Nem kell egy ilyen ötletért addig elmenni.
A bébikötvény ötletét, már 3 éve megvalósítottuk szűkebb pátriámban, alapítvány támogatásával.
Igaz, nekünk ennyi pénzünk nincs a kivitelezésre, de nem csak ez a lényeg. A gesztusként is felfogható, a kötödést lehet erősíteni hasonló akciókkal. A gyakorlatban úgy működik, hogy két kurátor a gyermek születése után személyesen adja át a kötvényt és egy emléklapot, köszöntik a szülőket. Ha a ffi-nak már legalább a 2. gyermeke születik a "kisbika" éremrenddel is kitüntetésre kerül. Amennyiben 3, vagy annal több gyermek boldog édesapja az illető halmazati "büntetésül" a FALU BIKÁJA címmel is felruházzuk!
"Mára már finomított, csak a rászoruló családok gyerekei kapnának ilyen támogatást"
Hát, ha ugyan ez finomitás... Szerintem tovább bonyolitja.
Mert mi van, ha a most rászoruló családnak később megszalad, a most éppen nem nem rászoruló meg később azzá lesz? 18 hosszú év alatt igencsak megváltozhat egy család anyagi helyzete. Akár többször is.
A helyzet az, hogy az SZDSZ a durva politikai demagógiáig terjedoen lassan minden rosszat átvesz a vetélytársaktól, miközben azt már régen elvesztette, amit becsülni lehetett benne. Oszintén mondom, sajnálom, hogy ez lett belolük.
Engem még az is nyugtalanit pl.hogy valóban melyik bankban lenne a pénz mert nem mindegy az ha x gyerek y pénzét z bank kezeli és esetleg 5 vagy tiz év mulva z bank becsődöl és akkor az x gyermek cseszheti y pénzét.Mi erre a garancia,hogy ez nem következik be és valóban végig megy a folyamat 18 éven át.
Az SZDSZ korábban gazdasági ügyekben mércéül állította saját magát a többi politikai csoportosulás elé: nélkülünk nem lett volna gazdasági stabilizáció, mi vagyunk az egyetlen párt, aki szereti a kapitalizmust (TGM) stb. A Fidesz gazdaságpolitikáján leginkább a családtámogatáson találtak fogást: nem lehet egy kormány diszkriminatív a többi állampolgárral szemben, akik nem családban élnek. Minő következetesség, most mi lesz a gyerektelenekkel? Az ellenzék kapkodni látszik: egyre furcsább kezdeményezélsekkel áll elő, úgy tűnt, az MSZP népszavazási kezdeményezését nehéz lesz túlszárnyalni, de sikerült. Hogyan gondolta ezt Gábor? És ki kezeli a pénzt a nagykorúvá válásig? Ezt az ötletet annyira kellene komolyan venni, mint 1990-ben egy hasonló SZDSZ-es ötletet,amikor egyösszegű, 20 ezer forint értékű kárpótlást javasoltak minden egyes honpolgár részére.
Angliában megtehetik mert gazdag ország.Finnországban is adják a 100000 csak éppen finn márkában.43 ft egy márka.Baby1:Én nem azért mondtam,hogy az én fiam nem kapott és ezért más se kapjon csak azért,hogy sajnálom,hogy nem kapott. Kapjon de legyenek bizonyos feltételek is az ajándékért cserébe.
Na, gondoltam, hogy Demszkáj ezt ui el fogja cseszni. Ha saját forrásból (2 milliárdba kerülne Budapesten) ezt a fővárosban megoldotta volna, akkor tapsoltak volna neki. Országosan, kormányzati pénzzel? Hát ez már egy propagandisztikus pártkedvezmény, ami el fog veszni. Marad a 3%, és ezen senki se csodálkozzon.
Ja, az ötlet egyébként jó. Nem old meg semmit, de nem is ez a célja, csak egy szép gesztus. Az a veszélye kétségtelenül fennáll, hogy nálunk meg fogják támadni azért, mert fel akarnák venni azonnal. Jönne az ombuccman, és kikövetelné, hogy (no, nem mindenki) azonnal felvehessék.
Az ötlet Blairtől származik. Csak nem gondoltátok, hogy DG magától adna bárkinek pénzt? Úgy gondolta, ha Angliában beválik (asszem 1000 font/baby a javaslat), nálunk is hozhat néhány szavazatot. Viszont sietnie kellett, nem várhatta meg az angol tapasztalatokat, félt, hogy az MSZP megelőzi.
Bennem több kérdés is felmerült ezzel kapcsolatban.
Tudjuk, hogy országos szintre kivánja emelni az SZDSZ ezt a javaslatot. Tekintve a Bp-i és vidéki árak közötti különbséget, ez már gondot fog jelenteni. A pesti gyerek sokkal kevesebbet tud majd "vásárolni" a 100E forint+kamatokért, mint a vidéki. Még inkább elmélyülhetnek az ilyen irányú ellentétek. Kinek lesz jó ez?
Meghatározott célokra lehetne csak költeni. Ki is határozná meg ezeket a célokat? Esetleg a mindenkori kormány rendelete?
Bankszámlán lenne a pénz, ez rendben van. Melyik banknál? Létrehoznak erre egy külön intézményt, vagy esetleg a szülő válaszhat?
Mellesleg kiváncsi vagyok hány szavazatot jelenthet ez az SZDSZ-nek.
az 0tlet jó, más országokban is van ilyen, csak az a baj, hogy mi lesz, ha a gyermek elkőltőzik
Budapestről, s mi lesz szegény nem budapesti gyermekekkel.
Egyébként, azt a pénzt lehetne használni klf. hitelezésre, s a nagykoruság elérésekorkb. annyi lenne, amit most az állami gondozottak kapnak.
zebrapinty
Én eddig se kedveltem a Demszkit, mert egy tolvaj gengszternek tartom, de ez a pénzosztás a legprimitívebb választási demagógia. Hát már itt tartunk? Csak egy lépésnyire vagyunk a klasszikus (3.világban szokásos) pénzért vett szavazatoktól, amikor a szavazóhelység előtt áll Dmszki et. embere, és a kasszából fizet.
Én sem igazán értem mire jó ez, azon kívül hogy Demszky úr szeretne egy "közérzetjavító" intézkedést tenni a választások elött. Bár ahhoz kicsit korán van. Amúgy a gyerek a 100 ezer forintot a hajára kenheti, ennek ma még a harmincszorosa sem elég az életkezdéshez, különösen Pesten nem. Inkább az igen sz*r Budapesti utakat újítaná fel vagy adná a béka segge alatt lévö BKV-nak, ez szvsz sokkal inkább önkormányzati feladat mint az efféle akciók.
Beany! Errő is szó van, de ettől függetlenül ez legalább értelmes ötlet, ha Demszky meg is finanszírozza, ellentétben ez eddigi idióta megszólalásaival.