Keresés

Részletes keresés

NeXuS Creative Commons License 2001.04.18 0 0 48
Nekem nyolc.

Akkor Jób.

De azért köszi az infót! :-)

Előzmény: gyorgyi_ (41)
tivadar Creative Commons License 2001.04.18 0 0 47
Ez a válasz a gazdáját minősíti...
(Igen, ráadásul ezt már több helyen is olvastam)
Előzmény: Beany (46)
Beany Creative Commons License 2001.04.18 0 0 46
tivadar,

Ennyire nem lehetsz buta, hogy miután x+1 alkalommal kifejtettem a véleményem, ugyanazt megkérdezed!

Előzmény: tivadar (42)
Biga Cubensis Creative Commons License 2001.04.18 0 0 45
:) csak nem bírtam megállni.... :)
Előzmény: tivadar (44)
tivadar Creative Commons License 2001.04.18 0 0 44
Bigám kedves, én a Goodmant (=Jó ember Bénit - ugyebár mi, zenészek tuggyuk eztet...) kérdeztem, nem tégedet ! ;-))
Mi (majdnem) 1 húron pendülünk, nem ?

Számomra egyértelmű Jézus válasza ill. mögöttes tartalma: nem kell ahhoz feltétlen "bűnösnek" lenni, hogy valaki karmikus életfeladattal (pl. vakon) érkezzen egy leszületésbe (azért is: reinkarnációba !) Amúgy meg folyamatosan vétkezünk fizikai létünk során (azaz tévedéseket 'követünk el') és ennek következményeiből lépünk előre.
hey: t-r

Előzmény: Biga Cubensis (43)
Biga Cubensis Creative Commons License 2001.04.18 0 0 43
Szia kedves Tiv,

tudod, hogy mindenre van magyarázat :)

Ján 9.2.
És kérdezék őt a tanítványai, mondván: Mester, ki vétkezett, ez-é vagy
ennek szülei, hogy vakon született?
3.
Felele Jézus: Sem ez nem vétkezett, sem ennek szülei; hanem, hogy
nyilvánvalókká legyenek benne az Isten dolgai.

Előzmény: tivadar (42)
tivadar Creative Commons License 2001.04.18 0 0 42
Beany, engem azért nagyon érdekelne, hogy spec. a te mai hited szerint, miért

- születik Lópata Lacika vakon ?
- halálozik el Pék Petra 5,5 évesen ?
- miért nyomoríthatja meg családját Szotyola Margit, rettenetes nagyanyó 93 éves koráig ?
- miért nem pusztul már el a rakétás gyilkos 33 évesen ?
És a többi, és a többi ?
Talán azért, mert 'Isten útjai kifürkészhetetlenek', vagy van jobb ötleted is ?
Netán ezeken tilos is gondolkodni ?
t-r

Előzmény: Beany (37)
gyorgyi_ Creative Commons License 2001.04.18 0 0 41
Ez Job konyveben van. Jobot eri minden rossz dolog. Ez ugy van, hogy a satan elmegy Istenhez, es engedelyt ker, hogy kiserthesse Jobot. Szegeny Jobot pedig minden baj eleri. Szerintem a legszornyubb az, hogy gyerekeit elveszti.

Amugy az atok meg Istentol van - legalabbis ezt mondjak egyeseke.

Előzmény: NeXuS (40)
NeXuS Creative Commons License 2001.04.18 0 0 40
Igen, és asszem pont Jákobot kísérti meg az "úr", betegséggel, meg szegénységgel...
mert a Sátán azt sugallja, hogy csak ezért hisz Jahveban!

Persze a főhős megmenekül, és meg is gyógyul... de a betegsége pont Yhwh-tól származik!!!

