Azért ez egy viszonylag erős egyszerűsítése a dolgoknak. viszont megfogalmaztál egy nagyon érdekes dolgot. ld. intelligenci-önbizalom viszony. Ezt még asszem egy kicsit megrágcsálnám. De az eredeti témához visszatérve:Először is: nagy és feszes mellű nőkből - igazi változatban - nem túl sok van. (most tekintsünk el a csodamelltartók rejtélyeitől) De nem hiszem, hogy ha az önbizalmuk magas, ez feltétlenül annak következménye, hogy a fiúknak tetszenek.
Alkattól és mellbőségtől függetlenül - viszont figyelembe véve az elmúlt időszak eseményeit - például én csak zavarba jövök ha egy fiúember szemén azt látom, hogy tetszenék neki. és véletlenül se növeli az önbizalmamat.
Nyilvan van korrelacio koztuk. Szerintem ha aegy no sikeres a fiuk koreben, annak altalaban no az onbizalma. (Ez egyebkent altalanos emberi tulajdonsag, bar az intelligencia gatot szabhat ennek.) A nagy feszes mellu pedig altlaban sok fiu tetszeset nyerik el, igy az onbizalmuk is magas.
Cáfolnám a kijelentést. (normál méret esetén egyetértek.
Vannak nagymellű barátnőim. Alapesetben mindegyik elfogadta, hogy ilyet kapott, de ha lehet, szeretnének kisebbet. Ám mindegyiket frusztrálja - nem kicsit -, hogy a ffiaknak ez tűnik fel bennük először. Holott egyébként kellemes arcú, csinos nők. Látják a cekcuális vonzalmat, de ezzel ők már nem tudnak mit kezdeni. (megjegyzem, mindkettő saját bevallása szerint kiegyensúlyozott nemi életet él)
amennyiben az egyik mell nagy a amásik pedig kicsi, nos, ez csökkenti az önbizalmat, egyéb esetekben nincs feltétlen korreláció, de azért ki lehet mutatni, hogy a normál vagy nagy méretű mell a nőknek is örömet okoz (persze bizonyos korlátok között, mert azért nem jó az, ha skálaszatyorban kell hordani a retikül mellett), és magabiztosabbak, ha tudják, hogy a férfiak alapvető szekszuális érdeklődéssel vegyes ámulatot éreznek ha rápillantanak
ez bizonyos esetekben azért lehet előnytelen is, például, ha 22 éves tanárnőként a negyedikes gimistáknak próbálod oktatni a Pun háborúkat...
Bár ez nagyon relatív - mármint az, hogy mit nevezünk kicsinek, meg nagynak vagy éppen normál/átlagos méretenek - de én leginkább egy olyan görbét tudnék elképzelni, ahol a normál/átlagos mellmérettel rendelkező hölgyek rendelkeznek a leginkább magas önbizalom hányadossal.A két szélén pedig általában a többiek. És a legtöbb erre vonatkozó erősítő visszajelzést is ők kapják. (Sajnos azt hiszem, a hú, vazze, ezt hogy elkapnám/megtépném/csöcsörészném típusú hozzászólások inkább tépázzák az önbizalmat, mintsem növelik. )
Mielőtt megkérdeznéd, én sem a középső kategóriába tartozom, én sem a legmagasabb önbizalmú emberek csapatait erősítem - még ha ez soxor nem is így tűnik - és én is nagyon sokat szenvedtetem magamat a saját mellbőségem miatt, de ez talán nem az adottság, hanem az eddigi kapcsolatok visszajelzései miatt van...
A téma egy beszélgetés során jött elő, ahol a nagyobb mell-nagyobb önbizalom hipotézist támogatták többen. Ezt tesztelésre érdemes kérdésnek találtam. A mellbőség mérése egyszerű, az „önbizalomét” nem lehet egyszerűen megoldani, de el tudok képzelni skálákat, amik képesek ezt is mérni. Tapasztalatom, vagy inkább megérzésem szerint laza pozitív kapcsolat létezik, vagyis nagyobb mellbőség-nagyobb önbizalom. Az ellenpéldák természetesen létezhetnek a statisztikai összefüggések természetéből adódóan, a sokaság viselkedéséből nem lehet az egyéni viselkedésre vonatkozó következtetéseket levonni.
Itt persze inkább a megérzések, vélemények az érdekesek, úgysem tudjuk itt tudományosan tesztelni a kérdést.
Azt hiszem, nincs. Ismerek mindenféle kombinációt...
Ld. kis mell-kis önbizalom, kis mell-nagy önbizalom, nagy mell-kis önbi, nagy mell nagy önbi...stb
De a felvetés onnan kezdve érdekes, hogy te milyen felosztásban gondoltad?
Van-e kapcsolat a nők mellbősége és magabiztossága, úgy általában a viselkedése között, vagy független a két dolog egymástól. Ki mit tapasztalt, ez a topik témája.