Keresés

Részletes keresés

bivisz Creative Commons License 2004.11.29 0 0 63
Egyik sem. Lovecraft. (A három másik közül pedig inkább King.)
Dorien Creative Commons License 2004.11.29 0 0 62
King és Barker. Előbbinél az események nagyon részletes leírását értékelem nagyra, a szereplők érzékszervei és értelmezései alapján közvetített világot és az elő-előbukkanó humort, utóbbinál a szinte természettudományos prózaiságot és a minden képzeletemet felülmúló, mégis betonstabil határozottsággal megalkotott fantasztikus víziókat.
Koontz könyveit is olvastam régebben. Tetszett a Hideg tűz, a Rossz hely, a Rejtekhely, az Éjfél és a Virrasztók. Aztán egyre laposabbak lettek a sztorik, és a legutóbb olvasott két kötet (A rettegés ajtaja, A visszatérő) olyan mérhetetlenül unalmas és kiszámítható volt, hogy azóta nem pazarlok rá több időt, pénzt és energiát.
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2004.11.07 0 0 61

bakker, hát persze, hogy barker, még mindig

gyugyuzombi Creative Commons License 2003.11.15 0 0 60
repülök. :)
Előzmény: Dohi (59)
Dohi Creative Commons License 2003.11.14 0 0 59
en az lennek tobbe-kevesbe. van egy clive barker - korbacs nevu topic, ott akadnak masok is (ez a topic tenyleg eleg halott).
Előzmény: gyugyuzombi (58)
gyugyuzombi Creative Commons License 2003.11.14 0 0 58
ha ez a topic már meghalt, akkor szomorú vagyok, mert most találtam rá.

én csak néhány koontz-könyvet olvastam, és azok közül csak egy tetszett (azt viszont zseniálisnak tartom): hideg tűz.
stephen king szerintem egy kicsit alpári, és nem mindig tetszenek a megoldásai, mindazonáltal nagyon szórakoztató, és a rémkoppantók meg a talizmán komolyan könyvei, szerintem.
mindemellett én egyértelműen barkert választom (habár nem minden sikerül neki sem, az öröklét tolvaját igen gyengének tartom). nagy kár, hogy barker könyveinek nagy része (és néhány igazán jó ezek között) nem jelent meg magyarul. a galilee kiszakad a ponyvakörből, irodalmilag is értékelhető mű, a coldheart canyontól meg végig felállt a szőr a hátamon (kivéve, amikor valami más, meg a mikor vinnyogtam a röhögéstől a buszon).

van itt esetleg barker-rajongó valahol? szívesen cserélnék eszmét, esetleg könyveket.

Baley Creative Commons License 2002.07.25 0 0 57
Hü, gyerekek most fejeztem be Stephen mestertől a Végitéletet. (ajánlom mindenkinek, qurva nagy könyv, talán a legjobb amit King valaha is írt, sőt még a fordítás se rossz).

Amugy nállam ettől függetlenűl továbbra is Koontz az etalon. Hitetetlen mestermű az idegenek és a sziv sötét folyoi vagy a visszatérő is. (talán egyedűl a Tik Tak volt az egyetlen regénye ami nem tetszett9

orcinus-orca Creative Commons License 2002.07.16 0 0 56
Bocs, azt hittem ez egy vitafórum.
Előzmény: Törölt nick (55)
orcinus-orca Creative Commons License 2002.07.16 0 0 54
Koontz
King
fej fej mellett!!

Igen, a kommersz eladási listákon.

Barker
valahol mélyen...

Igen, a tudatalattidban.

Előzmény: Törölt nick (53)
DaemonLaz Creative Commons License 2002.06.18 0 0 52
BARKER!
AlomGomba Creative Commons License 2002.04.23 0 0 51
Barker természetesen, de majd kifejtem csak most nem jut rá idő, de így legalább feljön a topic.
rozsoma1 Creative Commons License 2002.02.08 0 0 50
Ami van, azt kell szeretni....:-))
Előzmény: nightwish (49)
nightwish Creative Commons License 2002.02.08 0 0 49
No, elolvastam a Korbácsot, és mindent összevetve tetszett, bár...

Borzasztóan zavart, hogy pongyola a fordítás, következetlen a központozás, nem mindig lehet tudni, ki beszél, stb.

Amit a történetben hiányoltam:
FIGYELEM! SPOLIER!

Nem volt elég meggyôzô számomra Immacolata motivációja: csak azért, mert uralkodni akart felelttük, és a látólények elutasították, rögtön népirtást akar? Erôs túlzás, szvsz. Hasonlóan erôs túlzás, hogy nem gondolja végig: ezzel pont a Korbács malmára hajtja a vizet, akitôl – amúgy – retteg. Számomra kevéssé volt meggyôzô a nôvérek hirtelen pálfordulása is, amellyel a Jó mellé álltak.

Szívesen olvastam volna részletesebben Shadwell elôtörténetétérôl, a látólények genezisérôl, varázshatalmuk természetérôl, stb.

