Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.30 0 0 145
Van itt valaki ?
tuutuu Creative Commons License 2007.01.02 0 0 144

Én legutóbb elkapirgálással intéztem el a dolgot, és valahol olvastam, hogy az az igazi módszer.

Mondjuk elég kevéske volt, már eleve kicsi, 80 dekás volt a bélszín, és csak a potyadékot használtam erre, úgyhogy egy kilónak így nem állnék neki..:}}}

Előzmény: 36évi (139)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.05 0 0 143
Miért haragudnék?! Szia!
Előzmény: ironist (142)
ironist Creative Commons License 2005.01.04 0 0 142

Hm?

 

Erre elkelne egy 24 órás deo-stift. Nagyon hónajszagosra sikeredett a válaszod. Ugye nem haragszol, ha Neked nem válaszolok többet.

Előzmény: Vik 23 (141)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 141
Pedig kipróbálhatnád a tatárbifszteket sáskából! Ha apróra vagdosod és jól összekevered pirospaprikával, mustárral meg nyers tojással, senki meg nem mondja, hogy miből készítetted az így előállított moslékot.
Előzmény: ironist (140)
ironist Creative Commons License 2005.01.03 0 0 140

Halló!

 

Válaszom: Nem.

 

Én már kicsigyermekkoromtól kezdve vála-steakosan ettem, nem ragadtam le a zöldjénél.

Előzmény: Vik 23 (137)
36évi Creative Commons License 2005.01.03 0 0 139
Régen ettem, de tegnap megesett. És nagyon jó volt. Közben egyik ismerősöm az asztalnál, aki egyébként szakács, új infóval szolgált a Tb-t illetően. Azt találta mondani, hogy a vendéglőben nem szabad darálni a húst, hanem ki kell klopfolni a szeleteket, egész ellapítva, majd késsel addig kell aprítani, amíg egészen apróka lesz. Kissé meglepődtem, de elhiszem. És persze otthon ő ezt így is végzi. Alant is volt egy versenyző, aki vagdossa. Azért ez érdekes....
Boarhunter Creative Commons License 2005.01.03 0 0 138

Meséljen már valaki Vik-nek a sugárgombákról, meg a növényekben található vegyszermaradékokról, nehézfémekről, a hígtrágyás termelési technológiáról, a genetikai manipulációkról.

Vagy inkább ne meséljen, mert a végén éhenhal szegény...

Próbálta már valaki szarvasbélszínből a tatárbifszteket? (Ill. tatárdírszteket:-))) )

Vik 23 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 137
Te azzal kezdted?!
Előzmény: ironist (135)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 136
Persze hogy nem!
Előzmény: BBéci (133)
ironist Creative Commons License 2004.12.22 0 0 135
Én a helyedben az előző hozászólások hatására talán egy zöld sáskával kezdeném a hozzászokást a jóhoz.
Előzmény: Vik 23 (132)
H_G Creative Commons License 2004.12.22 0 0 134
Ugyan már, a vágóhidakon állatorvosi ellenőrzés mellett vágják a marhát. Parazitáknak 0 esélyük. (Persze, a fertőző prionok, mint új jelenség, pár éve átjutottak a rendszeren. De azokat a főzés-sütés sem irtja ki.)

Tojásból pedig most már az egyszerű közértekben is lehet kapni az ózonnal fertőtlenített változatot.

Örülhetnénk, ha a zöldségeken és gyümölcshéjon maradt növényvédő- és tartósítószermaradványokat is ennyire könnyű lenne kivédeni!


Előzmény: Vik 23 (132)
BBéci Creative Commons License 2004.12.21 0 0 133
Vik! A tiramisut sem eszed meg? Ugyebár abban is nyers tojás van.
Előzmény: Vik 23 (132)
Vik 23 Creative Commons License 2004.12.20 0 0 132
Én sem kötekszem, csak válaszoltam a topic címében feltett kérdésre: hogyan lesz a tatárbifsztek? hát úgy, hogy egyesek mindenféle parazitával fertőzött nyers húst esznek jó szalmonellás nyers tojással, és ezt tatárbifszteknek nevezik.
Előzmény: stefiadri (130)
H_G Creative Commons License 2004.12.17 0 0 131
Én egyébként nem túlzottan szeretem a sört (a bort és a kólát annál inkább, persze *nem* egyszerre!) -- a tatárbifsztekhez mégis sört iszom, annyira összeillenek.

stefiadri Creative Commons License 2004.12.17 0 0 130
Én is bele szoktam nézni pedig eszem ágában sincs vega lenni! Csak én elfogadom hogy vannak akiknek az a jó, azt tartják normálisnak, és nem kötekedek, nem fújgatok.
Előzmény: petike23 (128)
petike23 Creative Commons License 2004.12.17 0 0 128

Hagyd, én is gyakran belátogatok a vega topicba.. :)

 

A tatárhoz szerintem a bor illik, esetleg fröccs.

