Keresés

Részletes keresés

alu1 Creative Commons License 2001.05.01 0 0 19
Csak azt az egyet tudnám, hogy miért jössz nekem Lovassal ?
A másik, hogy itt élek Svájcban egy ideje és beszélgetek is a svájciakkal, akik, ha rajtuk és a szavazataikon fog múlni, EU törvények, programok ide, vagy oda, szarnak az EU-ra. Itt a kormány nem tudja az emberek véleményét egyik pillanatról a másikra megváltoztatni. Már régen nem jár inga, a szavazati arányok minden fontos kérdést illetően 50 éve be vannak betonozva.

A kérdés volt úgy megfogalmazva, ahogy te is írod, ezért nem az EU-ra, hanem az azonnali tárgyalásokra intettek be egy szép nagyot. Ha azt kérdezték volna, hogy kérnek-e az EU-ból, az arány hasonló lett volna.

A másik, hogy én nem mindenáron vagyok az EU belépés ellen, hanem azt szeretném, ha mindenki tisztában lenne vele, hogy legalább annyi rosszat jelent, mint amennyi jót.

Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.30 0 0 18
Lovassal egyutt rosszul tudod. A svajciak azt a kezdemenyezest utasitottak el, hogy kormanyuk azonnal kezdjen el belepesi targyalasokat az EU-val. A kormanynak nagyon kapora jott ez az eredmeny, mert maga a kormany is csak 2003-ra idozitette a kormanyprogramban a targyalasok megkezdeset. Roviden, a svajciak csak azt nyilvanitottak ki, hogy nekik nem olyan surgos. Nem szeretnek Cassandrat jatszani, de el fog jonni meg az az ido, mikor Svajcnak is hirtelen nagyon surgos lesz a belepes. En 2010 kornyekere teszem ezt az idopontot es hogy miert, ezt az EU az ellenorizhetetlen -es igy az adozast elkerulo- tokemozgas felszamolasanak a tervezett menetrendjevel hozom kapcsolatba.
Sansz. Mondjuk a legtrivialisabb, hogy jobb belul lenni egy 400 millios piacon, ahol Mo-t a tobbi tagallammal egyenlo jogok illetik meg, mint esetleg az Eu barmelyik protekcionista intezkedesenel a kerites szelerol bekiabalni "pfuj ez nem er ". Attol tartok, hogy ezt a tiltakozast legyen barmennyire is megalapozott nem fogjak meghallani. A masik, hogy ha Mo tenyleg ugy dont, hogy koszoni, de az Eu-bol nem ker, akkor az orszagbol a komoly toke es a hozza kapcsolodo ipari termeles elvandorol perspektivikusabb piacok fele.Aztan figyelmedbe ajanlanam jelenleg Europaban a legdinamikusabban fejlodo Irorszag peldajat. Eu nelkul, maradt volna tovabbra is Europa nyugati felenek a szegenyhaza..
Előzmény: alu1 (17)
alu1 Creative Commons License 2001.04.30 0 0 17
Haver, a svájciak éppen most szavaztak átlag 75%-ban az EU ellen. Én megértem őket. Mi lesz olyan f@sza, ha belépünk, ezt áruld el ? Mi lesz az a fene nagy "chance"?
Úgy söpörnek majd minket az érdekeinkkel az asztal alá, hogy csak pislogunk mint a hülyék...
Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.29 0 0 16
Asszem hogy se nem gazemberek es se nem naivak. Az EU csatlakozas egy chance-ot kinal Mo.-nak. aztan az orszag vagy el vele, vagy nem. Azert azon elmelaznek, hogy Eu csatlakozas nelkul milyen chance-i lennenek az orszagnak. Igaz, azt is mondtak mar, hogy van elet az EU-n kivul is, csak eppen azt felejtettek el ecsetelni, hogy milyen elet lenne ez.
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.29 0 0 14
Portugáliáról:

nemrég jártam Madeirán, ami Portugáliához tartozó, autonóm sziget. (Egyébként növényszerető ember számára csodálatos, minden négyzetcentin valami más fantasztikusan szép egzotikus spenót tenyész.)
NAGYON pozitív dolgokat meséltek az EU csatlakozásról, az életszínvonal tekintetében. Egyetlen negatívumot említettek, az ingatlanárak megugrását.