Persze, lehet, hogy nem Jákob, hanem valamelyik másik Ó.Sz.-beli emberke

Előzmény: Beany (10)
tónibá Creative Commons License 2001.04.17 0 0 39
Hát persze. Viktor próféta a Paradicsomi kertben tengeti napjait, és sátrát természetesen jó messzire verte attól a bizonyos fától ..:)
Előzmény: Beany (38)
Beany Creative Commons License 2001.04.17 0 0 38
Aranyviktor,

Kezdem azt észrevenni, hogy Te mindenben hiszel amiben a keresztények is, csak éppen azonos fogalmak alatt mást értesz, tehát a hitünk szinte semmiben sem azonos. Ezen nem hiszem, hogy változtatni kell. Szabad akaratot kaptál...használd a tálentumokat.

Beany Creative Commons License 2001.04.17 0 0 37
Aranyviktor,

Nem szoktál te ilyen hangnemet megütni, mi bánt most? Azzal, hogy a bűn - vagy tökéletlenség - bekerült az ember életébe, elmúlt az Istennel való közösség. Ennek az a következménye, hogy bizony születnek olyan gyermekek, akik betegek...mert a tökéletlenség és a betegség a bűnnel érkezett a Földre.

Nem mentem el bocsánatot kérni, de imádkozom mindenkiért, akiért csak lehet. Volt olyan, hogy érted is...

Van egy olyan érzésem, hogy te NEM is akarod megérteni, amit én mondok...

Legyen a te hited szerint, és nézz Pityi Palkó mozgáskorlátozott kétéves kisfiúra, hogy tán gyilkos volt még pár éve...

Előzmény: aranyviktor (35)
tivadar Creative Commons License 2001.04.17 0 0 36
Kedves steVe !

Én nem udvariatlanságból nem akarok válaszolni, hanem azért, mert nem hiszem el, hogy adhatunk egymásnak olyat amitől többek leszünk.
Én a szektákat (és most érts alatta bármilyen gyűlekezetet) azért nem tartom Istenhez vezető dolognak, mert - így vagy úgy - de bebetonozzák a tagjaikat egy általuk vélt igazságba. "Természetesen" bibliai alapon !!!
Mit lehet ezzel kezdeni ? Semmit.
Ugyanakkor én inkább menekülök a csoportos lelki terror elől,legyen az bármilyen eredetű is.
Te begörcsölsz ilyen fogalmaktól: okkultizmus, ezotéria, pedig ezek csak szavak. És meg sem próbálsz disztingválni, árnyalni, fától meglátni magát az erdőt.
Te betöltekeztél, meg befogadtad Jézust: azt hiszed, hogy én (és a hozzám hasonlók) nem ugyanezt tettem, ha nem s ilyen sztereotíp kifejezésekkel összekapcsolva ! Ez a ti kirekesztésetek; el sem tudjátok képzelni, hogy azért mert nem félek az okkultizmustól, azért Jézus K. az első helyen áll az életemben. Legfeljebb nem dicsekszem vele lépten nyomon.
Na mind1.
Mindenesetre tudjál róla, hogy az okkult egyszerűen 'rejtett'-et jelent, és Jézusnak vanak rejtett igéi...
Üdv: t-r

Előzmény: steVe (25)
aranyviktor Creative Commons License 2001.04.13 0 0 35
Beanykém!

Ezt nem lehet általánosságokkal elintézni!Elkerülöd a konkrét választ, pedig konkrét kérdést tettem fel! "Az ember", "nem él közösségben". Nekem ez kevés, mint mackósajtban a brummogás.:-)

Savanyú Gedeon 2 hónapos kisfiú miért született vakon? Azért mert ő nem élt az anyaméhben Istennel közösségben, vagy pedig azért mert Pityi Palkó, Fedák Sári "az ember(iség)" nem él(nek) Istennel közösségben. Ha ezalatt az egész emberiséget érted, elmentél-e Gedeonhoz bocsánatot kérni, hogy miattad is született vakon?

avi

Előzmény: Beany (32)
aranyviktor Creative Commons License 2001.04.13 0 0 34
Beanykém!

