Keresés

Részletes keresés

hertova Creative Commons License 2019.04.29 0 0 19

Hajhullás elleni tabletták - https://follixin.com Egy jó barátom ajánlásának köszönhetően kezdtem el használni a Follixin-ot és az igazság az, hogy nagyon jól bevált. Már visszanőtt a haj egy része a fejem tetején és érzem, hogy a hajam már nem hullik annyira. 

yina Creative Commons License 2011.08.09 0 0 17

Szia Magda4! Hát úgy látszik tényleg kihalt a topik, én is rég jártam erre! Örülök, hogy a kúra jól sikerült! Remélem lesz további eredményed is. Most én is elkezdek egy kúrát. Gombolyítom vissza az eseményeket, hogy mi változott meg abban időben, amióta hullik a hajam,  mert előtte szinte semmi nem hullott. És most valami beugrott. Ha lesz eredményem jelentkezem vele rögtön.

Üdv!

Előzmény: Magda4 (16)
Magda4 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 16

Szia yina, kihalt ez a topic!? Régen jártam én is itt, a nevem is változott, de ígértem, hogy beszámolok neked a fejleményekről. Szóval most már negyedik hónapja tart a Viviscal kúrám és az biztosan leírható, hogy az intenzív hullás teljesen leállt. Mintha-mintha egyéb téren is változás lenne, ezt még nem merem elkiabálni. De bíztatnak, hogy lesz ez még sűrűbb is a tabletta hatására.

Lehet, hogy indítok egy új topicot a témában, hátha...

Üdv!

Előzmény: yina (15)
yina Creative Commons License 2010.11.11 0 0 15

Szia Magda!

Nagyon szívesen:) Ha már van eredménye  a kúrának

okvetlenül írd meg! Sok sikert hozzá!

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.19 0 0 14
Szia vina!
Köszönöm a tippet. Közben én megjártam hajdoktorékat is, nekik is van saját oldaluk egy csomó Viviscal infóval. www.hajdoktor.hu
Egyébként van egy újabb (vagy másik? - ezt nem tudom) tipusú is, a doboza is más. De közben azt a fekete dobozosat is kapni. Ja, és elkezdtem a kúrát.
Előzmény: yina (13)
yina Creative Commons License 2010.10.08 0 0 13

Ezen az oldalon sok mindent megtudhatsz:)

http://hullikahajam.blogspot.com/2009/12/viviscal.html

Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.06 0 0 12
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék a Viviscal nevű tablettáról - már többen ajánlották nekem fórumon is és a hajdoktor.hu is - amit hajhullásra, hajhagymák regenerálására ajánlanak. Ilyet használt-e már valaki és ha igen, milyen eredménnyel? Sürgős lenne a válaszotok illetve a segítségetek.
Ugyancsak szeretnék tudakozódni a Thymuskin samponról.
Köszönöm, Magda.
yina Creative Commons License 2010.08.28 0 0 11
Névtelen feljelentést? Évek óta nem ad fizetésemelést, büntetés után nem is számíthatunk rá. Mindent a dolgozón torolnak meg. :(
afintha Creative Commons License 2010.08.27 0 0 10
A munkaugyi felugyelet figyelmet fel lehet hivni a jogserto tevekenysegre.
Előzmény: yina (9)
yina Creative Commons License 2010.08.27 0 0 9

Köszönöm a válaszod! sajnos ezeket a munkáltatóm is pontosan tudja, nem törődik az alkalmazottak egészségével. Amíg ezt a munkaügyi felügyelet  magától nem ellenőrzi l, nem fog változni a helyzet. Vagy tessék.!.....el lehet menni.....

Örüljünk, hogy van munkahelyünk:(

Előzmény: afintha (8)
afintha Creative Commons License 2010.08.27 0 0 8
http://www.meszarosadam.hu/hirlevel_kepernyoelottimunkavegzes.htm

"a munkáltató a munkafolyamatokat köteles úgy megszervezni, hogy a folyamatos képernyő előtti munkavégzést óránként legalább tízperces - össze nem vonható - szünetek szakítsák meg, továbbá a képernyő előtti tényleges munkavégzés összes ideje a napi hat órát ne haladja meg.
...
a munkáltató köteles a foglalkozás-egészségügyi orvosnál kezdeményezni a munkavállaló szem- és látásvizsgálatának elvégzését a képernyős munkakörben történő foglalkoztatás megkezdése előtt, ezt követően kétévenként, és akkor is, ha a munkavállalónak olyan látási panasza jelentkezik, amely a képernyős munkával hozható összefüggésbe. Ha szemészeti szakvizsgálat eredményeként indokolt, illetve a munkavállaló által használt szemüveg vagy kontaktlencse a képernyő előtti munkavégzéshez nem megfelelő, a munkáltató köteles ellátni a munkavállalót a minimálisan szükséges, a képernyő előtti munkavégzéshez éleslátást biztosító szemüveggel. Fontos tudni, hogy a vizsgálattal és a szemüveggel történő ellátással kapcsolatos költségek a munkavállalóval szemben soha nem érvényesíthetők.
...
A szoftvereknek magyar nyelvű súgóval kell rendelkezniük, ..."
Előzmény: yina (7)
yina Creative Commons License 2010.08.27 0 0 7

