Keresés

Részletes keresés

||-q-pop Creative Commons License 2005.12.09 0 0 56
RE:Az Omega gitárosa őserdőt irt?
A basszusgitárosa meg az 50-es évek AHV-hogy hasonló szervezetben vezető hangadó. Most is megy a feljelentgetés, ha megnézed a http://www.asva.hu/ -t

Bár kérdeztem az omega forumon, hogy hogy is van ez? A begyepesedett ex-csövesek túl egyszerüek, hogy érdemben vitatkozni lehessen velük.

Idézet:
Régebben szerettem a zenekart, mint ahogy a szüleim is szerették. Apámnak 1986-ig bezárólag majdnem az összes lemez megvolt bakeliten.
Az idők és az emberek felfogása viszont változik.

A szerzői jogvédő hivatal adót vet ki az üres médiákra (CD, DVD, Fényképezőgép memória, stb),
amit bár saját anyagaim rögzítésére használok, mégis a lefutott művészeket támogatom vele.
Másrészt, ha már kifizettem az említett jog díjakat, miért akadékoskodik az ASVA, hogy ne töltögessen a hallgató kedvére? Amikor még csak a „kiváltságosoknak” ; lehetett bekerülni a Tv-be rádióba, akkor ti uraltátok a hazai zenei piacot. DE most, hogy bárki közzéteheti saját muzsikáját, és végre nincs erdős péter, jön a mihály györgy és fenyeget, hogy FIGYELNEK.....Hogy is van ez?
Az omega iránt érzett tiszteletem elmúlt.
Mihály György ASVA béli tevékenysége miatt elvből nem leszek hajlandó a jövőben semmiféle tevékenységhez, ami az OMEGA zenekart akár 1 forinthoz is juttatná.
...és ha pénzt akartok keresni, várjátok a nyugdíjat.

legcsekélyebb együttérzéssel: ll-q-pop
http://www.spacemonkeez.com/
:Idézet vége
nopolitics Creative Commons License 2005.06.27 0 0 55
Pozdorja bútoraim vannak. Esetleg a székek vannak fából. Viszont őserdei fát nem találsz nálam az biztos.
Előzmény: dekle89 (54)
dekle89 Creative Commons License 2005.05.24 -1 0 54
Megnézném, hogy a lakásodban hány fabútor van. Biztos vagy abban, hogy azok megvásárlásával te kímélted a természetet?
Előzmény: nopolitics (-)
dekle89 Creative Commons License 2005.05.24 -1 0 53
Te ezt tényleg ennyire marha jól tutod, hogy csak a Szekeres Tomi gitárja hallható végig?? (félreértés ne essék, én imádom a Tomi) Mert ha igen, akkor legalább egyszer meg kellett nézned egy koncertet élőben az első sorból, hogy ezt a "tényt" megállapíthatsd, de ha képes voltál pénzt áldozni egy koncertjegyre, akkor most mit fikázod az Elefántot? Fogadni mernék, hogy te a tizedét se tudod annak, amit ő. Szóval csak húzd meg magad nagyon csendben és örülj, hogy lyuk van a seggeden!
Előzmény: rajmunder (45)
szkd Creative Commons License 2004.05.17 0 0 52

Ez csak duma. Én személyesen ismertem Molnár Gyurit amíg még a Gellért-hegyen lakott a Gombocz Zoltán utcában. Sőt, hallottam is gitározni. Jó, nem egy Mark Knopfler, de akkor még igenis jó gitáros volt.
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.15 0 0 51
Tudjátok, hogy nopolitics nickű olvtárs szabadidejében a sarki jégsapkák olvasztásával tölti drága idejét?
De arra is hiteles tanúim vannak, hogy mindenféle szerves hulladékkal szennyezi a környezetét. És ha mindez nem lenne elég az egyre erősödő üvegházhatás részben az ő számlájára írható! :D
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.15 0 0 50
Molnár Gyurit nem kéne b*sztatni, mert igazán közvetlen és jószívű ember, ami kissé ritka a szakmában.

Ami pedig a kérdéses sztorit illeti: (az említett szennylapot asszem nem kell bemutatni) Namíbiában vett két darab hangszernek való fát. Ennyi.

