uff 2 fiam /testverek/ anyja , egyszer 1 gyenge pillanatában amikor az akarás nagyon elővette és kifogyott az érveiből tromfként hozta. Az ünnepek járnak, nem lehet mindég dolgozni /mert hogy dolgom volt, s a srácok „jöttek” volna velem, s ami igazán szíven ütött, hogy a nem engedem srácok elhagyják magukat mikor a gyengeség a probléma jelentkezik, „a gyerekek már betegek sem lehetnek…….” Elgondoltam akkor lám alkalmasint mit jelent az ünnep, a betegség, némelyeknek milyen világ tapasztalásuk lehet nekem tutira pihenő napok, az ünnepek . ha akarok, ha nincs miért ....
ja-ja! De ha észrevetted, eme locsolóversekkel épp a húsvét elüzletiesedését 'parodizáltam'. A gyerekek élvezik igazán (édesség, pénz...stb). Az árusoknak is jó (pénz). A felnőttek (de főként a hívők) meg még tudják is talán, hogy az egész eredetileg miről szól.
DE HISZEN ÉPP MOST VERSELSZ, NE SZERÉNYKEDJ TOJÁST KAPTAD ELÉG KEREK? VAGYIS INKÁBB TOJÁSDAD DEHÁT MILYEN LEGYEN HA EGYSZER TOJÁSBÓL VAN NEKEM SE ÁLL RÍMRE A SZÁM DE NE HÚZD A BELED, INKÁBB SÉTÁLJ :-)
Amikor a szeretet int felétek, kövessétek őt, Jóllehet minden útja nehéz és meredek. És mikor szárnyai átölelnek, engedjétek át néki magatokat, Jóllehet a belsejében rejlő kardok sebet ejthetnek rajtatok. És amikor szól hozzátok, higgyetek szavának, Jóllehet hangja összetörheti álmaitokat, miként az északi szél pusztává sepri a kertet. Mert amiként a szeretet koronával ékesít, azonképpen fog keresztre feszíteni is. Amiként növekedésteket segíti elő, azonképpen nyeseget is. Amiként felszárnyal magasságotokba, és megsimogatja leggyengébb ágaitokat, Azonképpen száll le gyökereitekhez is, és megrendíti őket a földhöz való kapaszkodásban. Mint a gabona kalászait, úgy gyűjt be benneteket magának.
Kicsépel benneteket, hogy mezítelenné váljatok. Megrostál benneteket, hogy megszabadítson a pelyvától. Fehérre őröl benneteket. Megkeleszt benneteket, míg képlékennyé nem lesztek És azután szent tüzére vet benneteket, hogy szent kenyérré legyetek Isten szent lakomáján. Ezt teszi véletek a szeretet, hogy megismerjétek szívetek titkait, s e tudás által az Élet szívének egy darabjává váljatok.”
persze, nem is lehet csodálkozni ezen a véleményen, hisz a nagy pogánykereszténység alacsonyította így le Krisztus megváltó szólgálatának és kereszthalálának emlékét...
Evés - ivás - tréfa - üzlet - ocsmánykodás keverve pogánykeresztény szakralitásokkal magvetése megszülte tbk. azt, amit Gábor belinkelt.