Szia! Hát szolgáltál, még túl sokkal is. Leírtad az összes létező betegséglehetőséget, amit a monitor előtti munkával kaphatok. Pár még kimaradt, de köszi:) A bibi csak ott van, hogy monitor és kábelrengeteg között 12 óra munkaidő alatt 2x 20 perc a pihenőidőnk. Apropo, hullik a hajam!

Előzmény: dog07 (6)
dog07 Creative Commons License 2010.06.13 0 0 6
Ez egy ősrégi bejegyzés de válaszolok.... a saját véleményem szerint.(mivel ma is megállja a helyét sztem) Én úgy tudom,
hogy a katódsugárcsöves technika gamma sugárzása fáradtságot levertséget eredményez.Ez inkább a régi tv készülékekre volt talán igaz, az újabb(már nincsenek is:D) CRT monitorok elég jó szűrőrendszerrel vannak ellátva, fémgőzölt üveg stb. Így a sugárzás lényegesen le lett csökkentve. Ami viszont megmaradt , az a monitor esetleges villogása, és a munkahelyi stressz. Vannak szabványok amik elő is írják munkahelyen a pihenőidőket a számítógépes munkakört betöltő alkalmazottaknak pontosan e miatt.Sőt arra is vannak szabványok, hogy monitort milyen távolságból, milyen magasságból, és milyen dőlésszögben célszerű nézni, hol helyezkedjen el, milyen széket használjunk, milyen üléspozíciót vegyünk fel. Ezen apróságok figyelmen kívül hagyása összeadódva előidézi az izmok egész napos görcsös feszülését, fáradtságát, ami a szem izmaira is igaz. A szemed órákon keresztül 1 távolságra, 1
adott területre próbál fókuszálni, ami valójában nem is természetes visszavert fény, hanem fényforrás. Ehhez társul még ugye a monitor villogása...a rossz testtartás, ami mind neurológiai túlterheltséghez vezet. Az irodai dolgozók ezt még tetőzni szokták azzal, hogy hazaviszik a munkájukat(sajnos sok helyen csak így lehet teljesíteni az elvárt normát), és nem biztosítanak elegendő időt a szervezet regenerálódására.Nem alszanak eleget. Ezt évekig folytatva az emberben akkora idegi feszültség jöhet létre, ami szerintem hasonló tüneteket is eredményezhet mint a hajhullás. Általában a túlhajszolt emberek hamarabb őszülnek, kihullik hamarabb a hajuk is. Megfelelő pihenővel, ellazítógyakorlatokkal, szuggesztiókkal az idegi feszültség lényegesen lecsökkenthető. Így sokkal jobban tudunk majd koncentrálni a munkaidőszakban.Nem beszélve a sok elkerülhető betegségről. Elvégre az agy irányít mindent. Célszerű időnként szemtornát végezni, kimenni a friss levegőre, mélyeket lélegezni, mozogni kicsit(esetleg rendszeresen sportolni is). Sztem a hajhullás lehet genetikailag is kódolva. A sötét, vastag hajú embereknek kisebb az esélye a hajhullásra. sztem. Itt magán az esélyen van a hangsúly.Rizikófaktorok vannak. Ilyen mint a fent említett munkahelyi túlhajszoltság, esetleg nem megfelelő táplálkozás, de akár pszichológiai oka is lehet sztem. Az emberek képesek pl utánozni is egymást( lehet ez most viccesen hangzik) pl. ha valakinek egész életében azt mondják: apádnak is kihullott a haja ennyi meg annyi idős korára, akkor az illető is lehet hasonló sorsra fog jutni, ami nem csak a genetikának tudható be. A leírtak LCD monitor esetében is igazak a -sugárzást leszámítva-. Cél sztem a jó lelki egyensúly, a megfelelően kipihent, jól táplált, sportos, fitt állapot fenntartása.
Rengeteg későbbi problémától menthetjük meg magunkat.És a legfontosabb a pozitív hozzáállás. Sokszor 1 mondat is elég: Jobb lesz attól, ha ideges vagyok? Változik ettől valami pozitív irányba? Fizetnek itt nekem annyit, hogy tiszta ideg legyek? megér ez nekem annyit, hogy 40éves koromban infarktust kapjak? 1 ilyen leszarom mondat és minden jobb lesz.:D Próbálj meg direkt ideges lenni:D rá fogsz jönni mekkora baromság:D.Röhögni, pihenni, sportolni társaságot keresni(pl család)ennyi az élet:D...ja meg kúrni:D Az LCD monitorokat tekintve nincs tapasztalatom. Én is most akarok venni egyet, habár az átállás sokkal inkább szolgálja a gyártók érdekeit mint az emberekét sztem:D. ,,A monitor villogtatása, az emberek belekényszerítése egész napos fényforrás lesésbe" kategóriába már nem is szeretnék belemenni. Nagy áldás a tudatlanság:D Mindegy milyen monitorod van, ha túlhajszolod magad. Lényegében én csak a gamma sugárzásról tudtam ami a crt-t illeti. Meg, hogy lövi a porszemcséket a szemedbe, meg villog.Viszont sokkal természetesebbek a színei,
sztem az általunk ismert legmodernebb lcdknél is gyorsabbak.A geometriai torzulásokat nehéz korrigálni az elektronágyús technológia miatt. Ezért voltak nagyon drágák a nagy képernyős, és relatíve minimális geometriai torzítású CRT monitorok.Jobb e az LCD a szemnek? Nem tudom.Olcsóbb az előállítása az biztos.Mondd az embereknek, hogy jobb, a másik meg tönkre teszi a szemüket, és utóbbit fogják venni. Remélem szolgáltam némi hasznos információval.
Előzmény: Ordas Farkas (-)
Vad Creative Commons License 2001.05.21 0 0 5
nem vakarod túl sokat a fejed amiatt, hogy milyen monitort vegyél?
a körömrágás segít
Törőlt_nick Creative Commons License 2001.05.20 0 0 4
(nekem a windows-tól hullik a hajam!)
Ordas Farkas Creative Commons License 2001.05.20 0 0 3
most ezzel nem lettem több.... mert én igazán arra vagyok kiváncsi, hogy jól gondolom, hogy a tft-s monitor kijelző sugárzása kevesebb mint az normál képcsöveseké.... amugy meg a flatscreen alatt másra gondoltam, de sajnos nem azt írtam, ezért bocs....
Előzmény: Törölt nick (2)
Gyedmaroz Creative Commons License 2001.05.20 0 0 1
Kedves Ordas Farkas,

