Keresés

Részletes keresés

Zalancelot Creative Commons License 2001.05.04 0 0 46
"Az ötlet Blairtől származik"

Nem kell egy ilyen ötletért addig elmenni.
A bébikötvény ötletét, már 3 éve megvalósítottuk szűkebb pátriámban, alapítvány támogatásával.
Igaz, nekünk ennyi pénzünk nincs a kivitelezésre, de nem csak ez a lényeg. A gesztusként is felfogható, a kötödést lehet erősíteni hasonló akciókkal. A gyakorlatban úgy működik, hogy két kurátor a gyermek születése után személyesen adja át a kötvényt és egy emléklapot, köszöntik a szülőket. Ha a ffi-nak már legalább a 2. gyermeke születik a "kisbika" éremrenddel is kitüntetésre kerül. Amennyiben 3, vagy annal több gyermek boldog édesapja az illető halmazati "büntetésül" a FALU BIKÁJA címmel is felruházzuk!

Előzmény: mpd (30)
borsalino Creative Commons License 2001.05.03 0 0 45
Igy van..ez is kérdés.Állitólag ez a 10000 ha letelik a 18 év akkor valami 400000 körül lenne. Ez már most se nagy összeg. Hát még 18 év múlva.
Előzmény: quequecc (42)
Pókerarc Creative Commons License 2001.05.03 0 0 44
Belinkelnéd, hol és hogy finomított?
Előzmény: Fine Tune (27)
missparker Creative Commons License 2001.05.03 0 0 43
És mit segit a most rászorulón, hogy 18 év múlva lesz 100.000 forintja?
Előzmény: nevtelen (41)
quequecc Creative Commons License 2001.05.03 0 0 42
És a bank adózik?
Előzmény: borsalino (38)
nevtelen Creative Commons License 2001.05.03 0 0 41
"Mára már finomított, csak a rászoruló családok gyerekei kapnának ilyen támogatást"

Hát, ha ugyan ez finomitás... Szerintem tovább bonyolitja.
Mert mi van, ha a most rászoruló családnak később megszalad, a most éppen nem nem rászoruló meg később azzá lesz? 18 hosszú év alatt igencsak megváltozhat egy család anyagi helyzete. Akár többször is.

Korovioff Creative Commons License 2001.05.03 0 0 40
A helyzet az, hogy az SZDSZ a durva politikai demagógiáig terjedoen lassan minden rosszat átvesz a vetélytársaktól, miközben azt már régen elvesztette, amit becsülni lehetett benne. Oszintén mondom, sajnálom, hogy ez lett belolük.
Korovioff Creative Commons License 2001.05.03 0 0 39
Való igaz, a javaslat inkább a Demszky-vállalással kapcsolatos pszichológiai gondokon hivatott segíteni.
Előzmény: hegyivadasz (21)
borsalino Creative Commons License 2001.05.03 0 0 38
Ja,és még egy.Amikor a gyerek felveszi 18 év után a pénzt adózik utánna vagy nem? Mert nem mindegy de ezt szerintem ti is tudjátok jól.
borsalino Creative Commons License 2001.05.03 0 0 37
Engem még az is nyugtalanit pl.hogy valóban melyik bankban lenne a pénz mert nem mindegy az ha x gyerek y pénzét z bank kezeli és esetleg 5 vagy tiz év mulva z bank becsődöl és akkor az x gyermek cseszheti y pénzét.Mi erre a garancia,hogy ez nem következik be és valóban végig megy a folyamat 18 éven át.
Előzmény: Sárkány (36)
Sárkány Creative Commons License 2001.05.03 0 0 36
Törvényt akarnak róla. Ami nem rossz, de a pénzt valyon honnan szedik hozzá?
borsalino Creative Commons License 2001.05.03 0 0 35
Medve: Megnéztem a Demszki topicokat és erröl nem találtam irást.Ezért nyitottam újat.
Előzmény: medve (3)
Kloss kapitány Creative Commons License 2001.05.03 0 0 34
Az SZDSZ korábban gazdasági ügyekben mércéül állította saját magát a többi politikai csoportosulás elé: nélkülünk nem lett volna gazdasági stabilizáció, mi vagyunk az egyetlen párt, aki szereti a kapitalizmust (TGM) stb. A Fidesz gazdaságpolitikáján leginkább a családtámogatáson találtak fogást: nem lehet egy kormány diszkriminatív a többi állampolgárral szemben, akik nem családban élnek. Minő következetesség, most mi lesz a gyerektelenekkel? Az ellenzék kapkodni látszik: egyre furcsább kezdeményezélsekkel áll elő, úgy tűnt, az MSZP népszavazási kezdeményezését nehéz lesz túlszárnyalni, de sikerült. Hogyan gondolta ezt Gábor? És ki kezeli a pénzt a nagykorúvá válásig? Ezt az ötletet annyira kellene komolyan venni, mint 1990-ben egy hasonló SZDSZ-es ötletet,amikor egyösszegű, 20 ezer forint értékű kárpótlást javasoltak minden egyes honpolgár részére.
borsalino Creative Commons License 2001.05.03 0 0 33
Angliában megtehetik mert gazdag ország.Finnországban is adják a 100000 csak éppen finn márkában.43 ft egy márka.Baby1:Én nem azért mondtam,hogy az én fiam nem kapott és ezért más se kapjon csak azért,hogy sajnálom,hogy nem kapott. Kapjon de legyenek bizonyos feltételek is az ajándékért cserébe.
Előzmény: medve (32)
medve Creative Commons License 2001.05.03 0 0 32
Na, gondoltam, hogy Demszkáj ezt ui el fogja cseszni. Ha saját forrásból (2 milliárdba kerülne Budapesten) ezt a fővárosban megoldotta volna, akkor tapsoltak volna neki. Országosan, kormányzati pénzzel? Hát ez már egy propagandisztikus pártkedvezmény, ami el fog veszni. Marad a 3%, és ezen senki se csodálkozzon.
mpd Creative Commons License 2001.05.03 0 0 31
Ja, az ötlet egyébként jó. Nem old meg semmit, de nem is ez a célja, csak egy szép gesztus. Az a veszélye kétségtelenül fennáll, hogy nálunk meg fogják támadni azért, mert fel akarnák venni azonnal. Jönne az ombuccman, és kikövetelné, hogy (no, nem mindenki) azonnal felvehessék.
Előzmény: mpd (30)
mpd Creative Commons License 2001.05.03 0 0 30
Az ötlet Blairtől származik. Csak nem gondoltátok, hogy DG magától adna bárkinek pénzt? Úgy gondolta, ha Angliában beválik (asszem 1000 font/baby a javaslat), nálunk is hozhat néhány szavazatot. Viszont sietnie kellett, nem várhatta meg az angol tapasztalatokat, félt, hogy az MSZP megelőzi.
missparker Creative Commons License 2001.05.03 0 0 29
Bennem több kérdés is felmerült ezzel kapcsolatban.

