Sziasztok!
Elég régen volt az utolsó hozzászólás így csak remélni tudom, hogy még "jártok" erre.
Íme kedves biocica ismét egy ember aki érti és szereti azt amit Enci "művel"!
Nekem először a Fekete Péterben volt szerencsém látni Őt élőben, és mondhatom lenyűgözött! (Tényleg ha már itt tartunk nagy vágyam, hogy megszerezzem a darabot videón, valaha lenyomták a TV-ben esetleg nincs meg valakinek?)
Tehát Fekete Péter, elráncigáltam az egész családot, amúgy jelzem 200 km-re lakunk Budapesttől és még édesapám is, aki amúgy mindem film kb. 10. percében elalszik végig hahotázta a darabot nem utolsó sorban Encinek köszönhetően. Azóta sikerült látnom a Tangóban ahova elkísért 8 nagyon jó barátom, nem fanatikus EE rajongók, akiket annyira megfogott, hogy utánna minden bulink alkalmával EE kazija és rá mi tomboltunk!! (Valóban hangja nem sok de valóban a lényeg a mondanivaló!Egyébként olvastam olyat is, hogy gyenge volt a tánc, hát a darab tele volt világbajnok táncosokkal!)
Láttam az önálló estjét, a Ping-Szvinget ami szerintem szintén szupi volt, a történet lehet hogy kicsit langyi de önmagában nagyon aranyos és nagyon fontos eszméket közvetített, én rettenetesen örültem neki, hogy Enci "felkarolta a környezetvédelemet"!
A múlt hétvégén pedig volt szerencsém megnézni az Egy csók és más semmit, persze megint felkerekedett a familia, kibővülve a barátommal, aki egyébként szintén, mint sokan mások ellenszenvvel viseltettek iránte, persze igazából azt már nem tudta megindokolni miért!???!! Azóta a darabból folyton Enci beszólásait ismételgeti, hát kell ennél nagyobb elismerés!
Tanulság aki még nem látta színpadon, ne alkosson véleményt, aki látta és mégse tetszik neki akkor ne menjen el!!(marad hely nekünk!)
Kicsit hosszúra nyúlt, de a lényeg amilyen darabban láttam Őt mindig fantasztikusat alakított és rengeteg embernek szerzett és remélem még sokáig szerez örömet!!! (ja és a dedikálás alkalmával valóban nagyon kedvesen és természetesen viselkedett, bár bevallom kicsit én is tartottam tőle!!)
Ezt a darabot 1974-ben láttam a Vígben, a főszereplő Ruttkay Éva és Darvas Iván. Szegények, őket sem nagyon szerettem.
Most valódi kincs lesz egy szemmeresztgetős, affektálós, pillogó-nyávogó Cleopátra. KEdves egészségére a rajongóknak.
Kedves Zog!
1. Latinovits. ts.
2. Nem bántom Eszenyit, egyszerűen leírtam a véleményemet abba a topikba, ami róla szól. Visszaolvasva az írásomat, még indulat sem nagyon van benne.
3. Nem értünk egyet. Ettől én még nem veszem magamnak a bátorságot, hogy minősítselek.
Nekem EE egy nagy titok és ez a nagy titok némiképp még misztikusabbá vált.
Eddig csak azon töprengtem, hogy vajon hogyan tudta magát beverekedni ez a tehetségtelen, affektáló liboszóma a magyar színjátszásba, ahol olyan nevek jelentik a múltat, mint Latinovits, Márkus László, Őze Lajos, Kálmán György, vagy Somlay Artúr, és olyanok a jelent, mint Kállay Ferenc, Básti Juli, Psota Irén, vagy Haumann Péter.
Most már azon is törhetem a fejem, hogy vajon mivel tudta megnyerni EE azokat, akik az interneten lelkendeznek a zsenijéről.
Kiütéses vagyok, ha meghallom a Törőcsik Marit utánzó affektálását, és azokat a sablonokat ( mind a hármat) amiket képernyőn és színpadon mutat, már 10 éve is untam, de nagyon.
Még mielőtt a rajongói felhöldülnének: nem vagyok színész, még kevésbé színésznő, nem irigylem, sőt, elismerem, ahogy ennyi képességgel benyomult az elitbe.
Ugyanezt 20-30 éve Terry Torday csinálta meg, bár ő egy kétmondatos szerepet sem tudott eljátszani, viszont jó szuttyongatnivaló teste volt.
