A farmon megbetegszik egy ló. Az állatorvos azt mondja a parasztnak: - Beadtam neki egy gyógyszert, de ha 3 nap múlva sem gyógyul meg, akkor agyon kell lőni. A disznó, aki mindent hallott, mondja a lónak: - Kelj fel! De a ló túl elcsigázott ehhez. Második nap a disznó újra azt mondja: - Kelj fel gyorsan! Baj lesz! De a ló még mindig túl fáradtnak érzi magát. Harmadik nap a disznó megint azt mondja: - Kelj fel, mert ha nem, agyon fognak lőni! Végre egy utolsó erőfeszítéssel a ló föláll. A paraszt látja és örömmel mondja a családnak: - Ezt megünnepeljük--> levágjuk a disznót!
Kitör az erdöben a kommunizmus. A csiga fejvesztve menekül, találkozik a medvével. Az kérdi tölle: - Hová futsz csiga? -Kitört a kommunizmus, futok nehogy államositsák a házam. Amedve gondolkodik, szép a bundám- futok én is, nehogy elvegyék! Találkoznak a rókával, kérdi töllük: -Miért futok? Felelnek rá, hogy a kommunizmus elöl szaladnak. Nehogy államositsák a vagyonuk. Elkezd szaladni a róka. Kis idö mulva megáll, gondolkodik. -Vörös is vagyok, sunyi is vagyok..... beállok a pártba!
Egy zsiráf ücsörög a fán. Arra megy egy elefánt, és megkérdezi: -Hát te mit keresel odafent? -Éppen cseresznyézem! - feleli a zsiráf. -De hiszen ez egy körtefa! -Nem probléma, hoztam magammal cseresznyét!
Egy csendes házhoz papagáj kerül. De a családnak hamar elege lett az örökös rikácsolásból, és a papagájt bevágták a hűtőszekrénybe. Kis idő elteltével lelkiismeretfurdalásuk lett, ezért visszamentek érte és kivették. Majd hosszas magyarázkodásba kezdtek, hogy csak azért tették be, mert túl hangos volt, meg minden. A papagáj erre megszólal: - És a csirke mit csinált?
Két beképzelt bagoly beszélget: -Az éjjel álmomban az Isten azt mondta én vagyok a legszebb bagoly a Földön! Mire a másik: -Hát én ilyet nem is mondtam!
Három béka ül a to partján az elsö megszollal: -Brekk. A második is megszollal: -Brekk. A harmadik: -Brekk-brekk. Erre az elsö elökap egy fegyvert, s lelövi a harmadikat. -És ezt meg miért tetted? -kérdi a második. -Tul sokat tudott.
Két kanmacska ül a tetőn. Megszólal az egyik: - Na, mi volt tegnap azzal a macskalánnyal? - Felvittem a lakásomra. - És? - Vacsiztunk. - És? - Egymáshoz bújtunk. - És? - Beszélgettünk. - És? - Elmeséltem, hogyan heréltek ki.
A medve, a róka és a nyuszika kártyáznak az erdő szélén. Megszólal a medve: - Ha még egyszer észreveszem, hogy valaki csalni próbál, beverem a vörös pofáját!
Nyuszika faggatja az anyukáját: - Mondd mama, én hogy lettem? - Majd megtudod, ha nagyobb leszel. - De mama, én most akarom megtudni! - Nem lehet! - De mamaaa... - Hogy lettél, hogy lettél. Hát egyszerűen csak kihúztak egy cilinderből és kész!
A medve sétál az erdőben. Egyszer csak elszáll a feje felett a nyuszika és elordítja magát: - Medve koma, kérsz egy pofont? - Igen! - Akkor menj az erdő végére, én is ott kaptam.
Megállítanak egy öreg bácsit az utcán: - Nem látott errefelé véletlenül egy gitározó verebet? - Nem. - És lilára festett hajú napraforgót? - Azt sem. - Esetleg görkorcsolyázó flamingót? - Bizisten, azt sem. - Akkor ma sem történt semmi csoda - mondta a kutya és elrepült.