az embertarsunk figyelmezteteserol: igenis kell(ene) szolni. Meg akkor is, ha megkockaztatsz egy jobbegyenest erte.
Előzmény: nopolitics (20)
nopolitics Creative Commons License 2001.05.21 0 0 20
Az a gond, hogy mi hiába vagyunk civilizáltak (mi nem lopunk), ha a tolvjok-rablók-stb. tojnak a civilizációra, mert neki ez csak liberálisabb törvényeket jelent, és azt, hogy lehet emberi jogokat hangoztatni, ha a zsaruk kicsit keményebben bánnak vele (nagyon helyesen!). Az, hogy mi civilizáltak vagyunk, az nem jelentheti azt, hogy nem léphetünk fel a legkeményebben az ilyenekkel szemben.
Előzmény: eNeN (15)
nopolitics Creative Commons License 2001.05.21 0 0 19
Én szólni fogok. De előtte veszek egy baseballütőt.
Az a baj, hogy a zsaruk csak a Bajor kocsiját igyekeztek sietve megtalálni....
Előzmény: Spanci (18)
Spanci Creative Commons License 2001.05.21 0 0 18
Én olyan történetet is ismerek, hogy anyósom aluljáróba ment lefelé, és mögötte ólálkodtak a zsebesek, már majdnem kipakolták, amikor egy idegen nő szólt neki, hogy vigyázzon. Erre egy olyat bevertek a tolvajok a nőnek, hogy kifeküdt.
Ezek után 100x meggondolom, hogy pl. én szólok-e valakinek.
eNeN Creative Commons License 2001.05.21 0 0 17
bubuldozes = bunuldozes
áááááávadász Creative Commons License 2001.05.21 0 0 16
"két nap felfüggesztett"

nincs azzal gond, csak jó szoros legyen a kötél.

(ez csak vicc volt)

Előzmény: nopolitics (11)
eNeN Creative Commons License 2001.05.21 0 0 15
Erdekes dolog az, hogy mennyire szeretjuk hangoztatni a civilizalt jelzot magunkkal kapcsolatban. De ez (a hasonlo esetekben) ahhoz vezet, hogy tulsagosan is elnezoek vagyunk. Ez nem lesz (lett?) "itt barmit megtehetsz" felirat?
Szerintem tul felszines lett a bubuldozes: minth az inkabb evente egy nagy fogas, mint hetente sok kicsi motto uralkodna rendoreknel.
Előzmény: nopolitics (11)
Spanci Creative Commons License 2001.05.21 0 0 14
Sajnos bárhol, bármikor, bármit ha nem két kézzel szorongatod és a szemed nem veszed le róla.
Előzmény: eNeN (13)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!