Tudjuk, hogy országos szintre kivánja emelni az SZDSZ ezt a javaslatot. Tekintve a Bp-i és vidéki árak közötti különbséget, ez már gondot fog jelenteni. A pesti gyerek sokkal kevesebbet tud majd "vásárolni" a 100E forint+kamatokért, mint a vidéki. Még inkább elmélyülhetnek az ilyen irányú ellentétek. Kinek lesz jó ez?

Meghatározott célokra lehetne csak költeni. Ki is határozná meg ezeket a célokat? Esetleg a mindenkori kormány rendelete?

Bankszámlán lenne a pénz, ez rendben van. Melyik banknál? Létrehoznak erre egy külön intézményt, vagy esetleg a szülő válaszhat?

Mellesleg kiváncsi vagyok hány szavazatot jelenthet ez az SZDSZ-nek.

borsalino Creative Commons License 2001.05.03 0 0 28
Igy van és akármire nem lehet felhasználni csak tanulásra vagy lakásvételre.Ez a pénz kamatos kamattal együtt mennyire jönne ki?
Fine Tune Creative Commons License 2001.05.02 0 0 27
Mára már finomított, csak a rászoruló családok gyerekei kapnának ilyen támogatást. Legalább a romák szavazata legyen tuti, ha a többieké nem is.
zebrapinty Creative Commons License 2001.05.02 0 0 26
az 0tlet jó, más országokban is van ilyen, csak az a baj, hogy mi lesz, ha a gyermek elkőltőzik
Budapestről, s mi lesz szegény nem budapesti gyermekekkel.
Egyébként, azt a pénzt lehetne használni klf. hitelezésre, s a nagykoruság elérésekorkb. annyi lenne, amit most az állami gondozottak kapnak.
zebrapinty
Etana Creative Commons License 2001.05.02 0 0 25
Én eddig se kedveltem a Demszkit, mert egy tolvaj gengszternek tartom, de ez a pénzosztás a legprimitívebb választási demagógia. Hát már itt tartunk? Csak egy lépésnyire vagyunk a klasszikus (3.világban szokásos) pénzért vett szavazatoktól, amikor a szavazóhelység előtt áll Dmszki et. embere, és a kasszából fizet.
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.02 0 0 23
Demszkyben nincs erő. A SZDSZ lejáratta magát. Ennyi volt. Egy év múlva eltűnnek.

PS: Azért a 2-4, 6-7, ezt csak a tényszerűség kedvéért.

Előzmény: Beany (12)
micu Creative Commons License 2001.05.02 0 0 22
Én sem igazán értem mire jó ez, azon kívül hogy Demszky úr szeretne egy "közérzetjavító" intézkedést tenni a választások elött. Bár ahhoz kicsit korán van. Amúgy a gyerek a 100 ezer forintot a hajára kenheti, ennek ma még a harmincszorosa sem elég az életkezdéshez, különösen Pesten nem. Inkább az igen sz*r Budapesti utakat újítaná fel vagy adná a béka segge alatt lévö BKV-nak, ez szvsz sokkal inkább önkormányzati feladat mint az efféle akciók.
hegyivadasz Creative Commons License 2001.05.02 0 0 21
Mi nem baj? Az, hogy a javaslat nem segit a gyerekvallalassal kapcsolatos anyagi gondokon? Akkor minek irtad, hogy segit?
Előzmény: medve (19)
medve Creative Commons License 2001.05.02 0 0 20
Baba1! Én meg azt mondom, inkább erre költsenek, mint a kampányízű és törvénytelen 4-e metróra.
Előzmény: BABA1 (14)
medve Creative Commons License 2001.05.02 0 0 19
Hegyivadász! Ez nem baj.
Előzmény: hegyivadasz (13)
medve Creative Commons License 2001.05.02 0 0 18
Beany! Errő is szó van, de ettől függetlenül ez legalább értelmes ötlet, ha Demszky meg is finanszírozza, ellentétben ez eddigi idióta megszólalásaival.
Előzmény: Beany (12)
medve Creative Commons License 2001.05.02 0 0 17
Ariel4 A hitel nagyon fontos és a kettő nem zárja ki egymást.
Előzmény: Ariel (10)
medve Creative Commons License 2001.05.02 0 0 16
Beany4 Nem sokat, de segít egy kicsit.
Előzmény: Beany (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!