Kedves Kartácsak!
Először is némi magyarázattal tartozom a a topic címét illetőleg. A potova, potoválás a börtönszlengben elterjedt kifejezés, ami a megvesztegetésre, lepénzelésre utal. Potovát a sitiprincek - ezek a fontosabb beosztásban lévő elítéltek: írnok, raktáros -, vagy zárkabikák kapnak. Erről ennyit. A recycling gondolom nem szorul magyarázatra.
Egy kedves olvtársunk - név és cím a szerkesztőségben - hívta fel figyelmemet erre a honlapra. Nem semmi darab ám ez sem. Ahogy olvasgattam ez a PR cég meg a Demszky lieblingje.
Hogy a tárgyra térjek: Ez a PR-nak elkeresztelt szolgáltatás(?) a pénzmosás és a korrupció melegágya. Ezt onnan tudom, hogy Görögországban, és az Egyesült Államokban is alapítottam ilyen profilú cégeket pusztán azért, hogy az országból legálisan ki tudjak vinni pénzeket, azaz hatékonyan csökenteni tudjam az ügyfeleim adóalapjait. Ez a metódus törvényes az utolsó betűig.
Mivel a jelenleg hatályos adó- és számviteli törvények értelmében a reklámra fordított kiadások költségként elszámolhatóak, ezért lassan egy éve csak ezzel lehet már igazán hatékonyan operálni, ha pénzt akarunk eltüntetni, vagy éppen ellenkezőleg: tisztára mosni.
A gond az, hogy egy mezei vállalkozótól még többé-kevésbé elfogadhatónak tartom ezt az eljárást, no de a hatalom prominens képviselőitől? És ebbe a kategóriába beleértem a kormányt is, meg az ellenzéket is. Módszertanilag nincs köztük érdemi különbség.
De a pofátlanságnak is van határa. Szóval ebbe a topicba szertném begyűjteni, a különféle trükkös közbeszerzések adatait, hogy kellőképpen alapost megvizsgáljuk a kérdést. Ha meg találunk benne valamilyen törvénytelen - vagy korrupcióra, lenyúlásra utaló - tényállást, akkor meg nyissunk lyó nagy pofát ezügyben!
10telettel:
HdP