Szerintem jópofa volt a vuvuvu és egyedi. Csak azok akadnak ki ilyenen, akik nagyon ráérnek (menjetek dolgozni!), meg akik mindenért fújnak ami nem olyan mint a megszokott. Ezutóbbiak véleményére meg nem kell adni, nekik a négy fal való, ott az lehet, ami nekik tetszik. ;)
Na alljunk meg egy szora!
vuvuvu? ROHEJ!!!
Mernem inkabb : vavava, vagy vövövö? EZ a Vago egy hulye strici. Lehet, hogy Grecsi tanarur volt ra ekkora hatassal?
SZVSZ manapság a magyar nyelvet nem "nyelvújítók" által kellene központilag megreformálni hanem azt figyelembe venni, amit az emberek egyre inkább használnak. Ez pedig a vévévé. Ez tejedt el. Jó lenne ha Vágó úr ezt figyelembe venné. Abban igaza van, hogy v<>w, de ugyanígy a vu<>w. Ezért kár volt ezt kitalálni. Vuvuvu. Elég idétlenül hangzik.
Szerintem maradjon vévévé.
Nem olyan nagy kérdés ez. Tulajdonképpen minden megoldás rossz (mert ugye a "w"-t a magyar nyelv nem használja, csak idegen szavaknál) úgy hogy teljesen mindegy, a 'vévévé' meg már elterjedt. Amit Vágó kitalált ('vuvuvu'), az akkor lenne viszonylag értelmes dolog, ha valaha valaki egyyetlen egyszer úgy betűzött volna egy "w"-s szót, hogy "vu". Én még ilyet a büdös életben nem hallottam, ezért az ötlet egy jó nagy marhaság. Szerintem. Én maradok a jó öreg, szintén rossz 'vévévé'-nél.
Kedves Zak!
Azért kell róla topic, mer Vaugó Úr meg akarja szavaztatni az ötletét az országgal (nézőkkel).
Ha mi nem szólunk a vévévé érdekében, akkor brazil nyálsorozatot néző zombik bólogatásából azt fogja kiszűrni, hogy Ő milyen rulez dolgot talált ki. Ez kb olyan lenne, mintha az óvodások mondanák meg, hogy az agysebész a hastól vagy a végbéltől kezdve kezdje az agyműtétet.
Remélem Vaugó Úr a vauvauvau nickkel olvasssa is a hozzászólásokat. ;->
Ja, bocs, most látom, hogy már megvolt a megfejtés.
(A linuxos Netscape nem találja meg egymásba ágyazott táblázatokban a szöveget, így arra, hogy "olasz", azt mondta, ez még nem szerepel a topicban.)
A WWW nem a World Wide Web rövidítése állítólag? Mert, ha nem tévedek, akkor ezek mind angol szavak és a WWW is angol rövidítés. És lehet, hogy rosszul tudom, de a W-t angolul állítólag nem vu-nak ejtik, hanem 'dáböljú'-nak :-).
Szóval honnét ered ez a VU-zás? Nem 'dáböljú' ?
dáböljúdáböljúdáböljú pont index pont hu ?
Moast azért kellett egy topicot nyitni, mert egy okostojásnak kiesett a száján valami hülyeség? Kérdem én, miért kell ezt komolyan venni? Ha most én, (jó ne én, a senki), hanem tegyük fel, a Havas vagy az Orbán vagy akárki aszongya, hogy a B-t ezentúl szerinte C-nek kellene inkább ejteni, akkor errôl nyílik egy topic, ami komolyan megvitatja? Vágó kolega meg maradjon "q okos vagyok, q humoros vagyok" szerepjátszásánál. Úgyse hiteles.
Én is egy kissé elcsodálkoztam mikor meghallottam. A Vágót egy intelligens embernek tartottam. Ha már elragadtatjuk magunkat az európai kultúrák által, akkor akkor mondhatnák simán V-nek is a W-t, mivel a német nyelv szerint viszont a W-t ejtjük V-nek.
Bár Olaszországban valóban jobb a kaja, az időjárás is kellemesebb, mégsem értem miért kell az ő kiejtési szabályaikat átvenni. Egyáltalán miért kell egy másik országot majmolni?
Nos igen. A Vágót mellesleg én sem tartom rossz fejnek (na nem a milliomosizé miatt), de attól nem kell mindenben egyetérteni vele. Legfeljebb abban, amihez nem értek. :-)
De nézzük máshonnan:
Ha bármilyen változat is elterjed(ne vmikor), tehát azt fogja használni a többség, akkor "azontúl" az nem fog hülyén hangozni, és a "vévévé"-zés lesz atavisztikus. :-P
Ez van, ez így működik.
_Viszont_ egy zsargont egy kivülálló nehezen tud megváltoztatni, tehát úgyis azt a változatot "fogjuk" használni, ami "nekünk" tetszik (bármit/bárkit is jelentsen most a t.sz. 2. sz. :).
A Vagonak szerintem nagyon bejott, hogy elvallata a milliomos musorvezeteset, elotte is ismert volt, de igy mar nepszeru is lett. Es nem tartom lehetetlennek, hogy amit o mond, az masoknak mervado. Regen volt neki ha jol emlexem egy nyelvmuvelo musora is.
Tavaly voltam Olaszországban nyaralni, ök vuvuvu-znak. Döltünk a röhögéstöl. Még hetekkel késöbb is szállóige volt a vuvuvu.
Szerintem egy ember nem fogja megváltoztatni egy egész ország nyelvhasználatát. Vagy olyan nagy kultúrális hatalom az RTL-Klub?
vévévé - forever