azért gondolj bele kicsit mélyebben:
Naponta elfogyasztasz x kg. kipufogógázt, ipari szennyezőanyagot. A kenyered olyan búzából készült, amire kipermetezték a fél Tiszai Vegyikombinátot. A zöldség (egészséges!!) úgyszintén. A hús, amit beépítesz az arcodba nagyiparilag készül, netuddmeg hogy miből. Lassan már hidegvizet se ihatsz anélkül, hogy ne lenne benne hét E - kettőzázakárhány.
Ezekhez képest az a kevéske monitorsugárzás fókasóhaj a sarki éjszakában.

ssneci Creative Commons License 2001.05.20 0 0 0
0 cikk
Ordas Farkas Creative Commons License 2001.05.20 0 0 topiknyitó
Üdv,

rengeteg számítógépes ismerősömnek ( aki napi min 4-5 órát ül a gép előtt) hullik a haja, és nekem is kb azóta mióta megvan a számítógép ( én is sokat dolgozom vele - nem játszom!!!!). Mondjuk ez családi adottság is nálunk de így is min 5 évvel hamarabb kezdődött mint apámnak. Erről miért olyan nagy a csend??? sehol nem láttam róla még 1 cikket se.... pedig sokan küszködnek ezzel a problémával, és gyanítom, hogy a monitor az okozója. Pedig én is kezdetektől fogva law radiaton II monitort használtam, sőt nemrég cseréltem is egy igen korszerű darabra, de nem változik a helyzet sajnos. Persze van ellenpélda is bőven, mert ismerek nem is egy olyan informatikust akinek tök sűrű a haja pedig legalább 8-10 éve ül naponta 4-5 órát a gép előtt.
Megofordult a fejemben, hogy ha tényleg a monitor az okozója ( márpedig más nem nagyon lehet szerintem, bár nem vagyok sajnos szakértő) akkor nem lehetne esetleg megoldás ha az ember tft-s monitort használna, vagy ilyen flatscreen-t ( pl mint ami a laptopokon van)? merthogy abban nincs ugye képcső.... hátha az kevesebbet sugározna.... kérem akinek van tapasztalata a témában, vagy jártas ilyen dolgokban esetleg tud valami cikket, forumot, vagy bármit jelentkezzen, Köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!