Tegnap láttam a Lear királyt. Érdekes, nekem nagyon tetszett. Tordy is jól vitte, és -bár amugy nem kedvelem kimondottan- de 100% elismerem, hogy E.E. nagyon jól csinálta. Jó volt még Lukács is, aki viszont kiakasztott, az Kamrás Iván. De ez nem az ő topicja:)
Mar nagyon vartam, hogy bemutassak az uj Shakespeare darabot, a Lear kiralyt, bar kar volt annyira varnom, mert ezt a darabot meg az Enci sem tudta megmenteni.
Sajnalom, hogy ezt kell irnom, de kedvenc szinhazamnak ismet sikerult mellefognia. Szerintem a rendezes nulla volt, a diszlet szinten, a jelmezek feltunoek, de semmitmondoak voltak. Annak ellenere, hogy a szinhaz felvonultatta egy csomo jo es vezeto szineszet, senki nem tudott maradandot alkotni, mondom meg szegeny Enci se, pedig erre meg nem volt pelda.
Remelem, illetve biztos vagyok benne, hogy az evad vegi Antonius es Cleopatra sokkal jobb lesz, marcsak azert is, mert azt majd az Enci rendezi.
Gondolom kiderült már, hogy én is megszállott Eszenyi rajongó vagyok, de a Ping-szvinggel kapcsolatban, őszintén szólva azt kell, hogy mondjam, hogy láttam már jobb előadását is Encikénknek. A történet egy kicsit bugyuta volt. Arról szólt, hogy ő egy pingvinlány és keresi a barátait, mert eltévedt a világban. Közben megismerkedhetünk különféle állatokkal, akik baromi jól tudnak táncolni. Az előadás mondanivalója - mert hogy az is volt! - az, hogy a pingvinlány olyan világot szeretne a születendő öccsének, ahol nincs környezetszennyezés, nem pusztulnak ki a fajok, nem kell éhezni, stb. és nem kell félni attól, ha kinyitunk egy borítékot. Meglepő módon a Nagykanizsaik elég visszafogottak voltak, nem nagyon mertek reagálni az Enci kiszólásaira, szegény egy kicsit kétségbe is esett, hogy valamit nem jól csinál. Pedig összességében azt kell mondanom, hogy a gyenge történet mellett szuper táncokat és zseniális Encit láthattunk. Ja és megint énekelt kb. 3 új számot, és látszott, hogy nagyon élvezi az egészet. És persze mi is.
Az előadás után dedikálta a könyvét (Igyime Prága) és nagyon kedveseket írt, no meg a szokásos rúzsos csók sem maradt el.
Mindent összevetve természetesen megérte lemenni Nagykanizsára!
Sajnálom, hogy nem lesz már a Fekete Péter. Én május 27-én láttam. De meg szerettem volna megint nézni. Hát most már nem fogom.:( Egyébként az unokatesóm már látta a Ping-szvinget Veszprémben. Már mesélt nekem róla.
Sajnos a Fekete Péter tényleg nem lesz többet. Voltam a tavalyi évad végén a darabtemetésen, ilyenben még nem volt részem. Az előadás eleve 15-20 perccel tovább tartott, mert kicsit hozzáköltöttek, és a végén meg "standing ovation" volt, mint az Oscar-díj kiosztáson. Nagy élmény volt! Utána beszéltem egy pár szót az Encivel és azt mondta (ez most nagyképűen hangzott, azért sajnos nem ismerem annyira), hogy a tőle még játszhatnák tovább, de a többiek már unják. Ezt megértem, mert 10-11 éve van műsoron. Sajnos ezzel párhuzamosan úgy tűnik levették műsorról az Ahogy tetszik-et is a Pestiben, pedig az volt a másik kedvencem!
De vigaszul jön a Lear király és az évad végén az Antonius és Cleopatra!
Sajnos a Fekete Péter tényleg nem lesz többet. Voltam a tavalyi évad végén a darabtemetésen, ilyenben még nem volt részem. Az előadás eleve 15-20 perccel tovább tartott, mert kicsit hozzáköltöttek, és a végén meg "standig ovation" volt, mint az Oscar-díj kiosztáson. Nagy élmény volt! Utána beszéltem egy pár szót az Encivel és azt mondta (ez most nagyképűen hangzott, azért sajnos nem ismerem annyira), hogy a tőle még játszhatnák tovább, de a többiek már unják. Ezt megértem, mert 10-11 éve van műsoron. Sajnos ezzel párhuzamosan úgy tűnik levették műsorról az Ahogy tetsziket is a Pestiben, pedig az volt a másik kedvencem!
De vigaszul jön a Lear király és az évad végén az Antonius és Cleopatra!