Az e hetit én fogom megnyerni, a jövő hetit meg aki akarja. Te már most is nyertes vagy, hogy ilyen gúnyos hozzászólásra választ kapsz tőlem öregem! Egy idő múlva téged is meg lehet szokni! :-) hehehehe de én még csípem a szemedet ugye? 2 havonta mindig összeakadunk egy topicban. Felbukkanok, mint a vizhulla, s megjelensz egyből te is komám! :-)
Utolsó itéletkor talákszunk....bár nem, fél órával utána, lehet, hogy elkések....:-)

avi

Előzmény: Beany (31)
aranyviktor Creative Commons License 2001.04.13 0 0 33
Köszi a részletes magyarázatot SteVe barátom. Megint ott lyukadtunk ki, hogy mi a szimbólum, és mit kell szó szerint venni a Bibliában. Te a csillagot szimbólumnak veszed, mely egy személyt jelent, én Ádámot és Évát veszem szimbólumnak. Mindenesetre köszi a választ.

avi

Előzmény: steVe (30)
Beany Creative Commons License 2001.04.13 0 0 32
Aranyviktor,

"De fogadjuk el a definíciódat! Az a válaszod, hogy a gyermekek ma azért születnek betegen, mert nem élnek közösségben Istennel?" - Te ennél okosabb vagy, csak nem olvasol figyelmesen. Azt írtam, hogy a létező hibák annak az okai, hogy az ember már nem él Isten közösségében. Ennyi...

Előzmény: aranyviktor (26)
Beany Creative Commons License 2001.04.13 0 0 31
"Légy boldog az Örömhírrel, ne itélkezz, ne élj bűnfogalmának ismeretében, és nincs utolsó itélet. Ne ítélj, hogy ne ítéltessél! Szabad akaratod van! " - Íme az ember, aki mindent tud. A jövő heti lottóról mi a hír?
Előzmény: aranyviktor (28)
steVe Creative Commons License 2001.04.13 0 0 30
A Lucifer egy latin kifejezés, azt jelenti, "fényhordozó". A Károli tudtommal fényes csillagnak fordítja. Ez a héber biblia latin fordításában fordul elő, és arra utal, hogy a bukás előtt Lucifer egy különlegesen nagy dicsőséggel rendelkező, oltalmazó Kerub, és arkangyal volt.

"Miként estél alá az égről fényes csillag, hajnal fia!? Levágattál a földre, a ki népeken tapostál!"
Ézs 14,12

Az Ezékiel könyvében olvassuk, hogy ő volt a harmónia pecsétgyűrűje, tökéletes szépsége volt, és itt is kihangsúlyozza, hogy fényes volt. Ezen kívül azt is leírja, hogy borítva volt drágakövekkel. Tehát egy rendkívüli lényről van szó.

Előzmény: aranyviktor (29)
aranyviktor Creative Commons License 2001.04.13 0 0 29
Kedves Steve!

Említed Lucifer nevét. A Biblia cd a szókeresővel nem ad erre a szóra találatot. Milyen forrásból ered Lucifer neve és lázadása?

avi

Előzmény: steVe (25)
aranyviktor Creative Commons License 2001.04.13 0 0 28
Beanykém!

Na még eccer!

Légy boldog az Örömhírrel, ne itélkezz, ne élj bűnfogalmának ismeretében, és nincs utolsó itélet. Ne ítélj, hogy ne ítéltessél! Szabad akaratod van!

Áldás, békesség!

avi

gyorgyi_ Creative Commons License 2001.04.13 0 0 27
Kedves Beany!

Jezus azt is mondta: "meg sok mindent mondhatnek", es hogy "a Szentlelek elvezet titeket a teljes igazsagra". Az Ujszovetsegben az is benne van, hogy "Jezus meg sok mindent cselekedett, de ha mind leirnank, a vilag nem tudna befogadni a sok konyvet". Vagyis sok minden csak szajhagyomany utjan terjedt. Az elso keresztenyek nem is olvastak az Ujszovetseget, mert ilyen meg akkor nem is letezett. A hituk alapja a Jezus eletere es halalara emlekezok kozossege volt.

