Most nincs kedvem visszanézni, hogy is van ez perl-tk-ban, de a nyers tk-s megoldást erre lehet alapozni: pack [ entry .e1 ] pack [ entry .e2 ] pack [ button .b -command { puts [ focus ] } ]
Szeretném kiiratni egy label-ben, hogy éppen melyik mezőben áll a kurzor (gyorsabban lehessen gépelni, mert egy pillantással fel lehet mérni hol járok)
A nyitógomb command szubjába tegyél bele egy ellenőrzést.
Ha már fut, akkor vegye elő, és tegye ki előre.
Amúgy, ha bezárod, akkor "meg is szűnjön" az ablak.
Sziasztok
Windows alatti Perl/Tk programbol szeretnem meghivni a Winhelp-et.
Megy is, de: ujboli hivasra mindig uj ablak nyilik meg a helpnek. Szoval egyre tobb help ablak van.
Winhelpes pm-et nem talaltam.
Mi a teendo, van tippetek? (valami alternativ help megoldas is jo lehet)
Koszi
drBJ
Az Mwm dekoráció egyébként nekem sem megy.
Azért helyes a bugleírása: :-)):
BUGS
This is a Tix extension which perl/Tk has adopted. It has not been tested as perl/Tk's author has not got round to installing a Motif Window Manager.
On some versions of mwm, the -border will not disappear unless -resizeh is turned off. Also, the -title will not disappear unless all of -title, -menu, -maximize and -minimize are turned off.
Ha még aktív az itt megadott emiled, akkor küldtem egy csomagot Tk demókkal. Benne megtalálod a választ az egér+graf+szöveg problémádra.
(Ja, egy szimlinket nyomj a /usr/local/bin/-be a perl-hez, mert onnan akarja indítani.)
Nekem az a kerdesem, hogy lehet letiltani ptk-bol az ablak kereteit es a cimsorat.
Sikertelenul probalkoztam a $toplevel->mwmDecoration metodussal.
Masik kerdesem: adva van egy canvasba agyazott text objektum. Hogy tudom megallapitani
a programban, hogy mikor van rajta a kurzor a text-en, es mikor nincs folotte?
Profi PERL programozót keresek, aki objektum-orientáltan tud PERL-ben írni. Ha mindkettőnknek megfelel, állandó elfoglaltság is lehet belőle.
dstx@yahoo.com