Olvasószem Creative Commons License 2004.05.15 0 0 49
Őserdőt írt? Az lehet? Bizonyára bonyolultak a szerzeményében a szólamok.:)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.11 -1 0 48
Szerintem hallgass meg pár régi Omega lemezt. Úgy a 12. előtti időkből...
Ne koncertet, mert ott Kóbor elég förtelmeseket tudott alakítani szerintem.
Varus Creative Commons License 2004.05.10 -1 0 47
Ja, és még valahol azt írták róluk hogy progresszív rockzenekar. Hát egyáltalán nem progresszív. Egy szó illik az Omegára - ahogy azt az egyik Eloy topikos társam írta - : béna.
F. C. King Bastard Creative Commons License 2004.05.10 0 0 46

Molnár Gyuri jó csóka, csípem.
rajmunder Creative Commons License 2004.05.10 -2 0 45
Félreértés történt, nem az új gitárjához választott fát, hanem az új kezéhez.
Ez a fakezű, felvágós, szenilis hülye csak akart mondani valami nagyot. Sikerült.
Annyira szar gitáros, hogy tökmindegy, min játszik, mert úgyis csak a Szekeres Tomi gitárja hallatszik a koncerteken, az Elefántét le se dugják, nehogy baj legyen.
Az Omega mindig is vakítós zenekar volt, kellett a nagy lájtsó, meg az ilyen őserdős dumák, hogy a közönség elfeledje, mennyire ultraszar énekes a Kóbor.
Most ott folytatják, ahol annak idején abbahagyták, és semmivel se kevesebb az esély, hogy a sok hülye megint bevegye ezeket a gagyi dumákat.
Vad Creative Commons License 2002.04.29 0 0 44
gondolom lefáradt a őserdőirtásban

pedig aszittem, már abbahagyta

Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.20 0 0 43
Nem tudjátok mi van a topic címadójával?
Este volt valamelyik műholdas TV csatornán egy Omega koncertfelvétel és hát elég szörnyen nézett ki szegény. :-(
Beteg lenne? Időnként olyan érzésem volt, mintha azt se tudná, hogy hol van... :-(
rewolverine Creative Commons License 2001.07.31 0 0 42
Számomra az a legszomorúbb az egészben (vessetek meg környezetvédők és hangszerkészítők), hogy az Omega gitárosa alig játszik jobban a hangszerén, mint egy igazi elefánt. Szerintem nem hallanánk a különbséget akkor sem, ha a vecsési tüzépen választana magának fát.
nopolitics Creative Commons License 2001.07.31 0 0 41
"a legtöbb helyen az elemek ugyanott kötnek ki, mint a papír"
Hááát... Remélem, hogy azért ennél jobb a helyzet.
Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.31 0 0 40
"Mekibe nem járok, Papírt, elemeket szelektíven dobom ki, palackból csak visszaválthatót veszek. Ez nem hörgés, csak szerintem a minimum. "
Szép dolog tőled, de szerintem a legtöbb helyen az elemek ugyanott kötnek ki, mint a papír. Meg a palack. Továbbá nem hiszem hogy elég ember gondolkodik hasonlóan ahhoz, hogy valami változást láthassunk.
fred
Előzmény: nopolitics (33)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.31 0 0 39
Tőlem zöld is lehetsz. Aki ezt a cikket írta, szerintem nem látott még közelről gitárt, de írt valami nagyon okosat. Továbbra is fenntartom a vélaményem: NEM a gitárosok miatt pusztítják az erdőket! Sokkal nyilvánvalóbb és egyszerűbb, közvetlenebb okai vannak (Papír és vegyipar, stb)
Csak ezekről írni nem nagy dolog, mert már ezerszer megtették. Szerintem is ezt kellene csökkenteni, ésszerűsíteni, nem ilyen zagyvaságot leírni.
Számomra is szimpatikusabb lenne, ha valaki tudna valamit tenni a rettenetes mennyiségű reklámszemét ellen, ami több nagyságrenddel nagyob, mint amit hangszernek használnak. Ha majd ezt sikerül megszüntetni, akkor lehet arról beszélni, hogy most már nemcsak ezer tonna fát nem lehet kivágni, hanem tízet sem. Még hangszernek sem.
nopolitics Creative Commons License 2001.07.31 0 0 38
A hozzászólásaitokat olvasva az az ötletem támadt, hogy nyitok egy, a mindennapi környezetvédelemről szóló topikot. Öko-topik
üdv.
Előzmény: division by zero (35)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.31 0 0 37
"Hangszerkészítés céljából kb 15-20 éve nem lehet fát kitermelni természetes környezetben. "

Ezt tisztelettel cáfolnám. Hangszerész ismerősömtöl tudom, hogy Ukrajnából Ramániából a mai napig is hoznak fát.
fred

Előzmény: NaNe (30)
Vad Creative Commons License 2001.07.31 0 0 36
én is mindig visszaváltható üveges sört veszek:))

de mostanában időnként kitalálják, hogy nem váltják vissza, akkor se, ha levásárolod, csak cserébe, mer nincs üres rekeszük (ha már mérgelődünk)