Előzmény: Beany (18)
aranyviktor Creative Commons License 2001.04.13 0 0 26
Beanykém!

Nagyon tág fogalom számomra az, hogy "Istennel közösségben élő", meg a "testi hiba" is. Ha be tudnám bizonyítani neked, hogy Ábrahámnak tyúkszeme volt, vagy éppen bicegett, akkor mi lenne a válaszod? Ugyanis sehol sincs egy sor sem arról, hogy nem volt testi hibája az általad meghatározott kategóriának, csak nem esik szó testi hibáról. E szerint a logika szerint, amiről nics említés a Bibliában az nem is történt meg?

De fogadjuk el a definíciódat! Az a válaszod, hogy a gyermekek ma azért születnek betegen, mert nem élnek közösségben Istennel?
Vagy pedig az, hogy Isten elnézi, hogy ártatlan magzatokat megkárosítsanak? Hol van akkor az igazság? Ki és hogyan idézi elő ezeket a károsodásokat?

A szívet-lelket melengető érzéssel kapcsolatban csak az tekinti bűnösnek betegen született gyermekét, aki nem éli meg, hogy Isten napja mindenkire egyaránt lesüt. Aki még bűn(fogalmának ismereté)ben él.

Az utolsó itélet azokat éri, aki maguk is itélkeznek, jó és rossz, bűn és bünhődés tudatállapotában, az ősbűnben élnek, akik a jó és rossz ismeretének a fájáról esznek még ma is. Légy boldog az Örömhírrel, ne itélkezz, ne élj bűnfogalmának ismeretében, és nincs utolsó itélet. Ne ítélj, hogy ne ítéltessél! Szabad akaratod van!
Persze, ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz, a Jó Pásztor úgyis rádtalál! :-) Még ez a szerencse! Ha nem lenne pásztor és nem lenne jó, akkor tényleg "annyi" lenne nekünk....

Áldás, békesség!

avi

steVe Creative Commons License 2001.04.13 0 0 25
Kedves Tivadar!

Ha úgy érzed felesleges is válaszolnod, ám legyen. Én azonban válaszolni kívánok a te írásodra.

"IGAZSÁG mindössze egy van, s ez az ISTEN igazsága. A különbség ott van alapvetően közöttünk, hogy te ki akarod sajátítani, magad és egyházad nevében. Ám ez nem megy !"

Nem kívánom kisajátítani. Nem az Egyház az Igazság, és nem a Hit Gyülekezete az. Az Igazság Jézus Krisztus a Biblia szerint, és Jézus azt mondja, hogy "a te Igéd az Igazság", ezenkívül a Szent Szellemet is Jézus az "Igazság Szellemének mondja".

Tehát én azt mondom, hogy az ember az Igazságot akkor, és csak akkor ismeri meg, ha Jézus Krisztussal személyes közösségbe kerül. Ez pedig nem egy általános és homályos, bármire ráhúzható dolog, hanem egy valóságos személyes megtapasztalás. Tehát sem én, sem az Egyház nem az igazság letéteményese, sem pedig forrása. De mivel én megtértem, befogadtam Jézust, betöltekeztem Szent Szellemmel, nem fogom megtagadni ezt, és nem fogom azt mondani, hogy nem ismerem az Igazságot, mert akkor válnék hazuggá.

"Ne haragudj, én csak mosolygok ezen, ahogy ti személyválogattok, rémes !"

Tivadar, eddig egyetlen személyt sem pocskondiáztunk, sem senkit sem ítélgettünk. Az igazság kérdéséről beszéltünk, és én kifejtettem azt, hogy a Biblia véleményem szerint mit mond az Igazságról, és hogy mi az én tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Tehát nem értem, hol látsz te itt személyválogatást, vagy szeretetlenséget.

"Okkultizmus. 500 éve nem volt még elektromos áram, s a Föld lapos volt "mint tuggyuk". Azóta sokezren meghaltak áramütés következtében, lehet, hogy holnap én is így járok. És akkor most tiltsuk be az áram használatát ?"