Talán még sör.

Kóla, fanta semmiképp.

Előzmény: stefiadri (127)
stefiadri Creative Commons License 2004.12.17 0 0 127

Hát tényleg érthetetlen mit keres itt  Vik 23!

Persze szuverén joga oda írni ahová akar de ide minek ír ha a "témát" ill. kaját eleve szörnyűnek tartja?

Nyisson topikot pl. Miért borzasztó kaja a tatárdifsztek? címmel és már írogathatja is rémálmait különböző parazitákról és borzasztó emberekről, akik hajlandóak ilyen förmedvényt megenni.

Előzmény: BBéci (124)
BBéci Creative Commons License 2004.12.17 0 0 126
 És még valami. A hozzá fogyasztott ital kérdése. Alapvetően meghatározható, hogy melyik ételhez mi passzol, de ettől egyéni ízlés szerint el szabad térni. Azonban azok akik kólát vagy egyéb édes löttyöt (tényleg akadnak ilyenek) isznak hozzá, azok egyéb gazságokra is képesek. Én speciel a pezsgőt nem érzem hozzáillőnek, inkább a sörre szavazok.
BBéci Creative Commons License 2004.12.17 0 0 125

 

Véleményem szerint barbárság bélszínen kívül bármilyen más húsból készíteni a TB-et! Sőt, csak akkor nevezhető tatárnak, ha bélszínből készült! A beefsteak, bármilyen módon készüljön, csak bélszínből (más néven vesepecsenye) lehet. Olyan mint a Bécsi szelet, ami attól Bécsi, hogy borjúból van, tehát felesleges hozzátenni az állat "típusát"!

BBéci Creative Commons License 2004.12.17 0 0 124

 Kedves Vik 23!

Ez a topic a tatárbeefsteakról szól, ha nem szereted, mi a bánatos nyavalyát kersel itt? Én sem megyek a vege' kedvelőit piszkálni, annak ellenére, hogy fel nem foghatom, mi benne a jó!

Előzmény: Vik 23 (119)
ironist Creative Commons License 2004.12.16 0 0 123

a szerszartás az tényleg nem az igazi.

 

 ö-de-de-de amerikában meg verik a négereket...

Előzmény: H_G (122)
H_G Creative Commons License 2004.12.16 0 0 122
"Ebben tényleg az van amiből kell."

Szerintem akkor is unalmas, ha elejétől a végéig ugyanaz az íze! Elvész az egésznek a szertartás-jellege.

A neten lehet receptet találni házi készítésű adjikára, de SZVSZ reménytelen itt elkészíteni: sokféle paprika kell hozzá, amiket ha esetleg megtalálsz is itt, az ízük garantáltan nem uaz, mint a Kaukázusban. (Szintúgy a másik fő összetevőé, a vörösbor-eceté.)


Előzmény: ironist (121)
ironist Creative Commons License 2004.12.15 0 0 121

Ebbe pont az "árulnak" az áruló! Én sok helyen ettem már TB-t de a legtöbb helyen gyanus volt a marhasága, a VP-sége. Ez nem disznóság volt. Szerencsére. Vagy mégis ez a disznóság?

Én a barátaimnak és magamnak készítem így. Erre vágynak. Ebben tényleg az van amiből kell. Ja és tényleg grúz. DE  AKKOR  SINCS!!

 

Vik 23-nak. Azt már tudom, hogy mit nem, sőt azt is, hogy hogyan nem. Ez így még nekem sem ízlik!  Bezzeg a csokoládé az nekem is nagyon.

Előzmény: H_G (120)
H_G Creative Commons License 2004.12.15 0 0 120
Így csinálva szerintem sem az igazi (nevezhetjük akár "borzalmas"-nak is)! A tatárbifszteknek a lényegéhez tartozik, hogy a fogyasztó maga keveri össze és nem lesz két pontosan egyforma ízű falat. Én igazán szeretem a TB-et, de ha vhol előre bekevertet árulnak, akkor vmi mást kérek.

Az Adzsika egyébként grúz.
Előzmény: ironist (114)
Vik 23 Creative Commons License 2004.12.15 0 0 119
Húst semmiképpen. Főleg nem nyersen.
Előzmény: ironist (117)
petike23 Creative Commons License 2004.12.14 0 0 118

Viki nem szok ilyet enni. :)

 

Egyébként ha piritósra kened, isteni... :)

Előzmény: ironist (117)
ironist Creative Commons License 2004.12.13 0 0 117
Te mit szoksz enni? Ami nagyon de nagyon olyan ami nem borzalmas. Lehet, hogy megkóstolnám én is.
Előzmény: Vik 23 (116)
Vik 23 Creative Commons License 2004.12.13 0 0 116
Szerintem borzalmasan hangzik.
Előzmény: ironist (114)
petike23 Creative Commons License 2004.12.13 0 0 115
Jól hangzik !! :)
Előzmény: ironist (114)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!