ElBundy Creative Commons License 2001.04.29 0 0 13
És ha megkérdeznek.Lásd NATO szavazás.
Előzmény: alu1 (12)
alu1 Creative Commons License 2001.04.29 0 0 12
A következő csodákat várhatjuk belépés esetén : Egy multinál dolgozom, ahol nem titok, hogy a magyar gyárat abban a pillanatban bezárják, amint belépünk az EU-ba. Épült egy nagy zöldmezős gyár a cseheknél, ők jönnek velünk együtt, vámhatár nem lesz, minek egy kis magyar céget fenntartani. Úgyhogy csak okosan a szavazatokkal, ha egyáltalán megkérdeznek minket a szarháziak.
ElBundy Creative Commons License 2001.04.29 0 0 11
"mivel most is részben azért jön be a külföldi tőke, mert EU tagjelöltek vagyunk, ha nem lennénk, sokkal nehezebben menne a gazdaság. "
Hát azért ezt nem mondanám.
Előzmény: kacsakacsa (10)
kacsakacsa Creative Commons License 2001.04.29 0 0 10
Lesznek jó és rossz hatásai egyaránt, eleinte inkább a nehézségek fognak jönni, de ha ügyesen kezeljük, akkor a javunkra tudjuk fordítani. Nem hiszem, hogy áradozni kellene tőle, s csodát várni, inkább reális elvárások kellenek.
viszont az EU nélkül aligha boldogulnánk sokáig, mivel most is részben azért jön be a külföldi tőke, mert EU tagjelöltek vagyunk, ha nem lennénk, sokkal nehezebben menne a gazdaság.
Mad Fox Creative Commons License 2001.04.29 0 0 8
Amúgy az európa hol van és milyen? Mert én ott még nem voltam. Viszont voltam Erópai országokban.

Sóval milyen az az európa, amire annyira hivatkoznak?
És milyen az ami nem európai? És ezt honnan lehet megtudni, hogy igaz, és abban az európban tényleg így van.

Mondom, én tudatlan vagyok, csak olyat ismerek hogy Franciaország, Olaszország, Hollandia, Németország meg ilyenek. Azt afránya Europát meg valahogy lekerültem, pedig itt kel valahol lennie...

gedeon_2001 Creative Commons License 2001.04.28 0 0 6
Kedves ElBundy, a gedeon bácsi egy másik olvtárs.
Hogy mit várok? A gazdaság mennyiségi és minoségi mutatóinak javulását, életszinvonal-emelkedést, szakszerubb bürokráciát, ezáltal a procedurális szabályok iránti tisztelet megjelenését, kevesebb korrupciót, az önkormányzatok és a régiók megerosödését, a jobboldal europaizálódását, a baloldal europaizálódását, többek között ezek által a demokrácia minoségének javulását, a pallérozottság általános emelkedését, a szomszédokkal való konfliktusba kerülés rizikójának csökkenését. Stb.
Előzmény: ElBundy (5)
ElBundy Creative Commons License 2001.04.28 0 0 5
Kedves gedeon bácsi!
Mi az a sok jó,amit Te személy szerint vársz ettöl?
Előzmény: gedeon_2001 (4)
gedeon_2001 Creative Commons License 2001.04.28 0 0 4
Aki csodát vár, az naív. Aki csodát helyez kilátásba, az politikus, aki el akarja adni az EU-csatlakozás célkituzését. Nem nevezném gazembernek, mert az EU-csatlakozástól valóban sok jó várható. Még az antikapitalista bolsevik vagy miépes olvtársak is jól fognak vele járni.
Egyébként Portugáliában természetesen legalább duplájára nott az életszinvonal az EU-csatlakozás óta. Ettol nem lettek Dánia, és foleg nem mindenki egyformán járt jól. De azért jobban elvannak, mint voltak Salazar alatt.
unnamed Creative Commons License 2001.04.27 0 0 3
Ilyen csodavárás már volt egyszer, a gengszterváltás idején. Ez viszont azért jobbnak ígérkezik, csak ott lennénk már...
Dave Bowman Creative Commons License 2001.04.27 0 0 2
nem sikerült.
Dave Bowman Creative Commons License 2001.04.27 0 0 1
már így is bezártak rengeteg üzemet, a munkaerőinktől pedig ők félnek.

ja, és 0.

Előzmény: ElBundy (-)
ElBundy Creative Commons License 2001.04.27 0 0 topiknyitó
Megütötte valami a fülem.Háttérben ment aTV,és valamit hallottam amire felfigyeltem.A hiradóban.Kitöl származik a kijelentés ,azt sajna nem hallottam.
Állitólag majd az EU blépésel megváltoznak itt a dolgok.Jön a jólét.A fizetések elindulnak majd a nyugati szint felé.Mert ugye ez velejárója az EU tagságnak.Mondják Ök.Na most ha ezt komolyan is gondolják,akkor bizony naivak.Ha pedig félrevezetésböl mondanak ilyesmit,akkor gazemberek.Ezek azt hiszik,hogy mindenki hülye.Beveszi a maszlagot amit kiadnak magukbol.Hát nem.Ha magyarország nem lett volna ilyen olcsó,akkor nem jöttek volna ide beruházni.
Abban a pillanatban,amikor a bérek elindulnának felfelé,abban a pillanatban zárnák be üzemeiket,gyáraikat,és mennének tovább oda,ahol olcsóbb a munkaerö.Azt hiszem ez világos.Példát esetleg?Portugália,EU tag.Marha jól megy nekik.Nem?Az eredmény az lenne,hogy mégtöbb lenne a munkanélküli.Persze akkor nem kellene fizetést sem emelni.Nyugodjunk meg,hogy ez igy fog maradni,mert a tökésnek nem áll érdekében magasabb bért fizetni.Akkor rögtön maradhatna otthon is.Igy látom én.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!