Az okkultizmus és az elektromos áram analógiáját alapvetően tévesnek érzem. Az okkultizmus hazugság. Tehát ez az analógia olyan, mintha a hazugság és a kenyérpirító közöt vonnánk párhuzamot. Az egyik egy erkölcsi valóság, a másik pedig egy semleges fizikai valóság.

A hazugság atyja a Sátán, és hazugság nem csak 500 éve van, hanem Lucifer lázadása óta létezik, és a bűnbeesés óta az ember bűnös természete is hajlamos a hazugság elfogadására és szólására. Az okkultizmus nem a valóság, hanem egy puszta filozófiai/vallási/világnézeti rendszer, amely szimplán nem igaz. Ez olyan, mint hogy némely világnézet szerint a Földet egy kacsa tojta. Ez is hazugság, meg a különféle okkult állítások is hazugságok, mert az igével ellentétben állnak. Fontos megérteni, hogy a hazugság akkor sem becsülnivaló, vagy tiszteletreméltó, ha rendkívül szofisztikáltnak vagy kifinomultnak tűnik. Ugyanúgy nem igaz a kifinomult hazugság, mint az a banális hazugság, hogy a Földet egy kacsa tojta.

Üdvözlettel,
steVe

Előzmény: tivadar (24)
tivadar Creative Commons License 2001.04.13 0 0 24
Kedves steVe, erre is tudnék válaszolni, de felesleges.
Az a baj, hogy te azt hiszed, hogy "ellentétben áll", pedig nagyon sokszor abszolut nem áll ellentétben. Mert IGAZSÁG mindössze egy van, s ez az ISTEN igazsága. A különbség ott van alapvetően közöttünk, hogy te ki akarod sajátítani, magad és egyházad nevében. Ám ez nem megy !
Az emberi igazság ugyanis annyiféle, ahány ember van, és amíg emberek magyarázzák a szentírást addig mindig lesznek különbségek. Főleg, ha ezt - szent hitvédelem ürügyén - direkt kihangsúlyozzuk.
Ne haragudj, én csak mosolygok ezen, ahogy ti személyválogattok, rémes ! Elittudat, rosszabb mint a katolikusoknál. De csak csináljátok nyugodtan.
Hol van ez a Jézus szeretettől ? Sokezer mérföldre...
Okkultizmus. 500 éve nem volt még elektromos áram, s a Föld lapos volt "mint tuggyuk". Azóta sokezren meghaltak áramütés következtében, lehet, hogy holnap én is így járok. És akkor most tiltsuk be az áram használatát ? Mivel szólnának az elektromos hangszereitek a Gyömrői úton ????
Előzmény: steVe (21)
aranyviktor Creative Commons License 2001.04.13 0 0 23
Kedves Steve!

Kérlek válaszolj a kérdésemre! Tivadarnak írsz az igazságról.

Hogy magyarázod igazságosnak azt, hogy gyermekek vakon, bénán, csonkán, süketen, némán születnek? Milyen igazságba fér bele szerinted ez a tény?

avi

Előzmény: steVe (21)
aranyviktor Creative Commons License 2001.04.13 0 0 22
Beanykém!

Értem a kutatásokat a zsidók akkori hitéről.

Te mit hiszel, ma miért születik a sok vak, béna, nyitott gerincű, sziámi, szellemi fogyatékos, és egyéb hátrányos helyzetű gyerek? Mit mond szerinted erre a biblia?

avi

Előzmény: Beany (9)
steVe Creative Commons License 2001.04.13 0 0 21
Kedves Tivadar!

"AZért mert Pál akkor (Krisztus halála után pár évvel) és azt mondta amit idéztél, ez szerinted azt jelenti, hogy attól kezdve napjainkig, senkinek, semmit, nem szabad ezekről a dolgokról elgondolni, megtudni, beszélni 'prófétálni ????"

