Én legutóbb elkapirgálással intéztem el a dolgot, és valahol olvastam, hogy az az igazi módszer.
Mondjuk elég kevéske volt, már eleve kicsi, 80 dekás volt a bélszín, és csak a potyadékot használtam erre, úgyhogy egy kilónak így nem állnék neki..:}}}
Pedig kipróbálhatnád a tatárbifszteket sáskából! Ha apróra vagdosod és jól összekevered pirospaprikával, mustárral meg nyers tojással, senki meg nem mondja, hogy miből készítetted az így előállított moslékot.
Régen ettem, de tegnap megesett. És nagyon jó volt. Közben egyik ismerősöm az asztalnál, aki egyébként szakács, új infóval szolgált a Tb-t illetően. Azt találta mondani, hogy a vendéglőben nem szabad darálni a húst, hanem ki kell klopfolni a szeleteket, egész ellapítva, majd késsel addig kell aprítani, amíg egészen apróka lesz. Kissé meglepődtem, de elhiszem. És persze otthon ő ezt így is végzi. Alant is volt egy versenyző, aki vagdossa. Azért ez érdekes....
Meséljen már valaki Vik-nek a sugárgombákról, meg a növényekben található vegyszermaradékokról, nehézfémekről, a hígtrágyás termelési technológiáról, a genetikai manipulációkról.
Vagy inkább ne meséljen, mert a végén éhenhal szegény...
Próbálta már valaki szarvasbélszínből a tatárbifszteket? (Ill. tatárdírszteket:-))) )
Ugyan már, a vágóhidakon állatorvosi ellenőrzés mellett vágják a marhát. Parazitáknak 0 esélyük. (Persze, a fertőző prionok, mint új jelenség, pár éve átjutottak a rendszeren. De azokat a főzés-sütés sem irtja ki.)
Tojásból pedig most már az egyszerű közértekben is lehet kapni az ózonnal fertőtlenített változatot.
Örülhetnénk, ha a zöldségeken és gyümölcshéjon maradt növényvédő- és tartósítószermaradványokat is ennyire könnyű lenne kivédeni!
Én sem kötekszem, csak válaszoltam a topic címében feltett kérdésre: hogyan lesz a tatárbifsztek? hát úgy, hogy egyesek mindenféle parazitával fertőzött nyers húst esznek jó szalmonellás nyers tojással, és ezt tatárbifszteknek nevezik.
Én egyébként nem túlzottan szeretem a sört (a bort és a kólát annál inkább, persze *nem* egyszerre!) -- a tatárbifsztekhez mégis sört iszom, annyira összeillenek.
Én is bele szoktam nézni pedig eszem ágában sincs vega lenni! Csak én elfogadom hogy vannak akiknek az a jó, azt tartják normálisnak, és nem kötekedek, nem fújgatok.
Persze szuverén joga oda írni ahová akar de ide minek ír ha a "témát" ill. kaját eleve szörnyűnek tartja?
Nyisson topikot pl. Miért borzasztó kaja a tatárdifsztek? címmel és már írogathatja is rémálmait különböző parazitákról és borzasztó emberekről, akik hajlandóak ilyen förmedvényt megenni.
És még valami. A hozzá fogyasztott ital kérdése. Alapvetően meghatározható, hogy melyik ételhez mi passzol, de ettől egyéni ízlés szerint el szabad térni. Azonban azok akik kólát vagy egyéb édes löttyöt (tényleg akadnak ilyenek) isznak hozzá, azok egyéb gazságokra is képesek. Én speciel a pezsgőt nem érzem hozzáillőnek, inkább a sörre szavazok.
Véleményem szerint barbárság bélszínen kívül bármilyen más húsból készíteni a TB-et! Sőt, csak akkor nevezhető tatárnak, ha bélszínből készült! A beefsteak, bármilyen módon készüljön, csak bélszínből (más néven vesepecsenye) lehet. Olyan mint a Bécsi szelet, ami attól Bécsi, hogy borjúból van, tehát felesleges hozzátenni az állat "típusát"!
Ez a topic a tatárbeefsteakról szól, ha nem szereted, mi a bánatos nyavalyát kersel itt? Én sem megyek a vege' kedvelőit piszkálni, annak ellenére, hogy fel nem foghatom, mi benne a jó!
Szerintem akkor is unalmas, ha elejétől a végéig ugyanaz az íze! Elvész az egésznek a szertartás-jellege.
A neten lehet receptet találni házi készítésű adjikára, de SZVSZ reménytelen itt elkészíteni: sokféle paprika kell hozzá, amiket ha esetleg megtalálsz is itt, az ízük garantáltan nem uaz, mint a Kaukázusban. (Szintúgy a másik fő összetevőé, a vörösbor-eceté.)
Ebbe pont az "árulnak" az áruló! Én sok helyen ettem már TB-t de a legtöbb helyen gyanus volt a marhasága, a VP-sége. Ez nem disznóság volt. Szerencsére. Vagy mégis ez a disznóság?
Én a barátaimnak és magamnak készítem így. Erre vágynak. Ebben tényleg az van amiből kell. Ja és tényleg grúz. DE AKKOR SINCS!!
Vik 23-nak. Azt már tudom, hogy mit nem, sőt azt is, hogy hogyan nem. Ez így még nekem sem ízlik! Bezzeg a csokoládé az nekem is nagyon.
Így csinálva szerintem sem az igazi (nevezhetjük akár "borzalmas"-nak is)! A tatárbifszteknek a lényegéhez tartozik, hogy a fogyasztó maga keveri össze és nem lesz két pontosan egyforma ízű falat. Én igazán szeretem a TB-et, de ha vhol előre bekevertet árulnak, akkor vmi mást kérek.