Előzmény: orcinus-orca (48)
orcinus-orca Creative Commons License 2002.02.06 0 0 48
Na, így már tisztább a kép: pár szó a Korbács új kiadásáról.
rozsoma1 Creative Commons License 2002.02.01 0 0 47
A rutin meg az évek...:-))
Meg a LotR-t is hasonlóan "birálták".:-((
Hú, Uriel milyen korrektül nézhet ki...sok szem, szárnyak, szinte folyékony- folyamatosan változó "test", fortyogó erő, lángok.
Előzmény: orcinus-orca (46)
orcinus-orca Creative Commons License 2002.02.01 0 0 46
Ej-ej, hát ezt meg miből gondolod?! :-)))
Előzmény: rozsoma1 (45)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.02.01 0 0 45
Bár a Plazafiúk-cicák hangja már itt cseng a fülemben: -vazze, mekkora hülyeség, a szőnyegbe vótak beleszőve, na neeeeeee.Bár az a boszorkánycsajszi azzal a folyékony erővel, na azt megb@..nám.:-(((
Előzmény: orcinus-orca (44)
orcinus-orca Creative Commons License 2002.02.01 0 0 44
Ha mondjuk a Gyűrűk Ura-t megközelítő/elérő színvonalon sikerülne megcsinálni, akkor biztosan bejönne. Egyébként tényleg kár lenne egy B-kategóriás valamit csinálni belőle.

Amikor a Szőttesföld szétterül-szétárad az árverésen - a mai számítógépes képelakotó technikával nem lenne gond.

Előzmény: rozsoma1 (42)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.02.01 0 0 43
Mert ez kellene a népnek: Korbács és kenyér:-))
Előzmény: rozsoma1 (42)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.02.01 0 0 42
A Korbácsra, mint filmre egy rendező sem jelentkezik? Pedig biztos nagy királyság lenne, és a mai technikával...
Habár ha olyan "B"-movie lenne, mint a Koontz-filmek akkor inkább ne:-(. Pl: Rejtekhely, meg az a csodakutyás-gyilkosmajmos a cimét sajnos nem tudom.
Előzmény: orcinus-orca (41)
orcinus-orca Creative Commons License 2002.02.01 0 0 41
Ebben az esetben valószinűleg nem veszem meg még egyszer, bármennyire is szeretem. Mindenestre ha meglátom valahol, én is megnézem.
Előzmény: rozsoma1 (40)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.02.01 0 0 40
Hát belenéztem egy pillanatra.: a tördelése más, kicsit átláthatóbb, de nem lepődnék meg , ha valakinek nem tetszene (kicsit fura). Beleolvasgattam, és nem tűnt másnak a szöveg, sőt az idézetek ugyanazok, ha jól emlékszem.Bár az igaz, hogy nem tudom milyen szintű egy ilyen "esetleges" újraforditás. Mert ha annyi a különbség, mint a Babó és a LotR között, akkor határozottan NEM forditották újra a Korbácsot.
Előzmény: orcinus-orca (39)
orcinus-orca Creative Commons License 2002.02.01 0 0 39
Újrafordították? - ez érdekelne most a legjobban.
Előzmény: rozsoma1 (38)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.02.01 0 0 38
Az Árpád hidi aluljáróban tegnap láttam egy új keménykötésű Korbácsot.(tök jó, hogy a koponya megmaradt).2790 forint.
A Nyugati PU felé menő oldalon, mindjárt a kijárattal szemben a könyvesstandnál.Sok sikert.
VampireX Creative Commons License 2002.01.31 0 0 37
Nem megy a cím!
Előzmény: alric (35)
orcinus-orca Creative Commons License 2002.01.30 0 0 36
Legjobb tudomásom szerint igen.
Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy nem először mondja azt, hogy abbahagyja.
Előzmény: alric (34)
alric Creative Commons License 2002.01.30 0 0 35
Na, éppen most néztem a www.fantasycentrum.hu-t és ott azt írják, hogy mától kapható a Korbács!

Az ára nem egyszerű: 2790 Ft.

alric Creative Commons License 2002.01.30 0 0 34
A Korbácsot már én is régóta keresem. Azt mondták, hogy karácsony körül újra megjelenik, de én aztóta se láttam...

Mondjuk sikerült kölcsönkérnem... csak éppen angolul. Sajnos nem tudok valami jól inglisül, egyelőre nem volt lelkierőm belevágni. Bár ha nem lesz magyar példányom, talán nekikezdek.

Remélem King azért a Sötét Tornyot befejezi.

orcinus-orca Creative Commons License 2002.01.30 0 0 33
>>>(AP) Stephen King nemrég interjút adott a Los Angeles Timesnak, mely során kijelentette, hogy hamarosan abbahagyja az írást. A népszerű horrorszerző azzal magyarázta elhatározását, hogy már nem tud kellően újszerű regényekkel előrukkolni, és középszerű könyvekhez nem szeretné adni a nevét.<<<

Hmmm, csak nem észrevette ő is. :-)

Más.

Dark Fantasy?
Lehet, hogy csak a fantasy népszerűsége miatt kellett valami marketing-jelző. Itt OFF, de hasonló a K. Vonnegutra aggatott "A legfeketébb fekete humor." cimke is. Nem foglalkozom vele, bár nem tetszik.

VampireX Creative Commons License 2002.01.30 0 0 32
A vitába nem szálnék nagyon bele, (nyilván BARKER) viszont a cenobiták családjára mondom, hogy p*csába lehet az hogy pont én nem tudom megszerezni a korbácsot.
Most azokhoz szólok, akik már olvasták: képzeljétek el azt az érzést hogy nem olvastátok...... Na nekem most pont ilyen.

Bárki akinek van eladó darabja, azt kérem jelentkezzen az emilemen, mert szeretném megvenni! Nagyon.

Ja mégis egy kis témába vágó dolog. Titeket mennyire bosszant az a félresikerült jelzô, hogy Barker egy dark fantazi író? Engem eléggé.

Meg valami! Akinek sikerült eddig elkerülnie a Hellraiser legutolsó részét (video), asszem a 4-est, az most boldog.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!