Én nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy ha valami ellentétben áll a már kijelentett igazságokkal, akkor az nem elfogadható! Természetesen szabad ezekről gondokodni, tanulni, beszélni, prófétálni, és ezt gyakoroljuk is. De mindezt úgy, hogy nem áll ellentétben az igével, az Ó- és Újszövetséggel.

"Te komolyan azt hiszed, ha a kérdéseidre (melyek végtelenül dogmatikusak és árnyalatlanok) netán mind rámondok egy IGEN-t, attól már mi nézetazonosságon leszünk máris ?"

Nem hiszem azt. Csak próbáltam pár főbb dolgot leírni, amit figyelembe lehet venni, de a fő elv az, hogy az egység az igazságon alapul. Tehát szellemi egyságet azokkal a személyekkel vállalok, akik maguk is megtértek, befogadták Jézust a szívükbe, betöltekeztek Szent Szellemmel, és az igét elfogadják legfőbb tekintélyüknek az életük felett.

"Azért mert neked az okkultizmus fenyegetően hangzik, attól még nekem boldog örömet adhat !"

Az okkultizmus nem fenyegetően hangzik, hanem egyszerűen hazugság az egész úgy ahogy van, és erről meg vagyok győződve. A fenyegető az benne, hogy sokan nem ismerik ezt fel, és emiatt csapdába esnek. Mielőtt megtértem volna, szerencsétlenségemre elég sokat foglalkoztam ilyen dolgokkal. De hála Istennek megtértem, és megszabadultam azoktól a démoni erőktől, amelyeknek tudatlanságomban ajtót nyitottam. Most már tudom, hogy a védák, a hindu istenek, a hipnózis meg az ilyen dolgok semmit sem segítenek, hanem egyenesen a halálba vezetnek. Lehetek vegetáriánus, mantrázhatok egész nap, meditálhatok amíg birok, de csak a magam egójával találkozom, meg pár depressziós démonnal (és ez még a jobbik eset, a rosszabb az, ha a Sátán valóságos erőt ad, és ezzel magához láncol). Szóval át lehet élni okkult módon természetfeletti élményeket, de ez az út a kárhozatba, és a teljes megtévesztettségbe vezet, nem az igazi Istenhez.

"Igaz én nem rettegek sem NS-tól, sem dr.PL-tól - de még Pál apostól sem. Sőt: Jézust is csak egyszerűen SZERETEM, ahogyan Ő ENGEM !"

Bennem van Istenfélelem. Ez nem egy rossz rettegés, sem pedig kárhoztatás érzése, hanem ahogy az Ige mondja "az Istenfélelemben erős a bizalom". Az Istenfélelem egy tiszta, és jó érzés. Tudom ki Isten, tudom, hogy mit akar tőlem, és igyekszem aszerint cselekedni. Tudom, hogy bízhatok benne, és tudom azt is hogy szeret, és hogy egyedül az Ő kegyelme tart életben.

Üdv,
István

Előzmény: tivadar (16)
tivadar Creative Commons License 2001.04.13 0 0 20
Nagy kérdés, mi most a teendő ?

Ha válaszolok, ennek soha nem lesz vége, és úgy tűnne, hogy nekem fontos benneteket bármiről is meggyőzni. Pedig nem fontos.

Ha nem válaszolok, 1, modortalanság, 2, azt hihetitek, hogy meggyőztetek. Ez sem így van.

Legyen nektek is a hitetek szerint, meg nekem is.
Inkább abbahagyom, mint hogy elkezdjek én is idézni Jézustól olyan szavakat, mondatokat amelyek tételesen cáfolják ezeket a százszor elpuffogtatott, de kiüresedett keresztény frázisokat. Inkább csak azt tanácsolnám búcsuzóul, olykor merjetek a saját szemetekkel is Bibliát olvasni !
Béke: t-r

Visit Creative Commons License 2001.04.13 0 0 19
Kedves Beany!

Mi játszik majd az ítéletkor, ha a szeretet nem?

Előzmény: Beany (18)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!