division by zero Creative Commons License 2001.07.31 0 0 35
" Szerintem a postaládába dobált kéretlenül kapott szórólapok azok, melyek ellen drasztikusan fel kellene lépni először. (Már pusztán környezetvédelmi
szempontból is. "
igen!!!
legalább heti 1 kilónyit dobok ki ezekből a szarokból, mennyi helyre küldenek ilyeneket az országban? mondjuk 1 000 000 lakásba? az 1 000 tonna hetente...
Előzmény: ) (32)
nopolitics Creative Commons License 2001.07.31 0 0 34
Ja, és hétvégén voltam az (Bp.-i) Állatkertben, és nagyon jólesett az, hogy érezhetően szívükön viselik a természet védelmét.
És láttam igazi Elefántot is. :)
nopolitics Creative Commons License 2001.07.31 0 0 33
fred: nem vagyok "Zöld". De: Mekibe nem járok, Papírt, elemeket szelektíven dobom ki, palackból csak visszaválthatót veszek. Ez nem hörgés, csak szerintem a minimum.
A hírre nem azért ugrottam, mert elkészült (vagy nem) egy gitár egy őserdei fából. Azért szorult ökölbe a szívem, mert az ilyen hozzáállást nem viselem el.
A történet lehetséges megoldásai (az újság hazudik, vagy az Elefánt) lényegtelenek, az számít, hogy kb. 400e emberhez jutott el egy "poénos" hír, ami számomra azt bizonyítja, hogy a lap, és/vagy a nyilatkozó számára az élővilág védelme semmit sem jelent.
Ez engem zavar, és ez a fórum azért jó, mert kiírhatom magamból a mérgemet.
Üdv.
Előzmény: Törölt nick (29)
) Creative Commons License 2001.06.29 0 0 32
Hangszerkészítés céljára lehet hogy nem, de néhány északi országban téli tűzelőnek és luxuscsaládi ház céljából tonnaszám írtják az erdőket. Szerintem a postaládába dobált kéretlenül kapott szórólapok azok, melyek ellen drasztikusan fel kellene lépni először. (Már pusztán környezetvédelmi szempontból is.

)

Előzmény: NaNe (30)
NaNe Creative Commons License 2001.06.29 0 0 31
Egyébként nem kell gazolni, a fa azért van, hogy használják. Csak nyilván mértékkel és ésszel.

NaNe

NaNe Creative Commons License 2001.06.29 0 0 30
nopolitics,

Hangszerkészítés céljából kb 15-20 éve nem lehet fát kitermelni természetes környezetben.
Ez főleg a dobok gyártásánál probléma, ezért is tértek át a pozdorjára és a szintetikus anyagokra kb 15 éve.
Őserdőben kivágott fából, amin tegnap még fütyült a mittoménmi nem lehet hangszert készíteni.
A spéci fát (mahagóni) spéci ütetvényeken termelik és nem a természetes vadonból vágják és egy vagyont kérnek el a gitárért.
Én nagyon szeretem egyébként az Omegát, de Molnár játékánál SZVSZ nem a hangszerrel van a baj :))
Amúgysem értem, minek kell Elefántnak ilyen spéci fa, amikor úgyis teleaggatja a gitár kimenetét egy tonna effekttel és tökéletesen szétmossa és jellegtelenné teszi a hangzást.

NaNe

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.29 0 0 29
Egyetértek! Módom volt egy Frankfurt melletti gitárkészítő raktárát megnézni. Az ott látott mennyiség egy fatelepen fűrészpor alakjában sincs jelen! Másrészt a gitárokat NEM kizáróleg egzotikus fából csinálják. Nekem csak a nyak van madárszem jávorból (birdseye maple)ez sem számit egzotikusnak, a többi közönséges hangszerfa. Szeretem, amikor a Zöldek hörögve ugranak egy ilyen hírre, de az fel sem tűnik, hogy a sarkon a Mekkdonáccban mennyi papírt használnak csomagolásra.
fred
xzoli Creative Commons License 2001.06.29 0 0 28
Ember, ha már a természetet akarod védni, nem gondolod, hogy kissé közelebbre is lehetne nézni ?
Aksitemető, sittlerakó (az utcánk végében, hogy száradna le a kezük), és nem utolsó sorban az autóhoz ragasztott fenekű 21. századi ember.

Még ha a Föld összes gitárosa is az őserdőből akarna gitárt, az is olyan elhanyagolható lenne az autópályaépítés miatt kivágott erdőkhöz képest, hogy az arányt csak normálalakban írnák.

Ez így csak egy felfújt (ráadásul elég bugyuta) dolog.
Akkor már szerintem sokkal igazibb kárt okoznak az ilyen igányes újságok, csak máshogy. De én azt is környezetrombolásnak tekintem.

A bútorfás példa már jobb, bár még az is kismiska az elhasznált papírhoz képest (amire pl. a gagyi újságokat nyomják.)
Üdv...

Előzmény: nopolitics (24)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.23 0 0 27
Ja, a következőben majd lehozzák, hogy bocs, mégsem úgy volt, bla-bla. Az lenne a legszebb, hogy már a cikk végén megemlítenék, hogy a helyreigazítást és mosakodást, valamint az igazság egy töredékét a következő számban találják, vegyék meg azt is. Röhej.
Előzmény: pancho (26)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!